dinsdag 4 december 2012

Philosophy cleansers

Zoals ik laatst al verteld heb, ben ik best kritisch wat gezichtscleansers betreft. Maar cleansers vind ik over het algemeen heerlijk. Ze voelen allemaal weer anders aan, maar ze geven (meestal) een heerlijk schoon gevoel. Vandaag wil ik het hebben over een tweetal cleansers van één merk, mijn Philosophy cleansers...Allereerst de populairste van de twee - Purity Made Simple. Dit is een heel bekend product in beautyland en menig beautyliefhebber zweert erbij. Ook ik moest hem even uitproberen en gelukkig verkoopt Ici Paris van die kleine probeerverpakkingen van Purity. Er zit maar liefst 90 ml in en dus genoeg om deze uitgebreid te kunnen testen of op reis mee te nemen. Dit kleintje heeft maar 10 euro gekost, dus dat viel ook weer mee. Wat belooft het? Diepe reiniging van je poriën, het verwijderen van make-up restjes, natuurlijke oliën extracten die helpen om je huid in goede conditie te houden, de formule bevat geen parfum. Allemaal prima belooftes, alleen wat ik ontdekt heb is dat deze cleanser (en trouwens ook de volgende) een beetje parabenen bevat. Ze staan weliswaar helemaal onderaan de lijst, maar ik vraag mij af waarom ze er per se aan toegevoegd moesten worden. Maar goed, een klein minpuntje. Voor de rest is het inderdaad een hele fijne cleanser. Het heeft een milky structuur wat je makkelijk kunt verdelen. Het schuimt niet erg veel en dat betekent dat het mijn huid niet zal uitdrogen. De geur - daar moet je van houden, het is namelijk een beetje een apothekersgeur. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet mijn meest favoriete cleanser is, maar ik ben ook wel tevreden. De structuur van Purity kun je op de foto hieronder (bovenaan) zien.Mijn laatste aanwinst werd ook een soort cleanser genaamd The Great Mystery. Het is een one-minute daily facial en hiermee had het mijn aandacht. Het zou je huid niet alleen diep moeten reinigen, maar ook exfoliëren. Het zeezout zorgt voor de natuurlijke touch. Het is een dikke pudding-achtige gel die je over je heel gezicht moet verdelen als een gewone cleanser. Daarna laat je het voor een minuut zitten (ik doe het onder het tandenpoetsen) en dan is het tijd om alles af te spoelen. Super simpel, maar het werkt enorm goed! Ik merk dat mijn huid echt goed gereinigd is en toch niet uitgedroogd aanvoelt. Je zou dit dagelijks kunnen gebruiken, maar dat doe ik maar niet omdat mijn huid nogal onrustig is. 2-3 keer per week vind ik zelf voldoende. Omdat ik deze cleanser tijdens de garagesale bij Skins heb gekocht, ben ik bang dat je het in NL niet meer zo makkelijk kunt vinden. Op de website van Philosophy is hij er wel, dus online zoeken is misschien de makkelijkste manier. Hoeveel de normale prijs van deze cleanser was weet ik helaas niet, maar volgens de website van Philosophy kost het 25 dollar.

12 opmerkingen:

 1. Purity is mijn favoriete cleanser, ben alleen niet zo gek van de geur maar die neem ik er dan gewoon bij want hij reinigt echt super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die great mystery klinkt wel fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik raak ondertussen wel nieuwsgierig naar Purity! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Purity made simple is geweldig! Ik gebruik hem nu om mijn ogen mee te reinigen omdat hij bijna op is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben tevreden over purity :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrij duur, maar volgens mij krijg je wel kwaliteit voor die prijs. Zelf zijn al mijn reinigingsproducten van la Roche Posay.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook hier een fan van de purity made simple, geur kan inderdaad beter, maar als reiniger perfect, mijn make-up is nooit zo snel verwijderd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zijn echt producten om in te investeren. Erg fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Purity is mijn favoriet! Ik heb niet zo'n probleem met de geur, ik vind het niet storend en ik kan het wel appreciëren als een reiniger niet te bloemig of zo ruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij is mijn neus kapot. Iedereen blijft maar over de geur iets zeggen en ik merk er gewoon niets van...of misschien stoort het mij gewoon niet. Ik vind het in ieder geval een fijne cleanser!

  BeantwoordenVerwijderen