donderdag 15 november 2012

Nieuwe obsessie: Jill Sander #4 Eau de Parfum

Ik ben gek op parfum. Mijn parfum-stash is afgelopen 1-2 jaar enorm gegroeid en dat zegt, denk ik, genoeg. Het is misschien raar, maar vroeger vond ik het lastig om de geur te vinden die het beste bij mij past. Tegenwoordig heb ik er veel minder moeite mee. En het is ook nog eens leuk als je een hele lekkere geur per ongeluk ontdekt...Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek naar een nieuwe geur... ik bedoel, kom op, mijn stash... Maar ik wil altijd een paar nieuwe/onbekende parfums ruiken als ik toch bij een parfumerie ben. Zo ook laatst. Ik dacht dat ik de nieuwe Jill Sander parfum pakte, maar het bleek een #4 te zijn. Niet dat deze naam mij iets zei (geuren met nummers...), maar ik was eigenlijk niet van plan om het te leren kennen. En toen rook ik hem op mijn huid.... ooooh, wat een lekkere en sterke geur! Voor de rest van de dag bleef hij hangen en een week of twee later besloot ik dat ik niet zonder dit parfum kon leven. Nu staat dit klassiek flesje te pronken tussen al mijn andere geuren. En oh, dit is zeker een obsessie te noemen. Ik ben niet zo bekend met de geuren van Jill Sander, maar dit schijnt een echte klassieker te zijn die al in 1990 geïntroduceerd werd.Jill Sander #4 (of J.S. No 4) bevat perzik, pruim, anijs, jasmijn, viooltjes, rozen, tuberoos, heliotroop en ylang-ylang. Oh yeah, dit is een duidelijke een bloemengeur. Maar er is meer. Het wordt ook nog eens gecombineerd met de warme geuren van mirre, nootmuskaat, amber, sandelhout, muskus, vanille en tonkaboon. Het wordt omschreven als vrouwelijk en sensueel en daar ben ik het helemaal mee eens. Het is geen geur voor jonge meisjes, het is een zwaarder parfum voor zelfverzekerde vrouwen. Het heeft een warme, diepe, bitterzoete geur. Vroeger zou ik het een zeep-geur noemen (denk ook aan Chanel No 5 en Jean Paul Gautier Classique), maar zoals hij zich op mijn huid opent is dit toch wel onweerstaanbaar lekker. Het is ook nog eens de ideale geur voor het najaar, dus mij hoor je voorlopig nergens anders over. I'm in love! Dit parfum is te koop bij verschillende parfumerieën of online via bijvoorbeeld douglas.nl

6 opmerkingen:

 1. De ingrediënten klinken alvast goed! Amber! Tonkaboon!Sandelhout! Ik wil wel eens aan je snuffelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat deze echt wat voor mij is. Warme en bloemige geuren. Heerlijk.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo van de Jill Sanders geuren. Ik heb Sun en die vind ik eigenlijk niet zo heel lekker ruiken xD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anijs is echt niet mijn ding, ik pas dus.

  BeantwoordenVerwijderen