zaterdag 3 november 2012

Vita Liberata zelfbruiner voor het gezicht

Hoe langer geleden het is dat je op zomervakantie bent geweest, des te bleker je wordt. Het verkrijgen van een kleurtje op je gezicht/lichaam is zo gebeurd, maar het is er ook weer zo vanaf. Moeten wij nou in de koude maanden bleekjes eruit zien? Nee, het is in ieder geval niks voor mij. Een kleurtje geeft mij zelfvertrouwen en ook een kleine herinnering aan het warme zonnetje. En om de huid in de koude maanden zo min mogelijk te belasten zijn er genoeg zelfbruiners te koop. Vandaag wil ik aan jullie eentje van Vita Liberata laten zien, het merk dat te koop is in de webshop John Beerens.Allereerst, wat is het precies? Verpakking erbij en die zegt het volgende: Organic. Against animal testing. No Parabens, Perfumes or Alcohol. Kijk, zo heb je mijn aandacht! Het is een organische zelfbruiner die natuurlijke extracten bevat. Deze zelfbruiner is speciaal ontwikkeld voor de gezichtshuid en kan gebruikt worden in plaats van je dagelijkse moisturizer. Het resultaat is natuurlijk en langdurig. En wat zeggen de ingrediënten? De basis is gevormd door aloë, water en glycerine. Dus die hydratatie krijg je, zoals beloofd, voor de 100%. Daarnaast zitten er nog een beetje van allerlei extracten in, zoals framboos en litchi (klinkt meer als een cocktail). Een van de ingrediënten vormt ook silicoon dimethicone. Op de lijst staat het pas op de 7de plek, dus gelukkig overheerst het niet. Door deze silicoon verdeelt deze zelfbruiner inderdaad heel makkelijk. Ik heb niet gemerkt dat mijn huid er slecht op reageert, dus dat is alleen maar positief. Ik ben geen fan van siliconen in de skincare, maar bij dit product zie ik het dan maar een beetje door de vingers.Een collage van alles en nog wat! Laat het mij uitleggen. De opening van deze zelfbruiner is lekker makkelijk en hygiënisch. Het enige, als ik er voorzichtig op druk, dan komt er bij mij altijd een aardige hoeveelheid uit. Van mij had het ook wat minder gemogen. Maar eigenlijk is dit de goede hoeveelheid voor heel je gezicht én decolleté. Let er wel op dat als de laag, die je met deze hoeveelheid krijgt, voor jou iets te dik is, dan kan de kleur donkerder uitpakken. Met een flinke laag kun je met deze zelfbruiner een echte Willy Wortel worden... Maar dat is allemaal te voorkomen. Wees in ieder geval voorzichtig met de hoeveelheid en gebruik liever te weinig dan te veel. Als je deze zelfbruiner juist gebruikt, dan is het resultaat super mooi! Op de allerlaatste foto zie je het verschil na 1x gebruiken. Ook al kan mijn camera niet zo goed de huidskleuren weergeven, kun je wel het verschil met mijn nek zien. En ik moet zeggen, het resultaat vind ik super... en inderdaad, langdurig. Als ik deze zelfbruiner 2x heb gebruikt, dan heb ik weer een kleurtje voor de hele week. Ik gebruik hem zowel boven als in plaats van mijn dagcrème. In beide gevallen bevalt het mij goed. Maar wat ik het fijnste vindt: het aanbrengen voor het slapen gaan over een serum. Zodra ik de volgende ochtend mijn gezicht ga wassen, was ik ook te veel kleur er vanaf (voor als mijn laag te dik was) en dan heb ik weer een gezond natuurlijk kleurtje op mijn gezicht. De kleur is overigens echt heel mooi. Ik was eerst bang om oranje te blijven, maar zodra de kleur ingewerkt is, oogt hij heel natuurlijk. Het aanbrengen doe ik trouwens gewoon met mijn handen. Ik heb er wel een speciale handschoen voor, maar dat vind ik dan weer te veel gedoe. Typisch ik... Na gebruik was ik mijn handen wel altijd direct met zeep. Gelukkig zijn ze nog niet van kleur veranderd.

Deze zelfbruiner is te koop in de webshop van John Beerens voor 25 euro. Dit merk heeft meer zelfbruiners, ook voor het lichaam. Ik zag gelijk een mousse voor het lichaam ertussen staan... ;)

9 opmerkingen:

 1. op mijn benen wel, maar op mijn gezicht geen zelfbruiner :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Mooi resultaat ook. Zelf heb ik geen problemen met siliconen, het is vaak een misverstand dat het de poriën verstopt. Maar als je goed reinigt en je make up eraf haalt, dan kan het net een extra vochtfilm zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm.. ik weet het niet. Je ziet het verschil wel maar misschien net iets teveel? Ik blijf voorlopig nog even bij Collistar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er opzich wel goed uit, alleen ik gebruik geen zelfbruiner voor mijn gezicht.
  Straks mislukt het en loop ik voor paal hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb een keer elfruiner gebruikt en ik doe het nooit meer, gelukkig was het op mn benen, maar alles vlekte (hoe de f*ck krijg je het egaal aangebracht?!) en mn handen, ondanks dat ze meteen gewassen had helemaal oranje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel mooi en egaal uit. Ben aan het denken om terug wat zelfbruiner te gebruiken, ik zie er té bleek uit nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm ik weet ook niet wat ik ervan moet denken. Ben heel snel 'bang' om een zelfbruiner te gebruiken. Heb er niet veel goede ervaringen mee, maar ik weet wel dat er fijne bestaan! Nu nog alleen de juiste vinden voor mij (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n donkere kleur zeg, brrrrr, ik zou er bijna niet aan durven te beginnen uit angst om er nadien als een chocotof uit te zien... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. handig, de meeste zelfbruiner zijn voor het lichaam en niet voor je gezicht! deze lijkt mij wel wat:)

  BeantwoordenVerwijderen