dinsdag 4 september 2012

Louis Widmer Fluide Hydratant UV

In de 9 van de 10 keer dat ik Louis Widmer producten gebruik bevallen ze mij heel goed. Daarom was ik heel benieuwd naar deze fluid die ik al een tijdje geleden van Peggy kreeg om te testen. Een fluid zou ideaal moeten zijn voor een vet huidje in de zomer... toch?Fluid Hydratant UV is een lichtgewicht verzorging. Ik moest allereerst even zoeken voor welke bescherming UV vermelding staat. Het bleek om SPF6 te gaan - het is niet veel, maar alsnog beter dan niks. Laten wij nou eens naar de beschrijving kijken:

"Biostimulatoren, hyaluronzuur en NMF (Natural Moisturizing Factor) vervangen in de hoornlaag de natuurlijke bestanddelen die het vocht in de huid vasthouden. Panthenol kalmeert de geïrriteerde huid. Vitamine E neutraliseert de schadelijke gevolgen van vrije radicalen. Zowel de breedspectrumfilter als de UVB-filter beschermen de huid tegen UV-stralen."Ik lees "hyaluronzuur en vitamine E" en ik ben gelijk positief. Fijne ingrediënten! Maar fluide op zichzelf bleek ook al zo fijn te zijn. Allereerst - hij is niet vettig, wat je op zich van een fluide ook niet zou moeten verwachten, maar je weet maar nooit. Hij heeft geen geur en dus geschikt voor een gevoelige huid. Qua structuur is hij heel vloeibaar. Maar dan ook echt heel vloeibaar... dus even oppassen als je het dopje open doet. Nog over de verpakking: ik vind het altijd een nadeel als je zelfs bij direct licht niet kunt zien hoe vol die is... ik heb echt een opmaak-tik en wil daarom weten hoever ik nog moet. :P Ook al is deze fluide niet vettig, hij matteert ook niet. Na een tijdje begin ik al een beetje te glimmen. Maar het is gelukkig niet extreem, dus voor mij is dit best oké. Qua hydratatie - ik geloof graag dat hij goed hydrateert. Maar soms voelt het na het aanbrengen alsof mijn huid toch iets meer hydratatie nodig had.. ik ben, denk ik, te gevoelig hiervoor. En misschien moest ik al eerder naar de herfst-verzorging overstappen. Mijn huid reageert heel rustig op deze fluide en alleen daarom kan ik al zeggen dat ik hem heel fijn vind. Lees meer over deze fluide op de website van Louis Widmer. Dit merk wordt online en bij verschillende drogisterijen verkocht.

5 opmerkingen:

 1. Ik gebruik ook liever een fluide in de zomer, al heb ik geen vette huid eigenlijk. Deze klinkt fijn. Louis Widmer is zo'n no-nonsense merk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij lijkt me best fijn maar weet niet of ik dit zo snel zou gaan gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kies ook altijd voor een fluide, ik gebruik er eentje die extra matteert van La Roche Posay. Van Louis Widmer ben ik vooral fan van de deo's en bodylotions.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hier is een sample van gehad, vond hem ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze ook en vind ze zelf erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen