zaterdag 8 september 2012

Zonnebril combineren met make-up, kan dat?

adv. - door Zalando
De zomer mag dan alweer voorbij zijn, de herfst belooft nog veel zonnige dagen dus er is geen enkele reden om de laatste zonnebrillentrends te laten voor wat ze zijn en te wachten op de lente. Wij kijken daarom naar de laatste modellen en vragen ons af: zonnebrillen en make-up, is dat eigenlijk wel zo’n goede combinatie? Als je naar sites als die van Zalando kijkt zie je dat brillen met semi-transparante glazen nog steeds hot zijn. Maar, met zo’n hip model op je neus mag je natuurlijk niet vergeten dat je look achter die glazen net zo belangrijk is.

foto van weheartit.com

Trends
Afgezien van de klassiekers, zoals de aviator (pilotenbril) van Ray-Ban, die terecht niet uit het modebeeld verschijnt, is de trend vrij uiteenlopend deze herfst. We zien fantasiemodellen, vlinderzonnebrillen maar ook grote ronde of rechthoekige monturen, die je een Jackie-O look geven. Ook de shields met doorlopende panorama-glazen kom je steeds vaker tegen. De grote monturen zijn er ook nog steeds , vaker met heldere glazen, waardoor je ogen, en niet te vergeten je make-up, goed te zien blijft. Met een doorzichtige bril op hoef je niet voor niets te zwoegen voor de spiegel. Bovendien zijn ze ook bijzonder geschikt voor de minder zonnige dagen, waarop het extra belangrijk is dat je de zaken niet al te somber inziet.

Damage Control
Een ander make-up probleem waar iedere vrouw, welke bril ze ook op heeft, mee te maken heeft is dat de foundation op je neusbrug en wangen wordt geschraapt op het moment dat de brillenpoten daar tegenaan komen. Helaas is daar niets aan te doen, maar er zijn wel een paar tips om er voor te zorgen dat je het snel bij kunt werken zodat de schade binnen de perken blijft. Methode één is het bijwerken met een licht bevochtigde wattenpad. De andere methode is om altijd een klein sample-potje of tubetje van je foundation mee te nemen waarmee je ergens in de buurt van een spiegel snel aan damage control kunt doen!

En nu ben ik wel benieuwd of jullie dit ook lastig te combineren vinden? Ik herken dit wel. Daarom doe ik 's ochtends in de auto mijn zonnebril het liefst ook niet op. Zo zonde van mijn net bepoederd snoetje... :) Maar als het echt niet kan, dan moet het maar. Die twee rode vlekken aan de zijkant van de neusbrug gaan bij mij daarna gelukkig vrij snel weg.

5 opmerkingen:

 1. De foundation of neusbrug of wangen geschraapt? Daar heb ik nu eigenlijk nooit last van, bij mij blijft alles prima zitten. Is die bril dan te strak?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik geen foundation dus dat scheelt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik draag nooit een zonnebril :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van dat foundationprobleem heb ik ook wel eens last, zeker als het heel warm is en ik dus ook een beetje zweet waar m'n bril m'n huid raakt. Dat wattenschijfjesidee is een heel goeie tip, ga ik zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dat ook op mijn neusbrug, maar dan wrijf ik er een beetje overheen zodat de foutndation rondom gewoon op die plek komt

  BeantwoordenVerwijderen