dinsdag 18 december 2012

3 tips om je lippen winterproof te maken

Nu het buiten zo koud is, verdient je huid extra voedende verzorging. En natuurlijk moet je ook niet je lippen vergeten. Droge lippen voelen niet alleen vervelend aan, het kan er ook nog eens onverzorgd uitzien. Plus het feit dat je nieuwe lipkleur er niet zo mooi uitkomt met zo'n droge oppervlakte. Hierbij een aantal simpele tips om je lippen mooi te houden + een aantal van mijn favoriete producten voor deze tijd van het jaar.Verwen je lippen af en toe met een scrub. Om eerlijk te zijn heb ik lippenscrub altijd overbodig gevonden, maar het helpt wel om je lippen zachter te houden. Ik gebruik het zelf maar eens per week (max) en het gevoel na afloop is altijd enorm fijn. Er zijn vast meer merken die lipscrubs in het assortiment hebben en je kunt het vast ook net zo makkelijk zelf maken (hallo suiker en honing). Maar ik blijf toch het potje van Lush gebruiken. Deze heb ik al sinds het begin van het jaar en moet je kijken hoeveel er nog over is. Je hebt maar een kleine hoeveelheid per keer nodig, dus snel zal het niet opgaan. Alhoewel, vooral in de zomer heb ik er weinig aandacht aan besteed. Nu het wat kouder is, pak ik de meerzoete scrub wat vaker uit de kast.Lippenbalsems gebruik ik het hele jaar door. En zeker nu. Eigenlijk verandert mijn routine wat lippenbalsems betreft nooit echt helemaal. Maar vooral nu merk ik er profijt van. Voordat ik ga slapen gebruik ik een wat rijkere lippenbalsem. Deze zitten meestal in een tube en hebben een gel/créme-achtige textuur. Je hoeft geen extra dik laagje aan te brengen, omdat je de volgende ochtend met vettige lippen zult wakker worden. Een goede balsem zal ook met een dun laagje zijn werk goed doen. Ik gebruik nu eentje die ik ooit in België heb gekocht. Het is van het merk Galénic en bevat arganolie. En zoals jullie kunnen zien ben ik langzaam het tubetje aan het uitknijpen... jep, het is een fijn product. Mijn dag begin ik ook weer met een lippenbalsem en gedurende de dag werk ik het ook een beetje bij (puur als ik eraan denk). Op dit moment vind ik Balmi (te koop bij de Douglas) een fijne balsem. De originele van EOS staat nog steeds op mijn wishlist. ;) Ik heb nog een aantal andere favorieten, maar die zitten in een blik, waardoor ik het niet echt makkelijk vind om hen elke dag te gebruiken (het nadeel van lange nagels).Tot slot: vermijd langhoudende lipproducten. Deze staan namelijk bekend om hun uitdrogende eigenschappen (natuurlijk met enkele uitzonderingen). Op de foto hierboven zien jullie de lipcreams/glosjes die ik dus voorlopig maar niet gebruik. Jammer, want ze zijn heel fijn en blijven echt lang zitten. Ook matte lipkleuren kunnen je lippen uitdrogen. Ga dus voor glanzende hydraterende lipglosjes en lippenstiften. Mijn favorieten zijn trouwens nog steeds niet veranderd. ;)

13 opmerkingen:

 1. Heel blij om te lezen dat je Balmi effectief gebruikt :) Een lippenbalm is ook voor mij onmisbaar in de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind EOS net iets fijner dan Balmi.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die bubblegum lipscrub moet ik toch nog eens aanschaffen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies de 3 dingen die ik ook gebruik haha de eos wissel ik soms met een lipbutter van the bodyshop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dezelfde scrub, zo lekker! En ja ik denk ook regelmatig: dat kan je ook zelf maken, maar dat potje is gewoon zo handig. En dan nog knalroze, dus ik ben verkocht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die lipscrub van de Lush is echt lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De lipscrub van lush is fijn. Ben op dit moment verslaafd aan babylips lippenbalsem die zijn zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Looove de Lush Bubblegum scrub :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige tips! Wat ziet die Lush scrub er geweldig uit! Echt een heerlijke barbie kleur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De lipscrub ga ik toch eens kopen denk ik !

  BeantwoordenVerwijderen