vrijdag 4 januari 2013

Fresh and Classy - mijn zakelijke parfums

Ik ben gek op parfum! Dat is ook wel te merken als ik kijk hoe enorm mijn parfum-stash gegroeid is, vooral het afgelopen jaar. Terwijl ik het liefst zwaardere zoete geuren draag, pas ik mijn parfum wel altijd aan de gelegenheid (en mijn bui) aan. Als ik bijvoorbeeld naar een klantafspraak moet, dan ziet mijn make-up er niet alleen rustiger uit, ook mijn parfumkeuze wordt anders. Je zult het maar net hebben: iemand die tegenover je zit heeft allergie voor een van de ingredi├źnten van je parfum ├│f hij/zij vindt bepaalde noten te aanwezig/storend. Het zal mij niet overkomen... Ik heb namelijk een drietal parfums in mijn stash die ik juist speciaal voor zulke gelegenheden bewaar.Een geur die in zulke situaties (of als je moet solliciteren bijvoorbeeld) het meest geschikt is, is een geur die omschreven kan worden als "clean". Dus vrij neutraal, zonder veel aanwezige zoete of bloemige geurnoten. Skins verkoopt het merk die ook Clean heet. Zij hebben onder andere parfums die naar vers gewassen linnengoed ruiken of de verse geur van regen en gemalen gras. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar zodra je deze geur ruikt weet je precies wat ik bedoel. Dergelijke verse geuren zijn iets te clean voor mij. Gelukkig hebben ze ook eentje die clean en toch wel zoetig tegelijk is. Het groene flesje van Clean Outdoor Shower Fresh is dan ook mijn favoriete geur van dit merk. De naam zegt al eigenlijk genoeg. Het ruikt heel fris en groen, maar toch ook een beetje bloemig zoet. Heerlijk speels, terwijl dit toch best wel een neutrale geur is. Mijn andere favoriet is Inner Grace van Philosophy. Ik heb er al eerder een review over geschreven en het blijft een lekkere frisse "zakelijke" geur. Inner Grace heeft dat bittere van alle Grace parfums, maar het heeft ook een beetje van dat spannende, zoete en poederige. Deze geur vind ik iets "strenger" en neutraler dan Clean Outdoor, ik kan het dus echt bij elke gelegenheid dragen. Een hele klassieke geur ook, heerlijk om in je stash te hebben.Het laatste parfum is een iets meer gedurfde keuze. En toch vind ik D&G The One een hele geschikte voor bij een zakelijke look. Het is een parfum vol met rozen, maar doordat hij ook wat sterker is en zelfs een beetje bitter, lijkt de geur veel meer classy en serieus. Een geur met een zelfverzekerde uitstraling. Het blijft een zoetere geur, maar wel met klasse. Misschien iets te gedurfd voor als je een afspraak hebt met mensen die je nog nooit hebt gezien, en toch vind ik dat het wel kan. Het is natuurlijk allemaal een kwestie van smaak, maar ik denk dat het niet verkeerd is om over je parfumkeuze na te denken bij zulke situaties. Zolang je het maar met stijl draagt en niemand gek wordt van de te aanwezige geur... ;)

9 opmerkingen:

 1. grace lijkt mij ook wel wat :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn favoriet uit deze drie is The One :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben wel benieuwd naar grace, je hoort er zo veel goeds over. Mijn favoriet is Very irresistible van Givenchy en daisy o so fres

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van D&G lijkt me echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. D&G lijkt me wel wat hou van bloemige geuren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grace lijkt me heel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. D&G The One is mijn all-time favoriete parfum. Ik koop deze keer op keer weer. <3
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen