donderdag 11 oktober 2012

2x een teleurstelling: Clinique + TRESemmé

Er zijn soms van die producten waar je veel van verwacht, maar die uiteindelijk alle belooftes totaal niet waarmaken. Het is altijd erg jammer, maar het is helaas niet te voorkomen. Zo heb ik de afgelopen tijd ook een tweetal van zulke producten ontdekt.. waarvan eentje (gelukkig) een monstertje. Hierbij mijn oordeel...Allereerst het serum van Clinique, genaamd Pore Refining Solution. Dit zou het serum speciaal voor mijn huid moeten zijn. Mijn poriën zouden minder zichtbaar moeten worden. Oh, wat was ik hier benieuwd naar! Uiteindelijk heb ik het maar twee keer geprobeerd, waarna het zakje in de prullenbak is verdwenen. Als je "serum" leest, dan denk je dat dit allemaal geconcentreerde goede stofjes zijn. Niet waar, dit is een siliconen-bom in de puurste vorm. Dit voel je gelijk op je handen en op je gezichtshuid, maar ook aan de ingrediënten te zien - de sterkste silicone als basis. Dat snap ik dus niet. Een silicone legt een laagje over je huid om die te beschermen of om dat kleine-poriën-effect te geven. Dit betekent dat andere stoffen niet meer in de huid kunnen komen. Dus al die extra stofjes van het serum blijven op de oppervlakte.. om maar te zwijgen over het nut van een dagcrème die je daarna aanbrengt. Plus dat het aanvoelde alsof mijn huid totaal afgesloten werd en geen adem meer kreeg. Heel raar gevoel. Als siliconen in een primer zitten, dan vind ik het niet erg en dus besloot ik om dit serum na mijn dagcrème te gebruiken, zodat mijn crème nog wel op mijn huid kon werken. Het effect van het serum was hiermee helemaal weg. Geen kleinere poriën, maar nog wel dat onaangenaam gevoel van dichte huid. En volgens mij reageerde mijn huid ook nog eens niet zo goed op dit serum... thanks, Clinique, voor die extra onzuiverheden. Weg ermee. Wat een teleurstelling!Jammer-de-bammer nummer twee is een budget-product. Het merk TRESemmé ben ik in Londen tegengekomen. Ik had er wel eens over gelezen en op Youtube over gehoord. Tijd om het zelf uit te proberen. Ik dacht, alle droogshampoo's doen hetzelfde werk, maar niets bleek minder waar te zijn. Dit is de slechtste droogshampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd. Het begint al bij de geur. Dit zou naar verfrissende citrus moeten ruiken, maar met dat instantfresh op de verpakking doet het mij meer aan een luchtverfrisser denken. Ik ben bereid om dit voor lief te nemen als het effect maar goed was... niet dus. Het maakt mijn haar zwaarder en ik kreeg zelfs het gevoel dat het viezer werd, ook al was het niet meer vettig. Dit busje gaat snel de prullenbak in en ik gebruik nu een ander merk droogshampoo. Gelukkig zijn er merken die snappen dat je haar er luchtiger en frisser van moet worden, zonder hele opvallende (en herkenbare op de verkeerde manier) geuren. Ik heb trouwens ook een kleine volume shampoo en conditioner van dit merk geprobeerd, maar ook dit was niet heel bijzonder. Over TRESemmé hittebeschermende spray ben ik niet negatief, maar ik vraag mij af of het veel voor mijn haar doet.

11 opmerkingen:

 1. Das minder dat je die van Clinique niet zo fijn vindt en een droogshampoo die nr luchtverfrisser ruikt, daar pas ik ook voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg ook heel veel onzuiverheden van de Clinique Pore Refining Solution. Het sloot bij mij ook helemaal de huid af zoals je zelf ook beschrijft. Inderdaad jammer.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jammer dat die van clinique niet werkt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je dit met ons deelt. Heel jammer van de Clinique 'serum' enfin..wat dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het Clinique serum ook en het werkt voor mij ook niet. Boo! :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mehhh >.< van clinique kan je toch wel wat meer verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat een teleurstelling inderdaad en dat van een product met een aardig prijsje! Gelukkig had je een proefje en niet een volledig product wat zou dat zonde zijn zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de eerste storender dan de tweede en wel omdat de eerste claimt een high-end product te zijn met de bijbehorende hoge prijs. Helaas gaan veel mensen er van uit dat als het duur is het ook wel goed moet zijn en valt dat even tegen bij dit product...je zult het maar gekocht hebben...weg veel geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ben het helemaal met je eens! ik ben ook heel blij dat dit maar een monstertje was. wat zou dat zonde van het geld zijn geweest.

   Verwijderen
 9. Heel erg spijtig dat het niet zo'n goede producten zijn. wel fijn om te weten natuurlijk!
  Nathalie
  Misschien wil je met onze winactie meedoen?
  http://www.curlsandbags.com

  BeantwoordenVerwijderen