woensdag 7 november 2012

Essence Twilight Breaking Dawn Part 2

Whoaaaa, Essence op mijn blog! Dat is lang geleden! De laatste keer dat ik over dit merk schreef was in april... het ging toen over de mooie C'est la vie nagellak. Maar een limited edition? Dat is nog langer geleden! In de tussentijd had ik wel wat make-up van dit merk gekocht, maar het was zo'n crappy kwaliteit dat ik er niet eens over wilde schrijven. Sorry, Essence, geen fan hier. Ik voel me vaak simpelweg te oud voor dit merk... ik val volgens mij ook allang niet meer onder hun doelgroep. Maar ach, er is geen leeftijd voor nagellak, want hier blijven zulke budgetmerken gewoon goed in. De nieuwste collectie van Essence maakte mij wél erg nieuwsgierig... En daarom was ik niet alleen benieuwd naar nagellak, maar ook andere producten.Deze collectie van Essence is helemaal gebaseerd op de nieuwste Twilight film, Breaking Dawn - part 2. Ik heb helemaal niks met Twilight, maar ik ben gek op make-up met donkere basis en opvallende shimmer. Dit is ook precies datgene waar deze collectie voor staat. Lekker mysterieus en toch opvallend tegelijk. De blush, highlighter en gouden (??) lipstick waren niks voor mij. Maar nagellak en glitter liners zijn wel weer helemaal mijn ding.Ik begin met glitter eyeliners. Deze zien er prachtig uit. Ik nam twee kleuren mee: Alice Had a Vision - Again (zwarte basis en vooral rode glitter) en Jacob's Protection (zwarte basis en blauwe glitter). Ik kon niet wachten om hiermee te spelen en dus heb ik een van deze liners de volgende dag al in een look verwerkt...Ik heb eerst de gewone zwarte eyeliner gebruikt en daar overheen bracht ik rode glitter liner aan. Ik had nog een en nog een laag aangebracht en toch bleef het resultaat heel subtiel. Waarom bleek toen ik de liners op mijn arm ging swatchen. Ze zijn niet zo goed gepigmenteerd en er zit helaas ook niet heel veel glitter in (de swatches zijn gemaakt met meerdere lagen). Natuurlijk ideaal voor de dames die voorzichtig met glitter willen experimenteren, maar achteraf gezien niet mijn beste keuze. Misschien kan ik er zelf nog wat glitter aan toevoegen zodat het wat meer naar mijn smaak wordt.De nagellak kleur die ik heb gekozen heet ook Jacob's Protection en bevat blauwe shimmer. Ik had namelijk al een zwarte-basis-rode-shimmer kleur nagellak uit de oude (eerste?) Essence Twilight collectie, dus vond het zonde om nog een kleur mee te nemen. En ik moet zeggen.... wauw...Ik heb meerdere donker-blauwe nagellakjes, maar ik weet zeker dat dit een van mijn mooiste is. De basis is net niet helemaal zwart en de shimmer is van alle tinten blauw. Bijna bij elk licht valt de shimmer subtiel op en in de zon gaat het helemaal vlammen. De kwaliteit is super en dat is waarom ik gek ben op Essence nagellak. De finish is trouwens best apart. Je voelt de shimmer er een beetje doorheen, maar het is geen keiharde glitter. Ook is de finish niet super glossy en dat is wel weer eens wat anders. Love it!

14 opmerkingen:

 1. ik vond de lakjes echt amazing maar de glitterliners vielen me erg tegen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw de nagellak is echt mooi. Jammer van de glitterliners.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De nagellak vind ik best wel mooi, de liners, nah, vind ik niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het lakjes erg mooi. Jammer dat de eyeliners toch tegenvallen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind eigenlijk alles wel heel mooi, nagellak boeit met niet zoveel, maar de highlighter lijkt met zooo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, de eyeliner vind ik niet zo geweldig. De nagellak daarentegen is wel heel mooi, prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pas gister was deze collectie in de winkel en had alleen 2 nagellakjes meegenomen, jacobs protection & alice had a vision - again, maar zat toch te twijfelen of ik ook de eyeliners moest meenemen. Gelukkig heb ik dat dus niet gedaan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die nagellak is echt geweldig mooi! Die wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke producten, mooie nagellak. Jammer dat de glitterliners niet zoveel glittertjes bevatten.

  BeantwoordenVerwijderen