woensdag 17 oktober 2012

Erborian BB Crème Light

Hoewel ik BB creams iets voor de zomer vind (een goede vervanging voor foundations), was ik wel nieuwsgierig toen Peggy aan mij vroeg om deze crème van Erborian te testen. De BB cream heeft afgelopen zomer duidelijk van zich laten horen. Het lijkt of bijna elk merk er een in het assortiment heeft. Alleen zijn de meeste Europese BB creams lang niet zo goed als de Aziatische. Het zijn vaak meer de tinted moisturizers maar dan met een extraatje. Erborian is een merk waar ik eerder (voordat het op blogs verscheen) niet van gehoord heb, maar het claimt Koreaans te zijn. Zou dit dan toch de perfecte Aziatische BB cream voor de Europese huidjes zijn?De BB cream van Erborian is een 5-in-1 crème. De belooftes: bevat kruiden die in Azië gebruikt worden als anti-ageing ingrediënten, verbergt alle onregelmatigheden van de huid, hydrateert, voedt en maakt je huid baby-zacht (ja, echt!). Dat klinkt wel heel erg goed. Maar wordt dit ook waargemaakt? Allereerst de kleur. Peggy gaf aan dat deze crème op haar huid er een beetje grijzig uitzag. Dat maakte mij voorzichtig, maar ik was natuurlijk nieuwsgierig hoe het er bij mij zou uitzien. Het viel gelukkig mee! Sterker nog, de egale kleur van mijn gezicht vond ik mooi met deze crème. De roodheden waren bijna helemaal weg, de crème voelde niet te zwaar aan, mijn huidje werd lekker gehydrateerd en glimde niet al te veel. Ik was onder de indruk. Zou dit de beste BB cream zijn die ik tot nu toe heb geprobeerd? Op de verpakking staat dat deze crème ook een perfecte make-up basis is. En dat is hij! Ik gebruik altijd wel een extra anti-shine, maar voor de rest was dit inderdaad een soort primer die ik in plaats van of boven op mijn moisturizer kon gebruiken.Kon? Ja, kon. Ik was enorm tevreden over deze BB cream totdat mijn huid langzaam maar zeker heel onrustig werd (overigens niet veroorzaakt door deze crème, maar door allerlei andere factoren). Mijn huid had meer dekking nodig en dat kan deze BB cream helaas niet bieden. Is je teint bijna egaal met hier en daar kleurverschillen, dan doet hij prima zijn werk. Maar met grotere problemen word dit voor mij helaas weer de tinted moisturizer waar ik al een paar van heb. Voorlopig ligt deze crème te wachten tot mijn huid weer rustig wordt. En anders kan ik hem misschien toch nog als primer gebruiken. Ik hoef niet te rekenen op helende eigenschappen van deze crème. Aan de ingrediëntenlijst te zien zijn het vooral glycerine en siliconen die hun werk zouden moeten doen.. met helemaal onderaan een paar natuurlijke extracten. Ik heb trouwens wel een paar foto's gemaakt van voor en na resultaat, maar bij gebrek aan verschil zal ik ze maar niet laten zien. :) Erborian is te koop bij de Belgische ICI Paris.

5 opmerkingen:

 1. ik blijf voorlopig bij mijn garnier voor de vette huid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag je review net bij Peggy. Ziet er wel oké uit, maar ik ben niet helemaal overtuigd. Ik blijf bij foundation :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat hij niet dekkend genoeg is! Lijkt me wel een fijn product:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ziet er tenminste niet grijs en grauw uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is enorm licht en dat vind ik fijn eraan. De kleur is ook heel goed bij mij, maar idd, het dekt niet echt zoveel (iets wat ik zelf niet erg vind).

  BeantwoordenVerwijderen