dinsdag 30 oktober 2012

Favoriete bronzer: MAC Coffee Walnut

Hoe mooi ik het contouren ook vind vaak doe ik het niet. Er is een hele simpele reden voor: het kost meer tijd dan snel een (roze/bruine) blush aanbrengen. Maar misschien had ik er ook niet echt het juiste product voor. Natuurlijk heb ik een paar bronzers en blushes waarmee ik het zou kunnen doen. Maar op een of andere manier was het nog geen reden om dagelijks te gaan contouren. Tot ik dit product van MAC kocht... sindsdien is het meer een uitzondering als ik een contour-loze dag heb. En oké, mijn dagelijkse make-up "routine" is hiermee iets uitgebreider; maar als ik dan gedurende de dag in de spiegel kijk, ben ik heel trots op mijn wangetjes en neem ik maar die extra tijd voor lief.MAC kwam laatst met de Face + Body collectie waar iedereen bijzonder naar benieuwd was... Waarom? Pro Sculpting Creams! Highlighters en vooral een aantal bronzers in cream vorm - dat is datgene wat iedereen wel kan gebruiken. Vooral de bronzers, daar was ik zelf ook heel nieuwsgierig naar. Het kan al lastig zijn om op de juiste manier de bronzer aan te brengen en vooral het er natuurlijk uit te laten zien. Een cream bronzer zou dit moeten vergemakkelijken. Waar MAC alleen een beetje de mist in ging waren de kleuren. Of om beter te zeggen de ondertonen. Bijna alle cream bronzers bleken warm te zijn... terwijl het contouren met een koelere kleur juist het mooiste is. De meest koele kleur uit de collectie heet Coffee Walnut en heeft nu een ere-plekje op mijn kaptafel verdiend...Het gekke is, toen ik de swatches van deze kleur zag dacht ik dat hij helemaal niet zo koel was. Toen ik in de winkel zelf ging swatchen merkte ik dat hij inderdaad de koelste kleur van allemaal was. Maar pas als je het op je gezicht gaat aanbrengen merk je dat er nauwelijks warmte in zit. Sterker nog, als je niet oppast dan lijkt het of je een modderig plekje op je gezicht hebt. Voorzichtig aanbrengen dus! Maar waar? Op de plekken die je wilt uitschaduwen. De meest bekende plek en de plek war ik deze bronzer ook gebruik - dat deel van je wang die "ingevallen" lijkt als je een "fish face" maakt. Ik breng het heel dichtbij de haargens aan en vooral niet te ver richting mijn neus. Ik stop vaak ongeveer halverwege en pak nog een klein stukje van mijn wang mee (op de hoogte waar mijn oog eindigt tot aan de haargrens) zodat mijn wangen wat smaller lijken. Yay voor shapen!En dan de bronzer in actie! Een groot nadeel van mijn camera is dat hij vooral de kleuren op mijn gezicht niet zo goed oppikt. In het echt was het resultaat veel mooier en niet zo heel subtiel. Maar goed, ik moet het voorlopig hiermee doen. Na de swatches op mijn vinger (koel hé ;)), zien jullie hoe ik mijn wang heb gecontoured met Coffee Walnut. De foto ernaast is hoe ik mijn gezicht daarna contour: vloeibare highlighter hoog op de wangen (Luminizing Lotion van J'ouvert of Girl Meets Pearl van Benefit), afpoederen en daarna de powder blush aanbrengen (in dit geval was het mijn Marilyn blush). Ik vind het zo zonde dat jullie niet goed kunnen zien hoe mooi het resultaat in het echt is! Maar goed... loop je mij een keer tegen het lijf dan weet je wat ik dan waarschijnlijk op mijn wangen heb. :P MAC Face + Body collectie heb ik laatst niet meer in de winkel gezien, maar anders is het nog altijd online verkrijgbaar, bijvoorbeeld in de Douglas webshop.

11 opmerkingen:

 1. Ok. Ik ga je tegen het lijf lopen! :) Wanneer? :) Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er best goed uit :D ik gebruik zelf nooit zo vaak bronzers maar deze lijkt me wel wat :3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er fijn uit, maar ik denk wel dat het wat te donker voor me is... er zijn ook wel lichtere kleuren toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat denk ik wel. maar hij is echt niet te donker, hoor. ik heb nu ook een hele lichte huid, maar als je hem voorzichtig aanbrengt dan is hij niet zo eng als het lijkt.

   Verwijderen
 4. Wat ziet hij er donker uit, zeg. Al moet ik wel toegeven dat het op je huid wel past. Maar goed, de tint en de textuur zijn niet voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schrok eerst een beetje van de kleur in het doosje, maar op je wangen is dat echt niet overdreven donker, moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige bronzer ik ga denk ik even bekijken als ik in de winkel ben:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er heel mooi uit! Kende deze nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er niet zo donker uit op jouw gezicht als in het doosje. Mooi effect !

  BeantwoordenVerwijderen