donderdag 29 november 2012

The Balm NUDE´tude

In het artikel van dinsdag hebben jullie al kunnen lezen dat ik sinds kort in het bezit ben van mijn eerste The Balm palette... en wat voor een! Toen ik voor het eerst NUDE'tude palette zag, werd ik verliefd op de vormgeving. Toen bleek dat ook de kleuren prachtig waren, wist ik dat ik hem gewoon aan mijn stash móést toevoegen! Alleen waar koop je zo'n palette zonder een reisje naar Amerika te boeken... eBay heeft dus een oplossing geboden. Eindelijk ligt deze palette op mijn kaptafel te pronken!NUDE'tude is een van de populairste palettes in Amerika. Als je de reviews hiervan leest, dan vallen vooral de volgende twee uitspraken op: "het is een nude palette die niet saai is" en "het is een goed alternatief voor Urban Decay Naked, maar dan voor veel minder geld". Ik ben het met beide uitspraken eens, behalve dat Naked palette volgens mij net iets anders is dan NUDE'tude. Naked bevat net iets andere kleuren en het feit dat hier een rood-achtige kleur in zit maakt deze palette zelfgs nog interessanter.Ik begin met de vormgeving, want deze is heel origineel met een vintage gevoel. Palette zit in een kartonnen verpakking met ook weer een kartonnen omhulsel. Niet zo handig, zou je denken, maar persoonlijk vind ik het niet zo erg. Ik ben zuinig met mijn palettes, dus hoop ik dat ook deze niet snel kapot zal gaan. Met het reizen moet je natuurlijk wel een beetje voorzichtig zijn. Sterker nog, ik denk dat ik deze palette niet op reis zou meenemen. Gelukkig heb ik nog genoeg andere alternatieven. ;)Van binnen vind je een grote spiegel aan de bovenkant en een klein dubbelzijdig kwastje onder de oogschaduws. Dat kwastje zou ik zelf niet zo snel gebruiken, maar het staat wel schattig. De vormgeving van de oogschaduws zelf is interessanter.... hello, ladies!Het zijn een soort van getekende moderne pin-up girls. Super leuk, vrouwelijk en sexy. De dames kijken je verleidelijk aan en eigenlijk zou je stiekem ook een stukje van hun charme willen hebben. Kortom, deze vormgeving vind ik echt heel tof! Origineel ook. En het past helemaal in de stijl van The Balm, die wel vaker dergelijke getekende vormgeving voor de verpakkingen gebruikt. Deze palette bevat van hele subtiele tot smokey kleuren. Hieronder alles op een rij...De eerste twee ladies hebben vooral de highlighter kleuren. Natuurlijk kun je hier een volledige look mee creëren, maar voor mij zou het iets te neutraal zijn. Sassy is een lichte witte kleur met hele subtiele shimmer. Snobby is meer een gouden highlighter, ook weer - heel subtiel glanzend. Stubborn is licht roze met een beetje fijne glitters erin. Stand-offish is meer beige/roze met subtiele glans.De volgende twee dames bevatten wat meer medium kleuren. Hier kun je combinaties voor elke dag mee maken. Dit zijn geen standaardkleuren en ik vraag mij af of hier veel dupes voor zijn. Maar dit maakt de hele palette zo uniek. Selfish is een taupe kleur met een beetje paarsige ondertoon. Hij is niet volledig mat, maar glanzend kun je hem ook weer niet noemen. Sultry wordt zeker een favoriet. Het is een matte warme bruine kleur, echt zo'n kleur die ik graag boven de crease gebruik. Sophisticated is grijzig bruin, perfecte medium smokey kleur. Schitzo is de bronze kleur uit deze palette.Tot slot nog de 4 meest opvallende en donkere kleuren. Deze kun je prachtig op zichzelf gebruiken, maar ze kunnen ook voor wat meer definitie in combinatie met andere kleuren zorgen. Sexy (ooooh) is een prachtige matte framboosrode kleur. Silly is een wat meer bruine taupe met de meest duidelijke glitters. Serious is een pikzwarte kleur. En tot slot is er nog Sleek - matte diepe paarsige bruine kleur.

Alle oogschaduws voelen heel fluweel aan en hebben super fijne pigmentatie. Ik kan hier zoveel looks mee bedenken, dit zal zeker binnen de kortste tijd een favoriet worden! Zoals ik al in de eerdere update zei, deze palette kun je ook in de NL'se webshop kopen, maar dan betaal je ongeveer 30 euro. Ik ben blij met mijn vondst op eBay voor ongeveer de helft van dat geld (17 euro bij deze verkoper).

17 opmerkingen:

 1. De verpakking vind ik maar niks..vind het nogal..jong..kinderlijk, maar ja daar gaat het niet om, als de kleuren maar goed zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het si echt een mooie palette, de opdruk alleen al. Ook vind ik de kleurtjes leuk en draagbaar.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw! Het ziet er een beetje kitscherig uit maar de pigmentatie is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt een super mooi palette :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk palette :) Mooie kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uiterlijk van de palette vind ik niet zo, maar de kleuren zijn wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie kleuren. Doet mij ook wel denken aan het Naked palet, of toch voor wat de lichtere kleuren betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Originele verpakking :-) Ik zou het zelf niet meteen kopen, maar ik kan me inbeelden dat dit bij veel mensen wel in de smaak valt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuk vormgegeven palette. Mooie kleurtjes zitten erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klopt het dat de verkopen op E-bay chinees of japans is of bij ik ergens verkeerd terechtgekomen ?

  Groetjes,Ingrd

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ingrid, Chinees inderdaad! Je krijgt ook zijn Chineze pagina als je het linkje aanklikt, maar er moet als het goed is ergens een vertaal-knop zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hele leuke palette die wil ik ook zo graag :)

  BeantwoordenVerwijderen