donderdag 20 september 2012

VOGUE's FNO - hoe was het?

Ik heb er eigenlijk niet veel van verwacht. Ik ging naar Amsterdam met het idee "Wij zijn zo weer terug", want: wat heb ik met fashion? Maar uiteindelijk was het veel leuker dan ik dacht! Gelukkig maakt mijn telefoon redelijke foto's, want die had ik die avond hard nodig.Allereerst de voorbereiding: die hadden wij (collegaatje en ik) niet. Nog even op de dag zelf opgezocht of je per se een VOGUE issue mee moest nemen. Dit stond nergens duidelijk aangegeven.. en vermelding als "VOGUE's september issue is jouw persoonlijke uitnodiging" klonk als verplichting of als goede marketing. Oké, voor de zekerheid dan maar gekocht op Amsterdam Centraal. Alleen omdat wij anders misschien niet in de Mercedes mochten zitten (je kon vanuit de Dam naar P.C. Hooft met Mercedes worden gebracht - hoe cool is dat!). Ook zouden er overal cocktails en hapjes zijn. Veel van dat soort dingen hebben wij niet gezien, maar eigenlijk misten wij het ook niet.De avond begon met een maaltijd bij Wok to Walk. Heeeeeerlijk! Wij hebben er uiteindelijk langer gezeten dan gepland, maar dat krijg je als je gezellig zit te kletsen. Op naar De Bijenkorf. En OMG, wat een drukte! Het begon op de Dam al (wat een mooie lucht was dat!), maar ook in De Bijenkorf zelf...De linker foto is trouwens de rij voor Victor&Rolf winkel vlakbij Museumplein... je kon met beide heren op de foto gaan, maar daarvoor moest je uiteraard eerst minstens een uur in de rij. Dan De Bijenkorf-drukte. Jep, het was mega druk. Maar wat het leuke was (en waar mijn beauty-hartje sneller van ging kloppen) is dat alle limited editions, waar iederen nog naar uit moest kijken, op die avond te bewonderen waren. Zo ook de Kerst-collectie van Dior. Die was zo prachtig, maar ik heb er toch maar geen foto van gemaakt. Ook MAC's Office Hours was er al... en ja, mijn wishlist is weer bijgewerkt. ;) Op de eerste verdieping was een modeshow. En weer - check die mega-drukte, zelfs balkons zaten vol!Omdat wij VOGUE mee hadden, kregen wij bij de ingang van De Bijenkorf nog een Jimmy Choo spiegeltjes - super leuk! Daarna was het tijd voor P.C. Hooft en Van Baerlestraat. Dat van de Mercedessen hadden wij niet alleen bedacht... weer een rij van minstens een uur. Dan maar gewoon met de tram. Op Van Baerlestraat zijn wij even bij Skins geweest. Met de nadruk op even - het was ook al zo druk en ik was eigenlijk niet zo into Skins die avond. Maar dan... een paar meters verderop mijn grote liefde - Inglot. Mijn collega is er nog nooit eerder geweest, zij besloot om een eigen trio-palette samen te stellen... en dat kan wel even duren, gezien de kleurkeuze! :) Ik vermaak mij wel bij Inglot... even snel bij de pigmenten swatchen. Maar groot nieuws (dat vond mijn vriend ook) - ik heb niks gekocht. Ik kwam opeens een aantal bloggende en PR dames tegen en heb met hun een tijdje staan kletsen. Toen mijn collega klaar was, gingen wij nog even op P.C. Hooft kijken. Weer zo gezellig druk - ik hou er wel van. :) En ja, wij hebben een aantal BN'ers gespot: Rodrigues Otazu (bijna mee op de foto gegaan!), Karin Swerink (hoofdredacteur van Vogue, vroeger volgens mij van Glamour) en Candy Dulfer (die herkende ik eerst niet eens). Even een rondje P.C. en opeens was het 22:00!Het was dus leuk! Lekker druk, maar niet té. Als je dingen wilde doen, dan moest je wel in de (vaak lange) rij staan. Maar als je er was alleen om rond te kijken, dan was het goed te doen. Het had wel een bepaald gezellig sfeertje. Veel mensen hebben zich ook echt aangekleed alsof zij een avondje uitgingen. Ik heb het idee dat het volgend jaar drukker gaat worden, gezien het succes van deze eerste keer. Qua vervoer hebben wij voor P+R gekozen: geparkeerd bij Zeeburg voor 8 euro, inclusief tramkaartje naar Amsterdam Centraal. Super cheap voor als je langer in de stad bent. En ok, ik heb een kleine goodiebag meegenomen... van de juwelier Gassan die tegenover De Bijenkorf zit. Het roosje en cupcakes op de allereerste foto zijn er ook van!Dit was wel een mini goodiebag. Nou ja, ik heb nergens op gerekend dus dit is altijd leuk. Allereerst mijn eigen VOGUE september issue. In de tas zat nog een VOGUE, maar dan de oudere versie (is niet erg, ik blijf deze cover namelijk prachtig vinden). Er zat ook een flesje parfum in. Een collega van mij had hem gelijk geprobeerd... eeehm, die houd ik voorlopig dus dicht. :) Er zaten ook een heleboel folders in - altijd leuk om te zien, misschien ook als inspiratie voor de ringen... ;) Kortom, zeker een geslaagde avond. Volgend jaar gewoon weer!

12 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het zo verrassend leuk was! Ik kon er zelf helaas niet bij zijn, omdat ik dan niet meer naar huis zou kunnen komen met het OV. :( Misschien volgend jaar beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat het zo goed meeviel! Fijn verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt leuk maar zo'n drukte is toch niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh dat klinkt echt super leuk! En wat een geweldig schattig spiegeltje is dat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt alsof het heel fijn was, good for you! Mooie foto's ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doet mij denken aan de Flair shopping day, die hier ook jaarlijks in Wijnegem wordt georganiseerd. Een keertje naartoe geweest en daarna nooit meer, haha. Véél te druk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha Peggy zei precies hetzelfde :P en of het wat voor mij was.... maar denk het toch niet :P

   Verwijderen
 7. Wooh, wel heel druk. Leuk verslagje.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh wauww dat zier er heel leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede foto's en lekker leesbaar :)
  I like!! :D

  BeantwoordenVerwijderen