vrijdag 7 december 2012

10 dingen die mij vrolijk maken

Van de week was het weer zover... een klein dingetje op het werk heeft mijn humor voor de rest van de avond beïnvloed. Het slaat natuurlijk nergens op, maar ik ben nou eenmaal zo iemand die dingen niet snel los laat. Ik besloot om dit keer gebruik te maken van deze situatie door na te denken over dingen die mij juist vrolijk maken. En waarom zou ik hier niet gelijk een artikel over schrijven? Ook handig voor als ik weer een keer down ben. Kijk maar mee naar mijn happy lijstje.... :)


1. Shoppen. Of wat ik steeds vaker hoor - retail therapy. Vooral beauty-shoppen. Zelfs even langs 't Kruidvat op weg naar huis kan al een stukje helpen. Voor kleding shoppen moet ik wat meer in the mood zijn. Geen fan van paskamers en de drukte in de winkel, weten jullie nog?

2. Mijn hondje. Zijn gekwispel en priemende oogjes - dit kan niemand weerstaan.

3. Even met een vriendin bijkletsen. De hele situatie tot op de bodem doorspitten en je ongezouten mening laten horen maar ook naar haar even luisteren. Of even die ene vervelende persoon met jullie gedachtes helemaal de grond instampen. Soms is het afreageren echt even nodig. En wie kan hier het beste bij helpen dan een goede vriendin.

4. Je favoriete serie of film even aanzetten. Eentje waar je niet te veel bij hoeft na te denken. Het verstand op nul en tussendoor misschien ook even lachen. Mijn favoriet, vooral in dit soort gevallen, is toch wel That's 70's Show.


5. Mijn vriend. Ik kan gerust zeggen dat mijn vriend ook mijn beste vriend is. Hij steunt mij altijd en ik kan altijd op hem rekenen. Hij weet ook precies wanneer hij mij beter met rust kan laten en wanneer ik even zijn aandacht nodig heb.

6. YouTube. Even een rondje YouTube filmpjes. Het leidt je enorm van je dagelijkse issues af en je kunt er heel vrolijk van worden... ligt er natuurlijk helemaal aan wie je volgt. ;) Ik volg alleen maar vrolijke en flauwe mensen, dus mijn afspeellijst is altijd prima.

7. Eten. I know, zo begint het te veel eten, maar soms is dat even nodig. Zolang je maar je grens kent. Ik ben meer van het zoute en het hartige, dus vaak pak ik dan bijvoorbeeld pistachenootjes of mortadella plakjes. Jup, ik weet het... maar het is heerlijk!

alle plaatjes zijn van weheartit.com

8. Kerstliedjes. Ik ben zo'n nerd die al vanaf begin november de hele dag Skyradio Christmas station (online, de hele dag alleen maar Kerstliedjes) heeft aanstaan. En ik vind het heerlijk! Het is ontspannend, vrolijk en gezellig. En zo ontdek ik nog eens nieuwe favorieten of juist de nummers waarvan ik denk "hoe kan dit nou een Kerstliedje zijn?".

9. Mijn iPhone. En over nerd gesproken... Ik wist dat dit verslavend zou zijn, dus dat is op zich niet zo gek dat ik hem nog even apart benoem. Er zijn wel meerdere apps op mijn iPhone waar ik blij van word. Al is het alleen al whatsapp voor onnozele gesprekken. Maar ook Instagram ter inspiratie en Twitter... tja, jullie weten het wel. ;)

10. Gewoon blij zijn met je leven. Dit is eigenlijk iets simpels, maar het wordt vaak vergeten. Neem bijvoorbeeld mij... Ik heb een heerlijk leven. Ik geniet ervan, maar zou het nog veel vaker moeten doen en niet stil staan bij de dingen die het helemaal niet waard zijn. Waarom je energie verspillen? Het is sowieso niet goed voor mijn huid (hallo, nieuwe rode vrienden als gevolg van stress) en je levensduur wordt er vast ook niet positief door beïnvloed. Het loslaten is heel lastig, zo ben ik ook niet. Maar het is zeker het proberen waard.

11 opmerkingen:

 1. Dit soort posts maken mij altijd vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks for sharing! Goed om bij de positieve dingen in het leven stil te staan. Er zijn er gelukkig zoveel maar soms vergeet je ze gewoon omdat je ze 'als vanzelfsprekend' ziet of je denkt er gewoon niet aan en ziet ze niet meer omdat je teveel aan je hoofd hebt.
  Misschien dat ik deze wel van je overneem, vind t wel een goeie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan er mij helemaal in vinden. Behalve in nummer 8! 't Is nog maar net begonnen en ik ben al aan 't doordraaien...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke blogpost. Ik herken best veel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geloof het of niet maar ik heb nog geen kerstmuziek gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha leuke antwoorden! Ik heb net een kerst cd aangehad

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke dingen. Ik wordt ook erg vrolijk van kerstliedjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. There is nothing like some retail therapy. Werkt altijd bij mij :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk lijstje! Shoppen maakt mij ook altijd blij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh leuk stukje!! Leuk, al die blijheid :)
  Ik zat ook al begin November aan de kerst mzuiek hoor, haha, heb ook al een kerst boom sinds doen!
  En punt 10 is ook heel leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn vriend is inderdaad ook mijn beste vriend!

  BeantwoordenVerwijderen