vrijdag 2 november 2012

3x minst + 4x meest favoriete lipgloss

Ik heb een behoorlijke zwak voor lippenstiften en lipglosjes. De laatste tijd ben ik toch wel meer van die laatste... Een lipgloss vind ik wat makkelijker met het aanbrengen en het voelt toch net iets fijner aan. Het zal wel een fase zijn... In mijn tas zitten altijd 2-3 kleuren. Ik probeer de laatste tijd ook steeds meer af te wisselen, zodat ik optimaal gebruik kan maken van mijn stash. Zo kwam ik uiteindelijke tot de conclusie dat er een paar totaal niet fijne exemplaren tussen zitten, maar ook een paar waar ik eigenlijk helemaal gek op ben. Vandaag wil ik mijn minst en meest favoriete glosjes met jullie delen.Heel veeleisend ben ik niet wat lipgloss betreft. Het moet vooral aangenaam zijn in gebruik en ook echt iets toevoegen aan mijn lippen. Dus: aangename geur, fijne textuur en mooie kleur. Niet zo moeilijk toch? Blijkbaar slaagt niet iedereen hierin, want een aantal merken hebben mij een beetje teleurgesteld.Allereerst de duurste van deze drie: Nars Turkish Delight. Een van de meest bekende kleuren van Nars, heel gehypet, maar ik vind het persoonlijk helemaal niks. Natuurlijk is de kleur prachtig nude (rechts op de swatches), maar de pigmentatie is niet super en de geur... aan deze geur van klei (?) kan ik al een jaar of twee niet wennen. De geur vervliegt na een tijdje wel, maar toch pak ik deze niet graag. De nude lip cream van P2 heet Birgitte Bardot. Prachtige naam en een hele mooi kleur! Toch vind ik dit geen fijne gloss en al helemaal geen lip cream. De dekking is matig en hij blijft niet goed zitten, wat ik van een cream wel verwacht had. De geur is een beetje muffig, ook al ruikt het niet zo sterk. Tot slot nog een knaller van Boots #7. Over Tangerine Twist heb ik al zelfs eerder een artikel geschreven. Wat ik vooral onhandig vind aan deze gloss is het dopje/applicator. Die zit bij mij er van binnen helemaal onder de gloss. Geen gezicht. Op mijn lippen zie je deze gloss nauwelijks, ook al heeft het best een mooie shimmer. De geur is niet bijzonder, typisch lipgloss-achtig. Dus ja... ik denk dat ik maar binnenkort op zijn minst van 2 van de 3 afscheid ga nemen.Maar dan de favorieten! Het waren eigenlijk ook eerst 3, maar toen dacht ik opeens aan mijn glosje van Collection2000 en die moest er gewoon bij. En als ik het toch over Collection2000 heb... Rock Steady is een prachtige nude. Het is niet zo maar een lipgloss, deze belooft 6 uur te blijven zitten. Oké, dat is wel heel lang, maar een paar uurtjes haalt dit glosje makkelijk. De pigmentatie is top en de fris/fruitige geur is heel aangenaam. Deze gloss voelt heel aangenaam aan en is zo verdeeld over mijn lippen. De volgende keer als ik in Londen ben, haal ik er zeker nog een paar van. Nog zo'n fijne budget is NYX Mega Shine Lipgloss. De kleur die ik heb heet La- La- en is wat je noemt een draagbare knalkleur. Deze meerzoete roze kleur past op een of andere manier bij heel veel looks en daarom draag ik hem bijna dagelijks. En over zoet gesproken... dat is de geur ook. Snoepjes! Ook hier gaat het aanbrengen heel makkelijk en blijft de gloss zeker een uur perfect zitten. De duurste lipgloss uit dit setje is natuurlijk MAC. De lipproducten van MAC vind ik sowieso erg fijn (vanille geur, prettig in gebruik), maar vooral de dazzleglasses zijn bijzonder mooi door de prachtige shimmer erin. Ik heb er een paar van, de kleur op de foto heet Like Venus. Als je van enorm mooie shimmer houdt dan is dit zeker een aanrader. Tot slot nog een lipgloss die, denk ik, het meest gebruikt is (ik zit al op de helft!). Ook over deze Golden Rose Multicolor Diamond lipgloss heb ik al eerder geschreven. Ik vind hem nog steeds prachtig! Super mooie licht-roze kleur, hele bijzondere koele shimmer en een aangename licht fruitige geur. Dit was trouwens ook het allereerste product die ik ooit toegestuurd kreeg door een webshop, dus met dit glosje heb ik ook nog eens een bijzondere band. Kortom, deze 4 soorten beauties verdienen eigenlijk meer plekken in mijn stash... ik bedoel... het zijn re-buy's! ;)

18 opmerkingen:

 1. Oeh het Nars kleurtje ziet er prachtig uit! Leuk artikel! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het valt me op dat drie van de vier favorieten behorrlijk wat shimmer hebben! Sparkly PinkFairy!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd ook enorm van shimmer lipglosses!
  Leuk artikel.
  Like Venus heb ik ook. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de laatste 4 zijn mooie lipglosjes, ik hou van shimmer lipgloss! Leuk artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zelf niet zo een lipgloss fan, bah het plakt teveel voor mijn gevoel. But die NYX vind ik wel heel erg mooi! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat de nars toch tegen heeft gevallen. Ik had er veel over gelezen.
  Goed artikel.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind ze allemaal mooi! Gebruik ook vaak dit soort glosjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het NYX en MAC glossje zien er mooi uit ! Jammer van Turkish Delight, voor dat geld mag je denk ik wel wat meer verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikeltje! Wat jammer van zo dure lipgloss die toch niet fijn is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lipgloss vind ik juist tricky omdat de meeste idd niet fijn zijn op de lippen en een rare geur hebben. En wat Peggy zegt, grappig dat je favorieten allemaal sparkly zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. NYX ♥ Heerlijke glossjes zijn dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beetje spijtig dat die van Nars naar klei ruikt, da's toch echt wel een afknapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook gek van lipgloss. De kleur en draagbaarheid zijn de belangrijkste dingen, maar zoals jij ook zegt, vind ik de geur heel belangrijk. Aan sommige geuren kan je gewoon niet wennen, spijtig genoeg. :)

  BeantwoordenVerwijderen