woensdag 12 december 2012

Sunkissed body: dark selftan angels

Als ik helemaal lijk-bleek ben, dan zit ik niet lekker in mijn vel. Ik heb kleur op mijn gezicht en lichaam nodig! De zelfbruiners zijn dan ook de perfecte oplossing voor deze zon-loze dagen. Wat ik voor mijn gezicht gebruik, hebben jullie al eerder gezien. Vandaag wil ik het hebben over een kleurtje op het lichaam. Ik moet wel gelijk zeggen dat ik totaal niet bang ben voor zelfbruiners. Een bijna zwarte zelfbruiner? Kom maar op! Tegenwoordig zijn de zelfbruiners zo goed ontwikkeld dat je er echt niet snel oranje van wordt. Bij het kiezen van een zelfbruiner is het belangrijk om bij jezelf na te gaan hoe donker je het wilt hebben (subtiel kleurtje of niet) en welke vorm van zelfbruiner je het fijnst vindt bij het aanbrengen (lotion, spray, gel, mousse). De vorm maakt mij niet zoveel uit, alhoewel ik geen fijne ervaring heb met gels. Maar qua kleur wil ik het donker hebben. Bij lichaamszelfbruiners heb ik altijd het gevoel dat zij te licht voor mijn huid zijn. Ik moet het effect duidelijk kunnen zien, anders is alle moeite voor niks geweest. Vandaag wil ik aan jullie mijn selftan angels laten zien. Van alle zelfbruiners die ik op dit moment heb, gebruik ik deze toch duidelijk het vaakst.Allereerst het duo dat te koop is in de webshop van JohnBeerens. Niet als duo... maar ik heb vanaf het begin gemerkt dat de combinatie van beide een mooi effect geeft. Om maar te beginnen met een product die niet voor kleur zorgt, maar voor een mooie basis. Huh? Het is makkelijker dan je denkt. Fiji Blend Decadence is een dark tanning indulgence. Het is niet zomaar een goed hydraterende bodylotion. Deze zorgt er ook eens voor dat je huid optimaal de kleur kan opnemen. Zoals ik het begrijp, kun je het net zo goed smeren voordat je onder de zonnebank gaat (er zit alleen geen SPF in) als voor het gebruik van de zelfbruiners. Deze lotion zou zelfs de meest gevoelige huid moeten hydrateren en deze eigenschappen heb ik ook wel ervaren. Het gevoel na gebruik is heerlijk, mijn winters huidje wordt rustiger... en klaar voor de zelfbruiner. De spray die ik hiervoor gebruik zal jullie misschien wel bekend voorkomen. Het is er een van Marc Inbane. Ik geef toe, het was even wennen... Allereerst heb ik de onderstaande video bekeken. Dit is namelijk dé manier waarop je deze spray zou moeten gebruiken:


Ziet er makkelijk uit! Twee dingen tegen: sprayen (met als gevolg vieze badkamer) en 10 minuten wachttijd heb ik eigenlijk niet (zeg maar ook gerust: geen geduld). Eerst heb ik geprobeerd om de spray heel voorzichtig tegen de huid aan te brengen (dus afstand van zo'n 2-3cm) om dan alles uit te smeren. Het werkte prima en het effect was er, maar het was lang niet zo sterk als ik had verwacht. Dan maar naar die man uit de video luisteren... Ik heb de spray van afstand gebruikt en royaal aangebracht. Hoe dikker je hem aanbrengt des te langer je moet wachten op het intrekken. Ik breng hem dus niet te dik aan, zodat het al gelijk bijna ingetrokken is. Misschien helpt de Fiji lotion ook beter bij het intrekken, het gaat in ieder geval snel genoeg.Wat niet snel ingetrokken is, verdeel ik nog voorzichtig met de hand. Als het nog een beetje plakkerig aanvoelt, dan dep ik met een tissue over dat plekje. En klaar! Binnen no time krijg ik een lekker kleurtje! Hierboven kunnen jullie het resultaat zien. Ik heb alleen geen voor-foto gemaakt, omdat mijn camera niet zo goed met huidskleuren is. Maar het effect is wel goed zichtbaar. Ik gebruik deze spray trouwens niet op mijn rug. Als je het wel wilt doen, dan kun je beter iemand om hulp vragen. Dat werkt veel makkelijker. En die badkamer vloer... tja, de restjes van spray zijn zo weggehaald met een nat doekje.

De lotion van Fiji Blend kost maar € 4 (voor een fles van 300ml) en de spray van Marc Inbane kost € 39,95.De zelfbruiner van St. Tropez is de donkerste die ik heb (gehad). Deze heb ik bij Asos gekocht voor ongeveer 17 euro. Het merk St. Tropez heb ik een paar keer op YouTube gezien, menig guru is hier lovend over. Deze donkere variant durfde ik dan ook aan. Het is een crème die een hele donker-bruine kleur heeft. Bijna zwart. Nog niet eng genoeg? Zodra je het begint uit te smeren (en dat zou ik snel doen, anders krijg je vlekken) wordt je huidskleur eerst grijs-bruin en dan pas wordt de kleur diep-bruin. Het was heel lastig om de kleur goed vast te leggen, maar geloof mij, mijn hand was egaal bruin. :) De kleur is opvallend, maar heel natuurlijk. Deze crème gebruik ik vooral voor plekken die bij mij het snelst weer wit worden: mijn nek en handen. Binnen enkele minuten krijg ik weer mijn kleurtje terug. Als je je hele lichaam met deze crème wilt insmeren, dan zou hier zeker handschoentjes voor gebruiken. Jep, de kleur blijft net zo goed aan je handpalmen plakken. ;) Het is een heerlijk product voor mensen die van niet al te subtiele zongebruinde huidjes houden.

De combinatie van beide producten gebruik ik al een paar weken en het bevalt mij enorm goed. De kleur houdt bijna de hele week en dat is zeker fijn. Laatst ben ik nog wel 1x kort onder de zonnebank geweest (waaaaarmte) en ik heb 2x deze producten gebruikt. Een collega overspoelde mij met complimentjes over mijn kleur en wilde gelijk alle producten zelf uitproberen. En terecht, want dit zijn echte toppertjes. ;)

8 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik niet zo van deze producten maar ze klinken mij wel veelbelovend en top.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet ze ook nog proberen, maar heb het erg druk nu en het komt er maar niet van! De spray vind ik eigenlijk toch wel het makkelijkst uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die van marc inbane vind ik heel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft toch altijd een gedoe. Ik begin er altijd aan met veel goede moed, maar na een tijdje geef ik het altijd weer op... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Momenteel staan de zelfbruiners bij mij op een laag pitje. Die van St.Tropez zie ik ook altijd op YouTube en zou ik nog wel willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm ik ben liever gewoon bruin door de zon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al zoveel goede dingen gehoord over die van Marc Inbane, toch maar eens van naderbij bekijken. Mijn bleek vel kan wel een kleurtje gebruiken met de feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik er geen ga eens in de zoveel tijd een keer naar de zonnebank maar niet te vaak

  BeantwoordenVerwijderen