maandag 24 december 2012

Getest: foundation van YSL, Estee Lauder en Clinique

Ik hou van monstertjes. Dé ideale manier om een product te proberen zonder de teleurstelling van een aankoop. Vooral met wat luxere producten is dit natuurlijk perfect. De afgelopen tijd heb ik op deze manier een drietal foundations getest en vandaag wil ik mijn ervaringen met jullie delen. Ik kan jullie nu al verklappen dat ik ze alle drie geweldig vind. Maar de ene biedt net iets meer dan de andere. Benieuwd? Lees snel verder.

Allereerst de Touche Éclat foundation van Yves Saint Laurent. De touche éclat concealer/highlighter is een welbekende bestseller van YSL. Dit product verdeelt mooi het licht over je gezicht en maakt het onweerstaanbaar. Elke seconde wordt er een ergens ter wereld verkocht. Een absolute wishlist-item als je het aan mij vraagt (jup, daar kun je hem ook bij mij vinden). Maar sinds kort is er ook een foundation die hetzelfde belooft te doen. Ook wel eens "vloeibaar licht" genoemd. Het bevat een soft focus gel die een mooie zuivere teint creëert door het licht op een natuurlijke manier te weerkaatsen. Dit is dus echt een uit de serie: eerst zien, dan geloven. Toen ik deze foundation voor het eerst probeerde merkte ik gelijk wat voor luxe het uitstraalt. Niet alleen zijn aangename geur, maar ook de textuur - enorm prettige ervaring. Eenmaal op mijn huid was ik bereid om alles te bevestigen wat over deze foundation is geschreven. Het weerkaatsen van het licht, een prachtige glow, de huid leek net gefotoshoped! I loooooved it! En ik zou zo een fullsize ervan willen kopen, met één "maar"... Op mijn vette huid blijft hij niet zo goed de hele dag zitten, zelfs niet met een primer eronder. Halverwege de dag is dat prachtig effect verdwenen en het veroorzaakt dat "mwah"-effect. Voor een minder vette huid is dit dus zeker een perfecte foundation, maar voor mij.. alhowel, ik ben zo verliefd op het effect, dat ik het toch misschien ga overwegen. ;)De tweede foundation is een oude bekende, Double Wear van Estee Lauder. Ik heb al vaker een proefje van deze gehad en een paar jaar geleden heb ik een fullsize van Double Wear Light foundation gebruikt. Elke keer was ik er super enthousiast over. Juist omdat ik het blijkbaar waardeer als een foundation de hele dag perfect houdt, vind ik ook deze zo enorm fijn. Hij dekt heel goed, matteert en blijft perfect op zijn plek zitten. Alles wat zo'n huidje als dat van mij nodig heeft. De Clinique foundation Stay-Matte Oil-Free Make-up lijkt er qua effect ook een beetje op. Hoewel ik geen voorstander ben van Clinique verzorging, zijn hun foundations wel erg goed. Deze foundation belooft de talgproductie te regulieren zonder het masker-effect. Ook deze foundation is lekker dekkend, alhoewel ik die van Estee Lauder nog net iets beter vindt. Het matte effect is mooi en deze foundation houdt mijn huid bijna de hele dag mooi. Alleen op een of andere manier vind ik die van Estee Lauder nog net iets beter in alles. Misschien een kwestie van voorkeur. Alhoewel als het aan mij lag dan zou ik alle drie de foundations in fullsize willen hebben. :) Aanraders voor als je je huid alleen de betere foundation gunt.

5 opmerkingen:

 1. I love de Double Wear ! Die van YSL heb ik al es staan testen in de parfumerie maar vond hem toch net iets te licht voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volledig mee eens! Ik gebruik momenteel ook vaak de Double Wear en deze is perfect voor lange werkdagen en toch wel wat 'vapeurkes' van het harde werken :) De YSL net hetzelfde bij mij, prachtig toen hij er pas op was, vele complimentjes in de les, en 's middags glim kop tot en met en bijna niets meer van over. Fijne Kerst trouwens schattebolleke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag heb ik ook Double Wear op, ideaal als je weet dat je een hele dag bezig bent en alles goed moet blijven zitten. De YSL foundation zou ik ook heel graag hebben, ben alleen nog niet zover dat ik aan de counter gestaan heb, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de double wear spreekt mij ook het meest aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. clinique vind ik persoonlijk de beste, double wear vond ik te de zwaar, voelde niet fijn, clinique blijft de hele dag mooi op, zelfs op mijn hele vette huid, het is niet echt heel mat, eerder een satin finish, je huid glanst mooi, maar niet op een vettige manier, maar gezond glanzend, een topper

  BeantwoordenVerwijderen