zaterdag 1 december 2012

Some Kiehl's

Om gelijk maar even blij te beginnen... het is 1 december! En dit betekent dat de gezelligste maand van het jaar is ingegaan. De gezelligste en de drukste, maar hier een andere keer over. Vandaag wil ik heb hebben over een paar Kiehl's producten, die al een tijdje op een review stonden te wachten.Ik moet wel zeggen dat het best lastig kan zijn om over een product te schrijven waar je niet helemaal gek op bent. Als ik ergens over positief ben, dan schrijf ik met emoties en dan gaat het ook een stuk makkelijker. Maar ik vind wel dat elk product een kans verdient. Wat mij minder bevalt, zal voor een ander ongetwijfeld anders zijn. Zo ook met deze producten... Een ervan is namelijk een bestseller. Ik heb het over Kiehl's Ultra Facial Cleanser. Ik ben, denk ik, geen fan van de meest populaire cleansers (dat zullen jullie binnenkort weer merken). De structuur van een cleanser is voor mij bepalend. Als deze niet bevalt, dan interesseert het mij verder niet hoe goed de reinigende eigenschappen zijn of hoe mild hij is... nou ja, beide zijn altijd wel belangrijk. Maar niks gaat boven het aangename gevoel van een fijne cleanser op je huid. En helaas is het deze voor mij niet. Ultra Facial Cleanser is best dik. Je moet er heel wat water bij doen, wil je hem een beetje kunnen verdelen. Veel schuimen doet hij niet, maar dat hoeft ook niet per se. Ik gebruik deze cleanser nu altijd 's ochtends onder de douche en ik vind dit toch wel de beste manier. Ik merk dat het mijn huid gelukkig niet uitdroogt. Dit zal ongetwijfeld dankzij de vitamine E, avocado olie en een heleboel andere fijne ingrediënten zijn. Het is absoluut een fijne cleanser, het wordt aangeraden voor elke huidtype, maar puur omdat de structuur mij niet bevalt ben ik helaas geen fan.Het tweede product, waar ik het over wil hebben, is Rosa Arctica Youth Regenerating Cream with Rare "Resurrection Flowers". Een hele mond vol! Net als de cleanser kreeg ik deze van Peggy om te proberen. Dit is echt zo'n crème waarvan ik zeker weet dat hij iets goed doet voor de huid, maar die op dit moment niet echt geschikt is voor die van mij. Allereerst heeft deze crème een aantal anti-ageing eigenschappen, zoals het liftende effect en het tegengaan van de rimpels. Dit soort dingen schrikken mij nooit af, je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Zo'n crème kan juist extra voedend zijn. Vooral een crème met "resurrection flower" - een geheime bloem die zorgt voor de verbetering van de huidcellen, zodat de huid in staat is zichzelf te herstellen (dus ook het tegengaan van droogtes, lijntjes etc). Goed verhaal, met als enig minpunt - deze crème is momenteel veel te zwaar voor mijn vette huid. Ik kan mij voorstellen dat hij meer geschikt is voor wat kouder/extremer weer... maar voorlopig geen wintersport voor mij om het uit te proberen. ;) Op de foto hierboven zie je (naast de structuur van de cleanser) hoe dik deze crème is. Hij voelt een beetje zwaar aan, maar daarom zou je een heel dun laagje hiervan moeten aanbrengen (vooral als je huid wat vetter is). Misschien werkt deze toch wel beter voor de dames met een drogere en iets rijpere huid.

5 opmerkingen:

 1. niets voor mij dus, want ik heb een vette huid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een cleanser met vitamine E en avocado olie klinkt toch wel erg goed! Jammer dat het niet fijn voelt op je huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit, alleen jammer dat het niet werkt voor jou huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Duidelijk niks voor mij. Veel te zwaar en rijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed. Ik heb een droge huid maar van een te volle creme krijg ik kleine rode bultjes rondom mijn mond dus denk dat dit niet geschikt is voor mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen