dinsdag 22 januari 2013

ISO stijltang voor het stijlen en krullen

Ik heb inmiddels al heel wat styling tools verzameld. De laatste die ik aan mijn stash heb toegevoegd is de ISO stijltang in de vrolijke gouden zebra-print. Het is niet alleen maar een ionische stijltang, het is er ook een waar je zowel je haar mee kunt stijlen als krullen. Benieuwd naar mijn ervaring ermee?Wat maakt deze stijltang zo bijzonder? Even alle feiten op een rijtje. Infrarood technologie zorgt voor langdurig effect. Ionische deeltjes houden het vocht in je haar en ze maken je haar glanzend. Titanium platen zorgen voor bescherming tegen de hitte. Kortom, stylen met minder schuldgevoel. Hoera voor de ionische styling tools!Deze stijltang is verkrijgbaar in verschillende patroontjes. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik al die kleurtjes vroeger overbodig vond. Een stijltang hoort toch gewoon zwart te zijn? Maar nu ik dit printje heb, vind ik hem eigenlijk wel leuk. Weer eens wat anders. ;) Deze stijltang is qua formaat iets dunner dan mijn normale Chi stijltang. Daardoor kan het iets langer duren voordat je haar helemaal gestijld is, maar eigenlijk had ik hier totaal geen moeite mee. Mijn haar heeft van zichzelf een beetje slag erin, dus super veel moeite kost het mij niet om het te stijlen. Deze tang glijdt er doorheen en maakt mijn haar inderdaad glanzend. Mijn haar blijft ook best wel lang stijl, zonder dat ik er (naast serum) andere middeltjes in hoef te doen. Met een beetje glanzend serum (bijv. Biosilk) en deze stijltang kun je trouwens een behoorlijk glanzend effect creĆ«ren. Toen ik dit van het weekend gedaan heb, was ik zelf verbaasd over de hoeveelheid glans in mijn haar. Prachtig is dat! Het is dat ik geen normale foto´s als bewijs heb. :P Ik was natuurlijk ook benieuwd hoe het zou zijn om krullen met deze tang te maken...Op YouTube zijn er super veel video's te vinden over het krullen met een stijltang (tik maar in: "flatiron curls"). Ik heb eerst het voorbeeld van Serena van Beautylab gevolgd en heb het, zoals op de bovenstaande foto te zien, zo plukje voor plukje gedaan. Het is echt even wennen, hoor. Twee belangrijke dingen: houd de platen niet te strak tegen elkaar aan, zodat de pluk er vrij makkelijk doorheen glijdt en doe dit vooral heel langzaam, zodat de hitte toch nog zijn werk kan doen. Nadat ik geprobeerd heb om deze krullen te maken, heb ik ontdekt dat de temperatuur van mijn stijltang op 100 stond... mijn haar heeft duidelijk meer warmte nodig (dus voor de volgende keer staat het alvast wat hoger). Maar toch kun je op de bovenstaande foto zien dat mijn haar duidelijk meer glans heeft gekregen tijdens het krullen: rechterkant heb ik gekruld en linkerkant is zoals mijn haar er normaal uitziet.En een foto daarna. De eerste keer krullen met een stijltang.. dat is duidelijk te zien. Alhoewel het resultaat ook weer heel natuurlijk is geworden. Dat vind ik dan wel weer fijn. En dan vergeet ik maar die paar hoekige krullen. :P Hoe glanzend en pluisvrij mijn haar eruit ziet vind ik ook een mega voordeel van deze stijltang. Voor de krullen heb ik geen serum gebruikt, maar wel een beetje van hitte-beschermende spray. Dus alle glans komt vooral door de stijltang zelf. Ja, dit is zeker een fijne en ik blijf er verder mee experimenteren. Nu nog even uitvinden op welke manier het krullen het snelst gaat. Met een stijltang krullen zou namelijk veel makkelijker moeten zijn dan met een krultang... ik heb duidelijk nog veel te leren. ISO Professional Spectrum Pro Stijltang is voor 119 euro te koop in de webshop van John Beerens.

14 opmerkingen:

 1. Oh super coole stijltang! Heb binnenkort weer een nieuwe nodig.. zal toch eens naar die webshop moeten surfen. :)
  Wel een beetje duur vind ik persoonlijk!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omg dat printje er op maakt 'm echt gaaf XD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kan echt geen krullen maken met een steiltang :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh deze stijltang ziet er kittig uit!! Ik zou ook wel eens een goede willen, maar ik heb er zo'n bedrag (nog) niet voor over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze verkopen ze in mijn winkel centrum ze zijn erg goed.
  Ik had het een keer voor de lol laten doen toen we met werk uit eten gingen.
  Zonder haarlak zat het aan het eind van de avond nog perfect :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, mooie krullen en hele gave stijltang!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super gave stijltang, en krultang.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toevallig ben ik door zo'n verkoopster laatst nog op de stoel gezet in een winkelcentrum. Die paar seconden dat ik deze stijltang heb mogen ervaren waren fantastisch. Echt binnen een minuut gewoon heel mijn haar klaar. Hij is natuurlijk wel vrij prijzig en haar moet denk ik wel genoeg je ding zijn om dat bedrag er aan uit te geven.

  Wat me ook op valt is dat ze het inderdaad over ionische deeltjes hebben, lijkt mij dat ionische deeltjes gewoon ionen zijn. Maar goed, dat is een minor issue, hij doet zijn werk en als zij denken beter te verkopen met (onjuist gebruik van?) scheikundige termen, dan moeten ze dat vooral doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ziet er heel mooi uit - ik vind de print heel erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze is echt top. Een vriendin van mij heeft hem en soms mag ik deze stijltang wel eens lenen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WANT WANT WANT!

  ik weet dat iso levenslnge garantie geeft, alleen dat is al eeen reden.
  Mijn nicht heeft hem op een vakbeurs gekocht, en wauw. het resultaat! Van pluis naar parel gewoon,
  wannaaa haveee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag laatst dat ISO op een beurs stond. Wat me erg opviel was dat er erg veel rook afkwam.
  Maar wat nog veel erger was..
  Meneer de verkoper had voorkeur voor type dames die het product mochten testen. Dames die niet in dat type hoorden moesten erg lang wachten of werden vergeten en overgeslagen. Hierom zou ik het product al niet eens kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, dat is wel erg, ja.... Ik snap dat ze daarmee het beeld van het merk een beetje verpesten :(

   Verwijderen