vrijdag 30 november 2012

Mijn meest en minst favoriete body butter van dit moment

Op dit moment gebruik ik veel verschillende body lotions, crèmes en butters. Nu het steeds kouder wordt heb ik liever de rijkere bodycrèmes dan dunnere lotions. Ik heb er een paar staan, maar vooral twee butters/crèmes roepen bij mij de meeste emoties op. De ene is enorm lekker in alle opzichten, terwijl de andere.... nee, die andere wordt nooit een re-buy. Ik wil vandaag graag over beide vertellen.Een lichaamscrème moet niet alleen een bijzondere lekkere geur hebben, het moet ook een aangename structuur hebben. Niet te dik of te vettig, maar nog steeds wel lekker voedend voor de huid. Een crème die ook in de koude periodes binnen no time intrekt en je huid zijdezacht achterlaat. De body butters van The Bodyshop zijn, denk ik, wel de meest populaire dikkere bodycrèmes. Je hebt ze voor de normale tot droge huid en ze zijn verkrijgbaar in verschillende geuren. Vorig jaar had ik een body butter uit de Chocomania lijn gekocht. Het werd tijd om die uit te proberen...En zo komen wij gelijk bij mijn minst fijne body butter. Aan de textuur kunnen jullie misschien al zien wat er niet fijn aan is. Het is dik, heel dik.... te dik. Het is een harde boter die ook nog eens een beetje vettig aanvoelt. Ik heb al eerder in de reviews gelezen dat men dit een van de minst fijne butters van The Bodyshop vindt. En ik ben het er volledig mee eens. Ook al smelt deze butter zodra het in aanraking komt met je huid en ook al verdeelt het eigenlijk niet al te moeilijk... nee, dat gevoel en structuur van boter is gewoon niet mijn ding. De geur vind ik ook niet heel bijzonder. Het is een niet al te zoete versie van chocola. Ik had het eigenlijk nog een tikje lekkerder en wat meer verleidelijk verwacht, maar nee. Helaas. Geen aanrader, behalve als je wel verliefd op de geur bent.Wat wel mijn favoriet is, is de body soufflée van Laura Mercier. Dit was mijn eerste kennismaking met de lichaamsverzorging van dit merk (dankzij de garagesale van Skins) en ik ben helemaal verkocht. Alles aan deze crème is fijn! Allereerst de geur... OMG! Het is een pistache soufflé body crème en het ruikt naar hele romige pistache ijs. Super zoet en een heel klein beetje bitter. Enorm lekker! Ik zou het eigenlijk een keer op mijn hand willen proberen, maar het zou wel een beetje raar zijn... en vast ook niet smaken. :P De geur blijft heel subtiel op mijn lichaam zitten en verdwijnt heel langzaam. En zelfs de kamer, waar ik de lotions aanbreng, ruikt nog een tijdje naar deze heerlijke geur. Maar ook qua structuur is deze soufflé ideaal. Het is heel licht en voedend tegelijk. Het is een soort luchtige butter of iets zwaardere (niet waterige) lotion. Niet vet en trekt heel snel in. Een absolute favoriet en ik ga echt balen wanneer deze opgaat. Maar hopelijk heeft Laura Mercier meer van dit soort heerlijke geuren.

11 opmerkingen:

 1. die pistache klinkt heerlijk =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou juist van hele dikke bodybutters haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zich vind ik de structuur van the Body Shop butters niet verkeerd, maar die Chocomania geur. *walgt* ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb zelf ook de chocolade butter variant maar nog niet geprobeerd.. ik hou ook niet zo van super dikke harde butters >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende de body soufflée van Laura Mercier nog helemaal niet, maar het lijkt me een erg fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die tweede lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm, die van Laura Mercier ziet er goed uit! Heb hem al eens op YouTube gezien, maar hij was wel vrij prijzig, jammer genoeg. Maar goed, als hij zo heerlijk is, kan het wel hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben dol op de body butters van The Body Shop, maar de enige die ik maar niks vindt, is dus ook deze! Ik hou gewoon niet van de geur van chocolade in verzorgingsproducten. En ik ben nochtans een echte chocoholic :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de chocomania wel lekker, maar wel fijn om jouw mening hier ook eens over te lezen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De choco butter heb ik een keer gehad die is lekker. Maar de perzik is op dit moment mijn favoriet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De Body Souflée lijkt me ongelooflijk zalig! Maar i love Laura Mericer zowiezo al :)

  BeantwoordenVerwijderen