donderdag 6 december 2012

Moroccan Argan Oil haarverzorging van Dr. Organic

Toen ik al eerder een keer over een SLS-vrije shampoo schreef, werd mij in de comments geadviseerd om eens bij Dr. Organic te kijken. Het is een budget-vriendelijk merk dat te koop is bij De Tuinen. En toen De Tuinen laatst een goede actie had kon ik het natuurlijk niet laten... Benieuwd wat ik van de producten uit de Moroccan Argan Oil (jep, arganolie is de bom) vind? Lees snel verder.Allereerst de shampoo. Ik ga nog (op verzoek) een filmpje opnemen over mijn haarroutine. Maar een ding kan ik jullie nu al verklappen: iets wat ik in mijn haarroutine definitief heb aangepast is dat ik minstens een paar keer per week de SLS-vrije shampoo gebruik. Elke keer zou natuurlijk ideaal zijn, maar shampoo's die wel SLS bevatten zijn stiekem net iets makkelijker in gebruik. Ach ja, misschien is het ook een kwestie van wennen. Het punt met SLS-vrije shampoo's, dus ook met deze, is dat het heel moeilijk schuimt. Je gebruikt dan ook al snel meer product dan met de "gewone" shampoo. Het is op zich niet heel erg, want a) deze shampoo gaat bij mij niet bijzonder snel op en b) SLS droogt je haar net iets meer uit. Maar goed, voor een goede reden wil ik het "moeilijk schuimen" wel accepteren. Wat deze shampoo verder belooft? Het bevat een aantal voedende oliën en fruit extracten, waardoor je haar zacht en glad wordt, en het helpt ook je haar te revitaliseren. Ik weet het niet... mijn (droog) haar voelt na gebruik juist enorm stug aan. Ik MOET daarna gewoon een conditioner/masker gebruiken, anders wordt het een drama. Maar ook dit vind ik niet erg, omdat het betekent dat deze shampoo geen siliconen bevat. Aan de ingrediëntenlijst te zien klopt mijn conclusie wel: deze shampoo bevat inderdaad goede stofjes, waaronder ook een aantal oliën vrij hoog in het overzicht. Ik merk dat deze shampoo lekker mild is voor mijn haar én mijn hoofdhuid en dat vind ik een groot voordeel. Het is absoluut een fijne shampoo die alleen maar goed is voor je haar. Je moet er alleen een beetje aan wennen en vooral alle goede eigenschappen ervan waarderen.Ik heb ook nog een masker uit dezelfde lijn gekocht! Het is officieel de restorative treatment conditioner, een soort sterkere conditioner dus - precies wat mijn haar nodig heeft zou je denken. Ik begin met de verpakking, die is de moeite waard. De dop zit eraan vast, het is een kwestie van open en dichtklikken. Super handig! Geen plek op de doucheplank zoeken waar je de dop nou weer kwijt kunt. Het zit gewoon vast en het is super makkelijk in gebruik! De treatment zelf lijkt qua textuur op een iets dikkere conditioner, maar het is misschien iets minder dik dan een gemiddeld masker. In tegenstelling tot de shampoo gaat het verdelen heel soepel! Ik heb maar een kleine hoeveelheid (2-3 € 2 muntjes) nodig om de onderkant van mijn lang, dik haar te bedekken. Tijdens het uitspoelen voelt mijn haar al super zacht aan. Echt heerlijk! Na het drogen is het niet 100% pluisvrij, maar wel veel zachter en echt een stuk gladder dan normaal. Door dit allemaal kon het bijna niet anders dat hier een paar siliconen in zouden zitten... maar nope, ik heb ze zo op het eerste gezicht niet herkend tussen alle ingrediënten. Wel weer veel oliën en daar ben ik enorm blij om. Echt een topper wat mij betreft. Mijn haar geniet echt van deze treatment en ik heb zo'n vermoeden dat dit een re-buy wordt. Oooh en niet te vergeten: de geur! Beide producten hebben een subtiele Oosterse geur van olie. Een beetje bitter en zelfs minty, maar wel heel aangenaam.

De producten van Dr. Organic bevatten bio actieve ingrediënten en geen SLS, parabenen, kunstmatige geuren en kleuren. Ze zijn verkrijgbaar bij De Tuinen, de prijzen liggen zo ongeveer rond 6-7 euro.

8 opmerkingen:

 1. Klinkt goed!! Zelf ben ik fan van yes to carrots, ook erg fijn! Maar dr organics ga ik ook maar eens testen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke olie treatment voor het haar. Klinkt echt aangenaam/ Normaal ben ik niet zo van de olie porducten omdat mijn haar daar zo snel vet van word. Maar deze lijken mij zo slecht nog niet.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me ontzettend fijn miss leuk voor de kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit klinkt heel erg goed. Vanwege mijn droge haar zou ik deze producten ook eens willen proberen en Dr Organic is gewoon een fijn en budgetvriendelijk merk.

  BeantwoordenVerwijderen