dinsdag 13 november 2012

Favoriet: arganolie

Ik denk dat iedereen inmiddels veel over arganolie gehoord heeft. Ik kon niet wachten om het zelf een keer uit te proberen. Sinds ik het eindelijk in huis heb begrijp ik waar alle lovende verhalen vandaan komen. Mag ik aan jullie voorstellen - mijn nieuwe favoriet in de badkamer...Arganolie wordt al sinds jaar en dag in Marokko gebruikt. Dit wondergoedje heeft ook snel de rest van de wereld voor zich gewonnen. Ook celebs als Kim Kardashian, Lindsey Lohan en Eva Mendes gebruiken het regelmatig. De werking van arganolie is veelzijdig. Je kunt dit voor je huid, haar en nagels gebruiken. Arganolie is niet alleen goed voor de huid van je lichaam, maar het is net zo geschikt voor je gezicht. Waarom de arganolie zo populair is? Het bevat een hoog gehalte vitamine E, meer dan 80% onverzadigde vetzuren en natuurlijke stoffen quercetine en myricetine, die schimmels en bacteriƫn tegenwerken.De afgelopen tijd heb ik arganolie met veel plezier op mijn haar en gezichtshuid gebruikt. In alle gevallen werkt het super fijn. Het was eerst wel een beetje wennen. Deze olie trekt namelijk snel in, dus niet te veel in handpalmen wrijven voordat je het op je haar aanbrengt. Ook heeft het een hele aparte geur. Het is een warme en een beetje muffige geur, maar het is toch wel subtiel en niet vervelend. Na een tijdje wen je hieraan en merk je het ook nauwelijks. De olie kun je zowel op vochtig als droog haar gebruiken. In beide gevallen breng ik het vooral op mijn punten aan. Zodra de olie is ingewerkt merk je dat de punten gladder en gelijk een stuk gezonder lijken. Hiervoor heb je maar 1-2 druppeltjes nodig, zelfs als je wat langer haar hebt als ik. Je kunt ook wat meer olie verdelen over je haar voordat je gaat slapen, als een soort nachtmasker. Dit werkt ook erg goed. Nadat je haar de volgende dag gewassen is, is het net iets zachter en en heeft het een behoorlijke aai-gehaalte.Voor mijn gezicht gebruik ik arganolie eens in de zoveel tijd als een soort serum voor 's nachts. Vooral als mijn huid droog en niet comfortabel aanvoelt, dan grijp ik gelijk naar arganolie. Olie op een vette huid? Het werkt super. Mijn huid reageert hier erg goed op, ik krijg er geen extra onzuiverheden van. Sterker nog, mijn huid wordt er rustig van. En aangezien arganolie ook anti-bacteriƫle werking heeft, helpt het om de onzuiverheden niet verder te verspreiden. Kortom, ik ben hier enorm blij mee. Arganolie is een vast onderdeel van mijn haar- en gezichtsroutine geworden en ik merk dat mijn huid en haar hier alleen maar baat bij hebben. Ik denk dat de manier waarop je deze olie gebruikt en de frequentie heel persoonlijk kunnen zijn. Zo gebruik ik het zelf niet elke dag (bijna dagelijks voor mijn haar en meerdere keren per week voor mijn gezicht), maar je zou dit ook als een kuur kunnen gebruiken. Ook zou arganolie goed zijn voor sterke, gezonde nagels, maar dat heb ik natuurlijk niet kunnen proberen.

Arganolie is te koop op ArganWinkel.nl. Met kortingscode SM2BLOG krijg je maar liefst 20% korting op al je aankopen.
Houd mijn blog in de gaten voor een betere kennismaking met arganolie. ;)

10 opmerkingen:

 1. ik heb nog genoeg haarolie staan voor de komende maanden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik ga binnenkort ook proberen! Heb idd veel verhalen van gehoord! dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze ook. Erg fijn en multifunctioneel producten.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben gek op haarolie, heb verschillende soorten staan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet meteen iets voor mij, al heb ik al wel veel goeds gehoord over arganolie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit klinkt enorm fijn, in mijn geval vooral voor mijn gezicht. Deze komt dus ook op de 'ooit nog te proberen' lijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me enorm fijn spul. Ik wil het ook zeker eens proberen. Ik denk dat het voor mijn droge haren enorm goed zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vele 'grote merken' hebben tegenwoordig producten op basis van Arganolie, ik denk dat iedereen ondertussen wel zoiets eens is tegengekomen. Maar pure, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit! ik heb alleen biosilk als serum

  BeantwoordenVerwijderen