vrijdag 16 november 2012

Professionele föhn voor thuis

Ik heb altijd begrepen dat een keramische stijl- en krultang belangrijk zijn voor je haar. Als iets ionen bevat dan zorgt het wat beter voor je haar, ook bij zoiets " schadelijks" als styling tools. Het enige waarvan ik nog dacht "dat hoeft niet duur te zijn" was een föhn... terwijl een föhn juist mijn meest gebruikte styling tool is. Vaak moet je iets zelf proberen om het verschil te merken. Deze mogelijkheid heb ik ook, sinds ik de nieuwe Solis Swiss Perfection föhn by John Beerens in mijn bezit heb.Wat deze föhn bijzonder maakt is de tourmaline-, keramiek- en ionentechnologie waar hij op gebaseerd is. Het doel is om de gezondheid van je haar te behouden, net als de glans en het vochtgehalte. Dit is een hele sterke föhn, het heeft 50% meer luchtdruk en 40% meer lucht dan vergelijkbare professionele haardrogers. Dit helpt om je haar nog sneller te drogen. Er is een speciale knop voor koelere lucht, zodat je je haar na afloop nog kunt afkoelen. Afkoelen? Precies, zodat de warmte niet onnodig lang in je haar blijft, waardoor het gaat beschadigen. Deze haardroger beschermt sowieso je haar tegen oververhitting.Dit is dus een professionele föhn maar dan voor thuis. Het heeft niet alleen de koude en de warme stand, maar ook twee blaasfuncties. Mijn föhn staat nu altijd op warm en op de hardste blaasfunctie, omdat ik merk dat mijn haar hier echt veel sneller mee droog wordt. De koude lucht erna gebruik ik niet, omdat ik simpelweg altijd tijd te kort kom. Ik laat mijn haar sowieso nooit helemaal drogen, omdat ik met mijn bos wel even bezig ben. Maar zelfs binnen die 2 minuten wat ik ervoor over heb is mijn haar altijd al redelijk droog met deze föhn.Alleen de snelheid is al een mega voordeel. Maar merk ik ook iets van de andere goede eigenschappen van deze tool? Ik denk het wel, maar het is lastig te zeggen omdat ik mijn haar niet vaak en nooit volledig föhn. Ik merk dus niet zo snel of het er minder door uitdroogt. Deze föhn zal ongetwijfeld milder voor mijn haar zijn dan mijn oude föhn van 20 euro. Ik reken er maar op dat mijn haar veel minder last heeft van de hitte en beter beschermt wordt tijdens het föhnen. Mijn oude apparaat is weer veilig opgeborgen, voorlopig ben ik erg tevreden met deze aanwinst. Solis Swiss Perfection föhn by John Beerens is voor 99 euro te koop in de webshop van John Beerens. Hij is verkrijgbaar in paars en zwart.

9 opmerkingen:

 1. ik laat mijn haar altijd aan de lucht drogen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze in het zwart. Wat een fijne föhn is dit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik eigenlijk nooit een fohn XD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij ziet er goed uit, ook met handige knopjes. Ik heb er een hekel aan als je een föhn bedient en niet gemakkelijk met de knopjes kunt schuiven met slechts een hand. Ik föhn mijn haar altijd als het gewassen is, als ik het zo zou laten drogen, krijg ik een platte pannenkoek, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt heel goed, maar voor mij is hij een tikkeltje te duur. Ik laat mijn haar meestal aan de lucht drogen, dus investeren in zo'n professionele fohn is net iets te veel van het goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt een paarse!!!!! Ik een zwarte. Ik heb hem nog niet gebruikt ik moet me er eens dringend aanzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh klinkt goed! maar ik heb al heel lang geen fohn meer gebruikt eigenlijk, alleen wanneer het echt snel droog moet worden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit! ik heb een fohn van Braun volgens mij een keer van mijn broer en schoonzus gekregen daar ben ik wel tevreden mee. mijn haar droogt snel daardoor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben over deze ook erg tevreden. En wat mij opviel was dat deze zo'n lange snoer heeft.

  BeantwoordenVerwijderen