woensdag 19 september 2012

Een kado kopen? Een paar (parfum)tips!

Adv. - door Kadowereld.nl

Hoe leuk shoppen ook is, op het laatste moment een verjaardagskado kopen voor een vriendin is niemands favoriete bezigheid. Maar goed, als je even nadenkt dan kom je meestal uit op beautyproducten of een lekker luchtje. En als je jezelf opoffert om een kado te kopen kan je net zo goed even rondkijken of er iets in de winkel ligt dat je voor jezelf kan kopen.


Klassieke luchtjes als Chanel No 5, L’Air du Temps van Nina Ricci of Yves Saint Laurents Opium doen het altijd goed, maar leuker is om te zoeken naar nieuwe luchtjes, die nog niet iedereen kent. Daar mag je wel wat tijd voor uittrekken, want negen op de tien nieuwe luchtjes hebben het gewoon niet en zullen nooit klassiekers worden. Zelfs de oeroude parfumhuizen komen regelmatig met nieuwe geuren die na een paar jaar weer worden afgeschreven. Dit jaar zijn er wel een paar luchtjes bijgekomen die hoge ogen gooien. Probeer bijvoorbeeld Chanel Coco Noir, die alles in zich heeft om een legende te worden. De fles (helemaal niet onbelangrijk) is diepzwart, mysterieus en voorzien van typische Coco-vorm, met gouden details.


Dior heeft een nieuw parfum naar het huidige gezicht van dit parfumhuis genoemd: Miss Dior le Parfum van Natalie Portman. Een echt vrouwelijk, romantisch parfum met een duidelijk signatuur van Dior. Bloesem, leer, amber, patchouli, rozen, vanille en nog veel meer. Heel erg subtiel, extreem Dior. Of kijk naar Dolce & Gabbana Light Blue Dreaming of Portofino, Mediterraan, zomers en fruitig. Met lychee en muskusachtig ambrettazaad, iris, pittige omanthus, amber en patchoeli.

En als je het dan nog niet weet is het helemaal schande om een kadobon te geven. Geef er dan uiteraard wel één van een grote winkel met een reusachtig assortiment, zodat er altijd iets leuk voor diegene bij zit.

Ik ben benieuwd of jullie vaak voor een ander een parfum kopen. Tell me!

7 opmerkingen:

 1. ik koop nooit parfum voor een ander :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een parfum is zo persoonlijk, ik vind het te moeilijk om in te schatten wat een ander lekker vindt. Bovendien geurt dezelfde geur soms ander op persoon X dan op persoon Y, dus da's alweer een reden om niet iets uit te kiezen voor een ander. Dan maar een cadeaubon van de parfumerie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh..en wat te denken van La Petite Robe Noire? (sorry, kon het niet laten!) Ik koop af en toe een parfum voor iemand anders, maar dan eerder voor een man.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop drie keer in het jaar parfum. Meestal na mijn verjaardag. Ik ag altijd voor de luxe, dure merken. Dus het is altijd een grote uitgaven in één keer.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit jaar een parfum voor mijn mama én een voor mijn papa gekocht. Was geen gemakkelijke opgave, maar gelukkig zijn ze allebei heel erg in de smaak gevallen! Voor mama kocht ik Elie Saab Le Parfum en voor papa Bulgari Aqua Homme.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil die parfum wel ruiken! Als ik weet welke parfum ze lekker vinden koop ik dat anders liever een bon. Voor mijn ouders verzin ik meestal wel wat

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop wel eens voor me ouders parfum. Voor m'n moeder heb ik een keer Halle berry Reveal gekocht, ze vond hem heeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen