maandag 21 januari 2013

Getest: The Body Shop en Kiehl's

Zoals sommige van jullie misschien hebben gemerkt is er gisteren geen artikel online gekomen. Stiekem was ik nog van plan om "de week van" artikel last minute online te gooien, maar uiteindelijk werd het hem ook niet. Afgelopen zaterdag was het namelijk weer heel erg gezellig.... :P Ik heb met een vriendin in een hotel gelogeerd - de perfecte reden om een paar mini-producten uit te testen. Kijk maar mee wat ik meegenomen had en wat ik er uiteindelijk van vond.Om met The Body Shop te beginnen... Chocomania body butter was wat mij betreft geen succes (alhoewel ik die nog steeds blijf smeren... het moet toch op), maar een douche cream is weer een verhaal apart. Deze zat in een setje dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Deze douche cream is misschien iets dikker dan de meeste douche gels, maar het verdeelt zich prima en het schuimt ook vrij goed, zelfs zonder een puf. Heel verzorgend vond ik hem niet, maar dat is bij mij ook geen must, omdat ik daarna altijd een lotion of een butter gebruik. Wat ik wel heel apart vond was de kleur.. deze cream is namelijk donker bruin, ook bij het aanbrengen op je huid. In hetzelfde setje zat ook een mini bodyscrub en deze heeft mijn hele douchevloer vies gemaakt. Ik was dus heel benieuwd hoe het met de cream zou gaan... Maar dat viel gelukkig heel erg mee! Geen spoor van bruine douche cream na afloop. Qua geur is deze niet super sterk, maar je ruikt nog wel duidelijk de bittere chocolade. Ik denk niet dat ik deze ooit in fullsize zal aanschaffen, maar hey, dit was het proberen waard. Na het douchen heb ik een proefje van de Shea Body Butter gebruikt. Qua textuur is deze heel anders (want: luchtiger) dan de Chocomania body butter. En dat vind ik toch wel erg prettig. De geur is heel subtiel, warm en zoetig. Het heeft mijn huidje prima gehydrateerd en toch wel een beetje laten herstellen na de drukke zaterdag.

Voor mijn haar had ik twee producten van Kiehl's mee: shampoo en conditioner uit de Sunflower lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. De meeste producten voor gekleurd haar bevatten toch nog SLS (wat dus een van de belangrijkste oorzaken is van het vervagen van haarkleur), maar deze niet. De shampoo bevat echt geen SLS en is heel mild voor je haar. Nadat je het uitwast voelt je haar een beetje stug aan, maar dat is heel normaal met SLS-vrije shampoo's. De conditioner zat in een zakje en dit was precies genoeg om mijn haar er één keer mee te wassen. De conditioner bevat geen siliconen... toen ik het las vroeg ik mij af of mijn haar dan wel doorkambaar en zacht zou zijn. Maar geen paniek, nadat mijn haar droog was, was het zacht, shiny en zat niet vol met klitten. Kortom, deze lijn heeft mij behoorlijk nieuwsgierig gemaakt! Dus voor de volgende keer als ik langs Kiehl's ga... ;)

7 opmerkingen:

 1. jammer dat de chocomania een beetje tegenviel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Shea Body Butter vind ik erg fijn! Ik heb er een mini van :) Van chocomania heb ik ooit proefjes gehad, maar ik hoefde de full sized producten niet. Ik heb liever de leuke fruitige geurtjes van TBS :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De chocomania vond ik wel lekker maar na een tijdje wordt het overheersend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shea butter van tbs is super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De shea body butter vind ik heerlijk!!! De chocomania vind ik iets minder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De chocomania lijn is ook niet meteen mijn ding, is net iets teveel chocolade dat ik ruik :d !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer van de chocomania. De geur lijkt me ook heel erg overheersend en trekt me niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen