woensdag 23 januari 2013

How to... relaxen

En het is weer een gekkenhuis op mijn werk. Ik dacht, het is begin van het jaar, lekker rustig aan doen... totdat ik er iets bij kreeg. Super leuk om te doen, maar wel erg vermoeiend en tijdrovend. Goede reden om wat meer over ontspanning na te denken. Vaak lukt het mij niet echt, maar ik probeer het in ieder geval wel. Lees hieronder mijn tips (en ervaringen). • >> Bloggen! Ik ontspan terwijl mijn hersenen op volle toeren draaien. Het klinkt misschien gek, maar zo is het wel. Alhoewel ik hier wel goed mee moet omgaan... rust in je hoofd creëren is soms ook nuttig.
 • >> Tv kijken, vooral iets simpels. Geen doordenkers en zware films. Ik heb liever een komedie waar je niet te veel bij hoeft na te denken. Of een serie... jullie kennen inmiddels wel mijn favoriet. ;)
 • >> Een avondje bijpraten met een vriend(in). Nog liever: samen iets gaan eten/drinken/ergens rondhangen. Gewoon even weg. Weg van de drukke hersenspinsels. Even een andere omgeving en ontspannen sfeer.
 • >> Lezen. Of je nou van boeken houdt of liever van een leuk tijdschrift - zolang je maar tijd voor jezelf neemt en je helemaal op het lezen focust. Weer eens wat anders dan work-stuff.
 • >> En over tijd voor jezelf gesproken... Meer tijd voor beauty! Neem een maskertje, geef je (teen)nagels een ander kleurtje, verf je wenkbrauwen/haar/whatever. Er is altijd wat te bedenken. Ook al ga je een kwartier langer douchen om alleen al van het warme water en die lekkere douchegel te genieten... beauty kan een goede ontspanning (of begin van de dag) zijn.
 • >> Begin met het plannen van je vakantie. Even research doen... mooie plaatjes zoeken of uitgebreide vakantieverslagen lezen. Het brengt je in ieder geval alvast in de stemming. Ook als je vakantie al geboekt is - toch nog even kijken wat je over een paar maanden allemaal gaat doen/zien.
 • >> Shoppen... nog beter: online. Warm thuis... op de bank... met een kopje thee... ik houd al op. :P
 • >> Even onder de zonnebank... heel even dan, je vitamine D opladen. Als ik echt moe ben, dan kan ik er zelfs onder in slaap vallen. Dan schrik ik helemaal wakker omdat de lampen al uitstaan en het wordt iets kouder... :P #truestory
 • >> Dieren... geef je hondje/hamster/kat extra aandacht en je krijgt er veel plezier voor terug. Of check de schattige foto's van kittens en puppies online. Afleiding genoeg!

....natuurlijk niet allemaal tegelijk. Tenminste, mij lukt het nog niet eens om 3 dingen te combineren. Maar toch, goed om hier zo nu en dan over na te denken. Ik ben benieuwd wat jullie doen om te relaxen? Vooral na een hele drukke dag. Het was mega hectisch, je komt thuis en dan? Let me know. Misschien zal ik het ook kunnen gebruiken (extra tips over het "uitschakelen van je gedachtes" zijn altijd welkom).

13 opmerkingen:

 1. Bij mij helpt een lekkere lange douche altijd om te relaxen. Lekker scrubben enzo heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. al mijn technieken staan al in je artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De beauty rituelen laten mij veelal ontspannen, sport, muziek, tv kijken, beetje in huis rommelen zijn ook favorieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke tips, goed er weer even bij stil te staan dat relaxen belangrijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips ! Ik kan niet altijd even goed relaxen, mijn hersenen blijven maar doordraaien en nadenken. Ik kan het meest genieten van een serie of een film waarbij ik niet teveel hoef na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goede tips! Ik kan op zijn tijd wel goed relaxen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige foto :-) Een heet bad nemen, dat ontspant mij altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk wat YouTube filmpjes of neem een lekker warm bad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik ook veel van jouw tips, zo'n beautyuurtje (of twee, drie) kan deugd doen! Ik ontspan ook van een avondje gewoon naar series of films te kijken en ook van bloggen (hoewel dat weer een inspanning is) en YouTube-filmpjes kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke tips! :-) Verder heb ik vandaag niet zo veel te zeggen lol

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een beauty avondje werkt voor mij echt goed. Goede tip trouwens om te gaan kijken voor een vakantie. Die hou ik even in gedachten. Dat werkt inderdaad ook best ontspannend.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne tips! Bij mij helpt een fikse wandeling en dansen, dansen,dansen! Dit weekend wordt dus pure ontspanning!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handige tips. In het eerste herken ik mezelf wel. Ik moet zelfs als ik ontspan toch wel 'iets' doen wat aandacht vereist. Ik kan me behoorlijk beroerd voelen als ik écht niets doe. Gelukkig telt een komedie-kijken vaak genoeg wel onder iets doen :)

  BeantwoordenVerwijderen