zondag 16 september 2012

De week van: stemmen, iPhone5 en FNO

Ik weet nog niet of dit een eenmalig iets is of dat ik het wekelijks wil gaan doen. Nou ja, eenmalig zou een beetje zonde zijn en wekelijks ga ik het misschien niet volhouden... maar wij zien het wel. Waarom dit (praat)artikel? Omdat ik mijn mening kwijt wil. Ik heb een (sterke) mening eigenlijk over alles (dus niet alleen over die ene lippenstift of die fijne shampoo). En die wil ik met jullie delen. Het is niet bedoeld als geklaag of whatever. Ik hoop dat jullie het ook zo zullen ervaren en gewoon met mij mee willen kletsen. Ik waardeer andere meningen namelijk enorm en ben benieuwd naar onderwerpen die jullie bezig hebben gehouden afgelopen week. Dus...


Ik begin maar gelijk met een van de belangrijkste dagen van de week - woensdag. En nee, niet om de verkiezingen. Ik stem namelijk niet. Waaaaaat? Maar hoe? Maar jij? Je stemrecht! Laat ik het zo zeggen: iedereen zijn principes en dit is die van mij: ik heb nog nooit in mijn leven gestemd en ben het ook niet van plan. Het wordt toch nooit de regering die wij met z'n allen willen en wat maakt die ene stem nou uit. Maar als iedereen zo zou denken... Weet ik, maar gelukkig is het niet zo. En vrees niet: mijn stemrecht geef ik gewoon altijd aan mijn vriend, het is dus geen verloren stem.


Maar goed, woensdag... 19:00 sharp, ik zat klaar voor mijn laptopscherm. Zo veel mensen hebben er zo lang naar uitgekeken. Het werd die avond de trending topic op Twitter. Zelfs iedere 5de Tweet bevatte dat ene woord... iPhone5. En oh oh oh, wat was het gaaf toen Apple eindelijk onthulde dat het grote nieuws inderdaad de iPhone5 was! Hij is dunner, langer en vooral zoveel beter dan de 4s! De belangrijkste functies in mijn ogen: betere batterij en scherpere foto's (en zelfs panorama-functie!). Tijdens de release werd al gezegd dat iPhone5 het beste is sinds de iPhone. Eeehm, ja, het wordt een gekkenhuis als je hem straks (vanaf 28 september in NL) wilt bemachtigen. En ja, ik ben een van die gekken. Ik ga, denk ik, eindelijk afscheid nemen van Telfort (maar die mensen van de klantenservice overtuigen mij toch elke keer om te blijven... damn, they're good) en met een nieuwe abbo ga ik mijn langverwachte iPhone aanschaffen. Ze worden overigens even duur als 4s oorspronkelijk en dat is dus nog zeker te overzien.


Ok, genoeg principes en technologieën. Donderdag was het tijd voor VOGUE's Fashion Night Out! Hier zal ik nog een uitgebreid verslag over plaatsen, maar oh wat was het gaaf! Het voelde echt als een klein feestje en volgend jaar gaan wij gewoon weer. Ik dacht, het wordt een uurtje Amsterdam, wat moeten wij daar tot 10 uur 's avonds... drie keer raden hoelaat ik thuis was... (en nee, niet om 10 uur, want toen liepen wij nog door P.C. Hooft). De volgende ochtend met een gare hoofd op het werk verschijnen is minder, maar gelukkig kon ik het nog aardig maskeren. Ja, het was leuk! En toch wel blij dat ik 's weekends de slaap een beetje kan inhalen. ;)

12 opmerkingen:

 1. ik kon niet gaan naar Vogue, ben benieuwd naar je verslag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. How! Wacht eens even...dus..om 22u nog in de P.C. Dat betekent vast dat je geshopt hebt...toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nauwelijks! sowieso niet op de P.C., dat kan ik niet betalen. :P

   Verwijderen
 3. Jammer dat je dat principe hebt met stemmen. Nog geen honderd jaar geleden vochten vrouwen om het stemrecht te krijgen en jij gooit het zomaar weg, echt jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat vind ik niet, omdat mijn stem niet verloren gaat. als ik er helemaal niks mee zou doen, dan zou het anders zijn. dat zou ik ook zonde vinden. maar ik weet toch dat mijn vriend op diegene stemt op wie ik ook zou kunnen stemmen, dus ja...

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. het is geen verplichting. ik geloof dat er dit jaar 65% gestemd heeft.

   Verwijderen
 5. Ik ben heel benieuwd naar de Vogue Fashion night out verslag.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik stem altijd op het gene waar mijn ouders op stemmen ik wil me er verder ook niet in verdiepen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het toch wel spijtig dat je niet gaat stemmen. Het is voor veel mensen heel lang vechten geweest om stemrecht te krijgen, dus ik ben blij dat we hier in België stemplicht hebben.
  Ik ben eens benieuwd naar die iPhone 5, mensen zullen er weer voor staan aanschuiven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. stemplicht? wow, maar kan mij voorstellen dat het een goede maatregel is. dan zou ik ook wel stemmen.

   Verwijderen
 8. Wel. Ik zorg er altijd voor dat ik in 't buitenland ben als de verkiezingen eraan komen :) En dit jaar...zit ik dan lekker in Parijs :)

  BeantwoordenVerwijderen