woensdag 16 januari 2013

The Body Shop make-up + look

In de sale heb ik een aantal mooie producten van The Body Shop gekocht. Een oogschaduw van nog geen 5 euro, een lippenbalsem en een potlood van een euro of 2.... jep, sale shoppen blijft erg fijn. En zo ontdek je nog eens fijne producten.Met make-up van The Body Shop heb ik niet super veel ervaring. Heel lang geleden heb ik een blush uit het vaste assortiment gehad.. sterker nog, die blush heb ik ik volgens mij nog steeds in mijn Z-palette. Maar de pigmentatie is na een paar jaar wel minder geworden... logisch ook. Oké, wat nog meer... Een oogschaduw uit een LE collectie, een minerale foundation (dat had eigenlijk een re-buy moeten zijn!).. en dat was het zo een beetje. De kwaliteit beviel mij altijd wel, dus daarom was ik extra nieuwsgierig naar mijn nieuwe goodies.Allereerst het pareltje van alle drie: de oogschaduw (#42). Wat is deze trouwens klein! Ik dacht dat de mono's van The Body Shop iets groter waren, maar het maakt verder niets uit. Het viel mij gewoon op. Anyways, de kleur is prachtig. Gun metal, blauw-grijs, metallic zonder overdreven shimmer. Love it! Een hele mooie kleur voor de smokey eye. Qua structuur was ik ook aangenaam verrast. De oogschaduw is heel romig. Misschien net niet zo romig als die van Urban Decay, alhoewel ook deze niet allemaal even zacht zijn. Dankzij deze structuur is de blend-gehaalte natuurlijk top, om maar te zwijgen over de mooie pigmentatie.Ook heb ik de oogpotlood meegenomen in de kleur copper brown. Ik ben namelijk gek op dit soort bruine oogpotloden met een rood-achtige ondertoon. Echt een aanrader voor blauw/grijze ogen, vooral op de waterlijn. Alleen.. het is wel een "gewone" oogpotlood, dus super lang blijft hij niet zitten. Maar toch houdt hij het aardig lang vol. Tot slot nog een hebbedingetje in de vorm van de getinte lippenbalsem. Toen ik net een specifiekere naam heb geprobeerd te vinden (naast dèlipscious) heb ik ontdekt dat er opeens een kleine barst op de verpakking zit... en dat na 1,5 week! Oké, een minnetje voor de houdbaarheid van de verpakking. Voor de rest bleek de lippenbalsem enorm fijn te zijn. Mijn nieuwe musthave voor 's ochtends. En ook nog eens met een leuk nude kleurtje. Ook al lijkt hij eerst heel bruin, ook op de lippen, na een tijdje lijkt het of de kleur een beetje vervaagt (of intrekt?) en er blijft een mooie nude gloed over. Niet te lang, maar hey, het is dan ook een balsem.Tijd voor een look! De oogschaduw over de bewegende ooglid, oogpotlood op de waterlijn en lippenbalsem... 3x raden. :P De ooglook heb ik onder andere aangevuld met een blue-brown kleur van UrbanDecay. Boven de crease heb ik een beetje van Roach van UD toegevoegd en richting de binnenkant van mijn oog een rozige tint (Lounge?). Het is dus een TBS meets UD look geworden. :) Maar de gun metal kleur van The Body Shop valt natuurlijk het meest op. Had ik al gezegd dat dit een prachtige smokey tint is? ;)

10 opmerkingen:

 1. Mooie pigmentatie! En mooie look!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De oogschaduw is prachtig , echt mijn kleur ook ! Vind dat TBS makeup best wel onderschat wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, die oogschaduw! Het potlood ziet er ook goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een prachtige oogschaduw, mooie look heb je er mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen