vrijdag 18 januari 2013

Producten met het mwah-effect #2

Daar zijn ze weer! Producten met het mwah-effect. Na de eerste update bleek dat dit wel interessant was om te lezen, dus waarom niet nog eens een paar dingen uitlichten. Dit zijn geen producten die mij tegenvallen, maar het is het allemaal net niet.Allereerst het gezichscrème van Yves Rocher. Eigenlijk wilde ik hier nog een uitgebreid artikel over schrijven, maar... Deze crème heb ik bewust gekozen omdat hij uit de BIO-lijn komt en omdat hij dus een heleboel goede ingrediënten bevat (dus sowieso geen parabenen en dat soort troep). Hij is speciaal voor de normale tot vette huid en zou mijn huid moeten hydrateren en mooier maken. Jullie weten het wel, ik vraag niet veel van een moisturizer. Je merkt absoluut dat deze crème fijne samenstelling heeft, maar op een of andere manier is het deze crème niet gelukt om mijn huid rustig te krijgen. Meestal lukt het wel, het is bij mij vaak een kwestie van een goede moisturizer (nou ja, onder andere). Maar als ik zag hoe mijn huid eruit zag als ik mijn make-up verwijderde... nee, een moisturizer hoort het rustig te houden en op een of andere manier deed deze het niet. De schuld van make-up? Toch niet helemaal. Een groot verschil heb ik gemerkt toen ik van de moisturizer heb geswitcht (als jullie mijn laatste shoplog hebben gezien, dan weten jullie vast waar ik het over heb). Nu gebruik ik deze crème van Yves Rocher vooral voor ´s nachts. Dan irriteert hij mijn huid niet, en ik hoop dat mijn velletje alsnog van de goede ingrediënten profiteert. Meer dan dat zal het hem ook niet worden. Erg jammer dus, maar volgens mij zal ik nooit een klik met verzorging van dit merk krijgen (de drama-verhalen zal ik jullie besparen).

Oké, dat was een lang verhaal. Over de andere twee producten kan ik best kort zijn. De droogshampoo van Schwarzkopf heb ik in Duitsland gescoord... puur omdat ik het hier nog niet gezien had én een droogshampoo is altijd handig. Maar deze doet zijn werk toch niet super goed. Ja, hij ontvet mijn haarwortels en hij doet het ook nog eens op een zachte manier, maar bij mij verdwijnt dit effect al vrij snel. Een droogshampoo voor een paar uur? Nee, dank u. De vrolijke doekjes van Yes to Blueberries hebben jullie misschien al op Instagram gezien (ik hou van die tekstjes aan de binnenkant van de verpakking). Dit zouden hele fijne reinigingsdoekjes moeten zijn, maar ik wil het niet eens hebben over het effect. Blueberries... volgens mij zijn het verrotte besjes... de geur is fruitig, maar zo onaangenaam zuur... bah! Ik kan er niet zo goed tegen. Deze doekjes ga ik alsnog proberen op te maken, maar ik doe het nog net niet met mijn neus dicht. Ook weer jammer. Ach ja, weer wat geleerd!

9 opmerkingen:

 1. Ook ik heb totaal geen klik met Yves Rocher, vind het zo massa verkoop fabriek producten. De anderen kende ik niet. Maar dat weten we ook weer nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij werkt de creme van Yves Rocher wel erg goed, omdat ie net wat voedender is dan mijn andere dagcreme. Dat had ik nodig nu in de winter ;) Maar ik begrijp wel dat ie niet voor iedereen lekker zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geen ervaring met die drie producten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. droogshampoos zijn nooit echt mijn ding >.<
  en iewhl, doekjes waar een nasty geur aan hangt wil ik ook niet gebruiken XD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als producten niet lekker ruiken (of eerder: stinken) heb ik ook echt moeite om ze verder te gebruiken. Meestal probeer ik het dan nog wel maar na een tijdje wint mijn neus het :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Droogshampoo's zijn niet mijn ding. Mijn word er alleen maar vetter van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat jammer van de geur van de doekjes, de komkommer vond ik zelf wel mee vallen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb dat soms ook wel eens bij een bepaald product dat de klik gewoon niet komt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och ja, zo'n producten moeten er ook zijn he ;) Het zou wat zijn moest alles gewoon perfect werken! Dan zou ik altijd geld te kort hebben (niet dat dat nu al niet het geval is, helaas)

  BeantwoordenVerwijderen