zaterdag 26 januari 2013

Snelle tip voor het verwijderen van make-up vlekken

Hebben jullie Ossengal zeep in huis? Volgens mij hebben veel mensen die wel in een kastje liggen, maar weten niet helemaal wat ze ermee moeten. Dit is echt zo'n ouderwets product die eigenlijk nog steeds prima zijn werk doet. Ook bij mij heeft het even geduurd voordat ik de voordelen doorhad. En nu is het een echt helpertje geworden.Allereerst moet ik toegeven dat de naam van dit zeepje niet echt aantrekkelijk is... en wij hebben allemaal het vermoeden waar de meeste bestanddelen vandaan komen (zo niet, Google will help you). Enige troost: het komt van de dode diertjes. Ossengal zeep staat bekend als DE vlekkenverwijderaar waar geen chemische stoffen in zitten. Het is ook nog eens biologisch afbreekbaar, dus goed voor de natuur. Het werkt perfect tegen inkt-, etens-, vetvlekken... en natuurlijk: make-up. Ik ben zo iemand die constant witte kraagjes aan de jassen heeft. Damn you, foundation en poeder... Gewoon met water en zeep wassen helpt niet en ik heb geen idee hoe dat op "sterk" wasmiddel gaat reageren... Wat ik wel geleerd heb: een kuurtje met ossengal zeep en alle vlekken zijn weg! Hoe doe ik het precies? Super makkelijk. Zeep een beetje nat maken (en met het "behandelplekje" doe ik dat voor de zekerheid ook), over het stuk stof een paar keer met zeep wrijven en voor een paar minuten laten liggen zodat het zeep zijn werk kan doen. Daarna is het kraagje weer schoon! En als het niet helemaal het geval is - nog eens proberen en dan lukt het voor 100%. Foundation is sowieso een van de moeilijkste make-up producten om van je kleding te verwijderen. Als ik er bijvoorbeeld een keer tijdens het opmaken mee knoei, dan pak ik gelijk ossengal zeep erbij, even wrijven en gelijk uitspoelen - geen vlek meer te zien. Kortom, een kleine redder in nood... die bij de meeste drogisterijen te koop is. Oh, en een leuk weetje: de enige echte Ossengal zeep wordt nog steeds gemaakt in Vuren.

9 opmerkingen:

 1. Oh, die tip ga ik onthouden ! Ik heb ook zo vaak witte kraagjes die vol foundation hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige tip! Waar kan je deze zeep kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat elk standaard blokje witte zeep goed helpt tegen vlekken in het algemeen, leuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oke dit moet ik echt eens kopen, heb een shirt waar een grote makeup vlek op zit die er NIET meer uit gaat. Ik las het eerst op zn engels ossènkal zeep haha:P ik dacht al wat een rare naam :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig! Ik word altijd zo moedeloos van dat kraagje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helpt het ook om een gewone zeepje te nemen?

  BeantwoordenVerwijderen