donderdag 24 januari 2013

Nieuwe favoriet: Maybelline Master Shape

Sinds mijn favoriete Senna potlood op was, ging ik op zoek naar een beter verkrijgbaar alternatief voor mijn wenkbrauwen. Toevallig kwam ik het wenkbrauwenpotloodje van Maybelline tegen. En ik was aangenaam verrast... zelfs zo verrast dat ik nu al een backup heb liggen.Master Shape potloden zijn er in maar 2-3 kleuren (in Nederland... in Duitsland misschien wel wat meer). Wat mij verbaasde is dat de kleur voor blondines voor de verandering precies goed bleek te zijn! Dark Blond is niet te licht of te donker, de kleur is heel subtiel en koel of zelfs assig. Er zit een hele neutrale ondertoon in, waardoor deze kleur mijn wenkbrauwen niet "te zwaar" maakt. Met deze kleur heb ik opeens niet meer de neiging om mijn wenkbrauwen weer te blonderen. Dat deed ik vroeger vooral omdat het dan makkelijker was om een shape aan je wenkbrauwen te geven, wat je er ook voor gebruikte. De meeste wenkbrauwenproducten zijn meestal te donker en dan is het blonderen echt een goede oplossing. Maar met deze protlood heb ik die behoefte totaal niet (zo snel).Het potloodje geeft echt een heel natuurlijk resultaat. Hij is niet te romig, wat meestal wel het geval is bij de budget potloden. Deze Maybelline potlood is eigenlijk gewoon zacht genoeg. Het enige wat mij gelijk opviel was de lengte/hoeveelheid. Persoonlijk vind ik deze potlood vrij kort, maar misschien ligt het aan mij. Daarnaast moet ik hem om de 2-3 dagen bijslijpen, dus dan gaat het ook vrij snel. Alhoewel als ik kijk hoeveel er nu nog over is (nu is hij nog iets korter dan op de foto), dan vind ik het alsnog meevallen voor die 2 (?) maanden dat ik hem gebruik. De backup ligt er in ieder geval al, ik kan namelijk echt niet meer zonder!Het resultaat op de brows. Links - niks op, rechts - lichtjes potlood gebruikt. Zoals jullie weten heb ik al geen makkelijke wenkbrauwenvorm om te shapen en toch scheelt het zoveel als ik Master Shape potlood gebruik! Hij vult net genoeg ruimte in de wenkbrauwen op en hij maakt ze net iets dikker zonder te overdrijven. Je ziet hem ook nauwelijks zitten. Super makkelijk in gebruik en het geeft een natuurlijk resultaat. Nog een pluspunt: hij kost maar 7 euro en is makkelijk verkrijgbaar.

13 opmerkingen:

 1. Dat lijkt me een fijn potlood! Ik ga eens kijken of ze het ook voor roodharigen hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zet het op mijn lijstje! Handig ook, dat 'spoolie'-ding aan de andere kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik iets gelijkaardigs van Catrice :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik al jaren de lichtste van Hema, maar deze ziet er ook wel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm ik denk dat ik deze dan ook maar eens ga proberen, ben nog steeds opzoek naar dé perfecte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb dezelfde kleur van h&m, is toch niet echt goede kleur. Vind 't lastig 1 te vinden die qua kleur echt goed is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed ! Ik moet mijn brow potlood ook om de 2-3 dagen bijslijpen. Zou liever zo eentje hebben met zo'n uitschuifbaar ding, zoals een balpen. Je snapt me wel :d ! Mac heeft zulke maar dat kost dan natuurlijk ook meer dan de 3 eur die ik nu betaal vr mn potloodje van Catrice :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een goeie match met je wenkbrauw kleur :). Hij blijkt nogal populair te zijn, die van Maybelline, maar hier in Belgie heb ik het nog niet gezien vreemd genoeg :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi resultaat, het ziet er heel natuurlijk uit! Ik gebruik zelf meestal wenkbrauw poeder, maar een potloodje is misschien ook wel eens handig ;-) hmmm I'll keep it in mind.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat ik morgen eens ga kijken naar deze potlood, lijkt mij een fijne potlood!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ideaal! Ik heb net mijn Senna poeder binnen..moest er bovenop nog eens meer dan 25 Euro tax betalen verdorie! Deze wordt mss wel het volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er goed uit! Ik gebruik nu wenkbrauwpoeder om m'n wenkbrauwen bij the 'shapen', dat vind ik ook heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen