woensdag 5 september 2012

No-buy update: augustus

De start van mijn no-buy was best een beetje eng. Of ik het ga redden is niet de vraag, ik moet wel. Maar het grappige is, mijn no-buy heeft hele nieuwe inzichten gegeven. Natuurlijk iedereen zijn ding... en zijn mening, maar ik wil even met jullie die van mij delen.Ik ben altijd wel van de voorraden geweest. Zie hierboven mijn voorraad-lade... ja, die heb ik. Het is vooral lichaamsverzorging, ik ben verslaafd aan lekker geurende douchegels en vooral butters/lotions. En zo te zien heb ik genoeg voor het komende jaar. Ook heb ik afgelopen tijd genoeg parfum verzameld. Ik kan makkelijk elke dag een nieuwe geur dragen en dan houd ik, volgens mij, nog een paar onaangeraakte flesjes over. Om maar te zwijgen over de hoeveelheid verzamelde parfum monsters... deze zouden voor een paar maanden mijn hele parfum-stash kunnen vervangen. Ik ga niet eens beginnen met mijn make-up... Kortom, ik heb genoeg in huis! Hehe, eindelijk ben ik op het punt beland om dit gewoon te zeggen... en soms met een beetje schaamtegevoel. Maar goed, iedereen zijn hobby en die van mij is wel een beetje uit de hand gelopen. Perfecte tijd voor een strenge no-buy!Vroeger ging ik 's weekends naar de stad om "even rond te kijken"... uiteraard nooit met lege handen teruggekomen. Op zich, niks mis mee, shoppen schijnt ook een vorm van therapie te zijn. Maar laten wij het nou anders bekijken... Wat als deze mogelijkheid wegvalt. Serieus... ik heb last van ontwenningsverschijnselen gehad. Als een klein kind dat weet dat er in de kast een snoeppot staat, maar hij mag er niet bij. Zoals ik al eerder zei, verleiding vermijden is de beste optie. En dat heb ik gedaan. Totdat mijn Rituals scrub en nagellak remover opeens op waren. Wat doe je dan? Ik was nog niet zover dat ik makkelijk naar een drogist kon gaan (ik weet het, het klinkt allemaal best ernstig), dus had ik een oplossing bedacht. Omdat mijn vriend vaak in de stad langs dit soort winkels loopt, besloot ik om het aan hem te vragen. En dat werkte eigenlijk prima! Mijn vriend heeft de juiste producten voor mij gehaald en ik had niet meer dan dat in huis - ideaal!

Op de foto hieronder - opgemaakte producten van afgelopen maand. Toch wel goed bezig met mijn body-stash! Ik kan ook heel trots mededelen dat ik in augustus helemaal geen beauty producten gekocht heb. Het enige waar mijn geld aan op ging waren de gezellige dingen, zoals een avondje eten/bios met een vriendin. Ik had wel een keer een zwak momentje. Mijn favoriete ArtDeco eyeliner is namelijk bijna op/uitgedroogd. Wetende dat douglas.nl geen verzendkosten heeft, besloot ik om hem daar te bestellen... en dan zie je het volgende staan: "bij € 20 aankoop aan ArtDeco producten een leuk tasje cadeau". Ik kwam net 3 euro te kort... wat moet ik met nog een make-up tasje? Maar hij was zo leuk! Toch maar een potloodje in mijn winkelmandje gedaan... en op het laatste moment geannuleerd. Ik had weer een helder moment! Wat maakt het uit dat mijn eyeliner bijna op is, ik heb nog genoeg gelliners liggen! Dus ja... augustus was een geslaagde no-buy maand.Afgelopen zaterdag (officieel september natuurlijk) ben ik wel bewust langs de Etos geweest. De actie van 1+1 op alle mascara's kon ik natuurlijk niet missen. Ik vind dat dit soort voordeeltjes niet in een no-buy moeten ontbreken. Ik ben toch al bijna door mijn mascara-voorraad heen. Ik heb ook een liquid eyeliner van L'oreal meegenomen, omdat ik met gelliners altijd langer bezig ben. En deze liquid liner bleek ook nog eens goedkoper dan die van ArtDeco te zijn. Voor de rest - niet eens rondgekeken. Ook ben ik bij het Kruidvat geweest. Al die nieuwe kleuren moest ik natuurlijk zelf ook zien (en swatchen). Uiteindelijk ben ik naar buiten gegaan met een paar flessen wasmiddel, zoals gepland. Trots! Mijn hele koopdrang lijkt weg te zijn, ik ben ook veel kritischer naar mijn stash aan het kijken. Best wel een heerlijk gevoel eigenlijk!

Er zijn wel drie dingen waarvoor ik mijn no-buy eventjes opzij wil zetten... maar dit zijn ook echt dingen die ik heeeeeel graag wil hebben. Allereerst, MAC Marilyn Monroe collectie... ik ben ontzettend benieuwd, het worden zeker de Venomous Villains taferelen! Het gaat mij vooral om de prachtige verpakkingen, maar het wordt zeker geen grote uitgave... en ik heb weer VVV bonnen van mijn vriend hiervoor klaar liggen. ;) Wat ik ook graag wil hebben is een 20 Inglot palette met matte neutrale kleuren. Dit om een hele simpele reden: ik wil even experimenteren met bruidsmake-up. Ook handig voor als ik weer iemand mag opmaken. Ik mis zo'n palette zo veel. Ik heb namelijk vooral veel shimmery en felle kleuren in mijn stash. Ook hiervoor heb ik, denk ik, een oplossing bedacht zodat ik niet zelf de hele mep hoef te betalen. Mijn grootste uitgave wordt mijn nieuwe telefoon... in november mag ik een nieuwe uitkiezen en dat ga ik ook echt doen. Ik wil namelijk graag de iPhone5. Ik ben zo onze iPad gewend dat ik dolgelukkig zou zijn als ik een iPhone had in plaats van mijn Nokia die al te vaak vastloopt. Ik weet het, misschien een hele gekke beslissing tijdens een no-buy. Maar ik wil het zoooo graag en al zo lang! Ik ben heel benieuwd wat het straks allemaal gaat kosten, maar dat zie ik dan wel. Misschien is dit ook wel een goede reden om extra goed te sparen de komende tijd. ;)

11 opmerkingen:

 1. Flink bezig..zegt juffrouw Peggy! Volhouden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, het is toch dan nog goed gegaan, knap hoor! En dat je soms een uitzondering maakt is volkomen te begrijpen, het is al super dat je zo lang hebt volgehouden gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent niet de enige met een back up laadje XD you go girl! Je bent goed bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Ik heb er ook moeite mee :( ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent goed bezig hoor!

  Enne, ik vind ook zeker wel dat je uitzonderingen mag maken hoor. Sommige dingen zijn nu eenmaal te leuk om te laten liggen. Goeie deals bijvoorbeeld, of een prachtige (MAC) LE!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan! Nog even volhouden hoor! Misschien kan je dan eens een opgemaakt filmpje maken =D Of een blogsale!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow zeg, goed gedaan hoor ! Zeker dat je uiteindelijk de online bestellen toch annuleerde !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch al erg goed gedaan! Het is een beetje wennen, maar het zal je wel lukken. En af en toe mag je natuurlijk wel eens iets kopen, zolang het maar overwogen is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je dat al goed gedaan, ik kan er zeker inkomen dat je last had/hebt van ontwenningsverschijnselen :-) Ik moet mezelf ook regelmatig verplichten om iets terug te leggen, hoor, en ik heb het daar altijd heel moeilijk mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, ik herken mijzelf er wel in. Even naar de stad om rond te kijken en dan nooit met lege handen terug komen. Het is inderdaad echt een therapie. Een verslaving. Wel goed dat je er nu bij stil staat. Je bent goed bezig vind ik zelf.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen