woensdag 2 januari 2013

Getest: Orofluido haarverzorging

De producten van Orofluido heb ik altijd al willen uitproberen. Danzij de webshop van John Beerens heb ik nu een aantal monstertjes in mijn bezit die ik de afgelopen tijd heb kunnen testen. Altijd handig, zodat je achteraf niet met een product zit die misschien niet echt bevalt. Maar wat vond ik nou van de producten van dit merk?Allereerst het product dat ik ooit bijna in mjn winkelmandje heb gegooid: Orofluido Beauty Elixir. Het belooft het volgende: opvallende zijdezachtheid, luchtigheid en glans. De reden waarom ik het toen niet aangeschaft heb was omdat ik dacht dat dit het zoveelste serum zou zijn. En ja, het ziet eruit als een olieproduct, maar ook dit is geen pure olie. Er zitten zeker een heleboel soorten oliën in, maar helemaal bovenaan de ingrediëntenlijst zie ik cyclopentasiloxane staan (een silicoon die voor luchtigheid zorgt en ook de wat zwaardere siliconen helpt... komt ie...) en dimethiconol (de zware en meest gebruikte silicoon). Maar afgezien hiervan bevat dit goedje een aantal fijne verzorgende oliën. Ik vind het helemaal niet erg als er siliconen in mijn haarverzorging zitten. Sterker nog, mijn mega-pluizig haar heeft het zelfs nodig. Maar soms laat ik het rusten door alleen maar pure oliën te gebruiken, zonder het vol te stoppen met siliconen. Maar goed, en de werking? Deze olie doet mij een beetje denken aan Moroccan Oil producten, vooral qua geur. Die is namelijk net zo aangenaam zoet en oosters tegelijk. Alleen die van Orofluido producten is net iets zachter, wat ook weer zijn voordelen heeft. Deze beauty elixir maakt mijn haar zacht, maar niet te. Het houdt mijn haar inderdaad luchtig en zorgt ervoor dat de puntjes wat netter uitzien. Vooral in combinatie met de shampoo en conditioner krijg ik toch wel het beste resultaat.Shampoo ziet er ook uit als een soort olie. Het is dus gelig en is vrij dun van structuur. Het schuimt prima (hallo, SLS) en maakt mijn haar zacht al tijdens het wassen. Maar mijn haar wordt nog zachter na gebruik van de conditioner. Deze bevat ook een aantal dezelfde oliën en siliconen, waardoor mijn haar beter doorkaambaar wordt en veel minder gaat pluizen (vooral in combinatie met beauty elixir). Na gebruik krijgt mijn haar zijn glans terug en dat is toch al vrij moeilijk met mijn doffe en droge lokken. De shampoo moet ik wel af en toe afwisselen met een SLS-vrije shampoo, anders is het niet zo lief voor mijn gevoelige hoofdhuid. Voor de rest ben ik heel voorzichtig met dit setje aan het doen, omdat ik het toch wel erg fijne producten vind. De Orofluido producten kosten tussen 10 en 20 euro per stuk en zijn dus o.a. te koop in de webshop van John Beerens.

9 opmerkingen:

 1. Dit klinkt alsof ik het ook een keer moet uitproberen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat ze jou bevallen. Al die ingrediënten, ik moet eerlijk toegeven dat het me allemaal niet zoveel zegt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm klinkt fijn ! Leuk om eens een review te lezen over dit merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, mooie verpakkingen ook. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De olie achtige shampoo doet mij denken aan eentje van schwarzkopf professional

  BeantwoordenVerwijderen