woensdag 3 oktober 2012

Advanced Night Repair serum - beter dan Kiehl's?

Een serum voor 's nachts vind ik heel belangrijk. Terwijl je slaapt zijn je huidcellen hard aan het werk om de schade van de dag te herstellen en je mooier te maken. Het is dan ook goed om de cellen een handje te helpen. En wat helpt beter dan een serum! Een goed herstellend serum helpt ook nog eens om de werking van een crème die je daar overheen aanbrengt nog beter te maken. In de warmere seizoenen vind ik het serum voor overdag niet heel nodig, maar mijn nachtserum mag echt niet ontbreken. Een van de bekendste sera is denk ik wel deze van Estee Lauder. Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex staat al een paar maanden in mijn badkamer. Ik wilde hem al zo lang hebben... en hoe tevreden ben ik nu?Dit serum stond niet voor niets op mijn wishlist. Een paar keer heb ik hier de monstertjes van gehad en oh, wat vond ik het fijn! Een ware oppepper voor mijn huid. Een serum voor 's nachts heeft niet zo veel met anti-ageing te maken. Het moet je huid helpen te herstellen, zodat het weer nieuwe energie kan krijgen. Welke huid heeft dit nou niet nodig? De structuur van dit serum is een beetje gel-achtig. Dit helpt wel om het makkelijk over je gezicht te verdelen, alhoewel ik het gevoel heb dat je door dat gel-achtige iets meer product nodig hebt. Ik hoorde van meerdere mensen dat het er na het aanbrengen een beetje plakkerig aanvoelt. Ik had het eerst niet zo gemerkt, maar nu ik erop let - ja, een beetje plakkerig, maar het stoort mij totaal niet. Een crème er overheen en weg is dit gevoel.Nou heb ik net hiervoor een ander serum gehad, namelijk dat van Kiehl's... en je gaat toch wel automatisch vergelijken. Het serum van Kiehl's wint qua structuur, want: waterig en niet plakkerig. Maar qua hydratatie geef ik weer credits aan Estee Lauder. Volgens de Advanced Night Repair verpakking bevat dit serum hyaluronzuur die bekend staat als "vochtmagneet", dus dit zou het kunnen verklaren. Maar eigenlijk is dit een oneerlijke vergelijking: Kiehl's serum heb ik in de winter gebruikt en nu is het nog niet zo koud geweest. Qua prijs moet ik wel toegeven, Kiehl's wint weer. Voor 30 ml Kiehl's betaal je 39 euro, terwijl het serum van Estee Lauder 58,50 voor dezelfde 30ml kost (50ml voor 83,70). Niet een mega groot verschil, maar toch. Het is dus net waar je van houdt. Ik vind dat ze beide heel fijn zijn en ook de frisse, beter uitziende huid en minder zichtbare roodheden 's ochtends zijn in beide gevallen de grootste voordelen. Het is maar net wat je het fijnst vind aanvoelen. ;)

10 opmerkingen:

 1. Ik vermoed dat ik de enige in beautyland ben die dit geen fijn serum vind....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gel achtige substantie lijkt mij wel heel fijn.
  Dit is wel een fijn product, ik vind kiehl ook wel fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb Kiehl's die is idd fijn...met de andere heb ik geen ervaring, maar de prijs van Kiehl's bevalt me wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. DE ADNR vind ik zelf ook erg fijn. Ik heb tijden gedaan met een sample van 5 ml. Die van Kiehl's heb ik nog niet geprobeerd maar is wss ook wel eens de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een hele fijne serum, de prijs staat me alleen een beetje tegen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben gek op die van estee lauder! de oogcreme hiervan is ook echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gróót fan van Estée Lauder! Heb dit flesje al talloze keren gekocht en ja, de prijs is minder fijn, maar gelukkig is het een topproduct dat ook nog wel zuinig is. Ik schraap er dan ook wel alle laatste restjes uit, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben er ook wel een fan van. Momenteel gebruik ik die van Caudalie, want soms wat afwisseling is niet slecht.
  Het serum van Khiels vond ik maar niks, mijn huid jeukte er enorm van, niet aangenaam (voor mij althans)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb die van kiehls nog nooit geprobeerd maar een testertje van Estee lauder was fijn

  BeantwoordenVerwijderen