woensdag 31 oktober 2012

La Petite Robe Noire

"In it's way, a perfume is an invisible dress, playing on the tension between what is hidden and what is revealed."
Thierry WasserAls jullie mij op Instagram volgen, dan hadden jullie vast gezien dat ik vorige week gezellig met Peggy had gegeten. Totaal onverwachts kreeg ik een lief cadeautje van haar. En wat voor een! Dit is een van de meest chique nieuwste parfums die er is. Mag ik jullie aandacht voor haar majesteit, Guerlain's La Petite Robe Noire. Deze geur is niet alleen chique, het is heel elegant en verleidelijk.Zwarte kers en rode vruchten vormen de topnoten van dit parfum. De diepere lagen van deze geur bestaan uit rozen (daar zijn ze weer!), guerlinade, gerookte zwarte thee en zoethout. Parfum opent bitter/zoet en wordt steeds frisser en chiquer tegelijk. Dat zoete in deze geur is heel apart, bijna niet te omschrijven. Het is niet snoep- of bloemen-zoet, het is juist meer kruidig en (inderdaad) behoorlijk verslavend. Dit is wat ik noem een ingewikkelde geur: hoe langer je deze draagt, des te mooier hij zich opent. Elke keer ruik je weer een andere kant van deze geur. Je moet een beetje van zwaarder parfum houden, maar persoonlijk vind ik dit soort geuren ideaal voor het najaar. Overigens is dit geen overheersende geur. Na het opspuiten ruikt hij het sterkst, maar al na een minuut of twee wordt hij heel subtiel. Dit parfum is niet voor niks geïnspireerd op zoiets klassieks als the little black dress: tijdloos, elegant en onweerstaanbaar.

12 opmerkingen:

 1. Ik vind de flacon ook echt heel erg mooi. De geur spreekt mij niet echt aan maar dat is persoonlijk.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het flesje ziet er alleen al super pretty uit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit flesje bestaat al een eeuw! Het is geïnspireerd op Guerlain's Heure Bleue, een geur die dit jaar precies 100 jaar bestaat! En...die je binnenkort in een special edition kan verkrijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het interesseert me meer en meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind deze geur ook heerlijk en de flacon is ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalige geur en mooi flesje! De geur past helemaal in het rijtje van wat ik lekker vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ken deze parfum niet het flesje ziet er mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de geur van La Petite Robe Noire wel lekker op zich, maar het is niet een geur die echt bij mij past.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zooo een heerlijke geur<3 deze staat hoog op mijn wishlist

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind het flesje zooo mooi maar de geur toch niet echt iets voor mij. Zoo jammer want het ziet er zo leuk uit :p

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had deze als sample in een magazine en hij ruikt echt wel super!

  BeantwoordenVerwijderen