vrijdag 9 november 2012

Make-up voor mannen?

Omdat ik het leuk vind als mijn vriend zo nu en dan weer een stukje voor mijn blog schrijft, heb ik hem gevraagd om het nog eens te doen. Dit keer was het onderwerp volledig aan hem. Na lang te hebben geGoogled ("ik heb even geen inspiratie"), kwam hij met het volgende verrassende onderwerp - Mannen en make-up. Lees mee...

bron weheartit.com

Askmen.com neemt een trend waar dat het steeds vaker geaccepteerd wordt dat mannen make-up dragen. Ik heb het artikel niet minutieus gelezen en ik heb geen idee wanneer dat artikel is verschenen, maar volgens mij is alles begonnen met huidvriendelijke scheermiddeltjes voor mannen. Want scheren is natuurlijk funest voor de huid. Niet alleen de huid van vrouwen, maar ook de mannelijke huid is gevoelig en heeft voeding nodig (ik vind de koppeling ‘huid’ en ‘voeding’ wel komisch klinken, want het buitenste laagje huid is dood en waarom zou je iets dat al is gestorven nog voeden?). Moisturizers, after-shaves, zeepjes: alles is klinisch getest en de mannenhuid is nog nooit zo glad en zacht geweest. Nu kom je in parfumeries en cosmeticawinkels ook hele mannensecties tegen met antirimpelcrème. Grotere onzin dan ‘antirimpelcrème’ bestaat trouwens niet. Anti=tegen. Rimpels krijg je sowieso, dus wen daar maar aan. Iedereen krijgt vroeg of laat rimpels. Misschien dat een speciale crème het ontstaan van rimpels wel kan vertragen, maar dat is wat anders dan antirimpel. Wat kan een man nog meer kopen in een cosmeticawinkel? Blijkbaar ook make-up die alleen voor vrouwen is bedoeld. Als het zo doorgaat, dan ziet de toekomstige man er zo uit:


Vind ik prima. Laat lekker gaan. Het levert vast nog meer unieke plaatjes op. Maar als jullie het niet erg vinden, houd ik het bij mijn gezichtscrème en facial wash/scrub-dinges (Anglofielen kunnen hun hart ophalen in make-upland). Dat vind ik wel genoeg. Wie weet draai ik 360 graden om als de eerste rimpels zich aandienen.

Lees nog hier en hier zijn artikelen. :)

10 opmerkingen:

 1. Ha! Vriendje heeft dat goed gedaan! En nee, zo kan ik hem mij echt niet inbeelden, zelfs niet na de eerste rimpels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahah wat een leuk artikeltje, en die foto.. Geweldig XD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die stropdassen (movember!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig artikeltje, gewoon lekker doen wat ze willen. Als vrouwen allemaal productjes mogen gebruiken voor anti-aging of beautifying waarom mannen dan ook niet =]

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattig ! Mijn vriend gebruikt niets voor zijn gezicht omdat ie zo van die gerstekorrels heeft en volgens hem mag er niets opgesmeerd worden. Nonsens maar bon :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je vriend hier af en toe bereid is. Tot nu komen er ook altijd wel leuke artikelen uit rollen. Ik weet niet wat er bij mij fout is gegaan, maar vanaf een jaar of 14 lijkt er voor meiden geen ontkomen meer aan - dat smeren. Het is een stuk makkelijker en goedkoper zonder .

  Ik begin me trouwens steeds meer te storen aan al die Engelse termen. Ik geef toe dat het vaak beter klinkt, maar dat komt misschien ook door een gebrek aan goede vertalingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij Billie joe van Green day of die zanger van Rammstein vind ik het best oke staan, maar ik zou mn vriend niet met make up willen zien hoor hahaha

  X Jenny
  Rocknrollerr.com

  BeantwoordenVerwijderen