zondag 17 februari 2013

Au...

Heb je dat ook wel eens gehad: een lompe actie waarvan je achteraf denkt "waarom ik?" en "hoe heb ik dat nou geflikt?". Een lompe actie is dan misschien een understatement, meer een behoorlijke blunder met best wat gevolgen. En dan heb ik het niet eens over dingen die je opeens zomaar zegt, maar meer over dingen die je doet. Zoals ongelukkig vallen, doordat je over iemands voet was gestruikeld en het bleek ook nog eens glad te zijn en niemand kon je tegenhouden, terwijl je er wel op gehoopt ja... ja, stiekem, tijdens de "vlucht"... en dat je dan opeens op je gezicht valt en je neus hoort kraken en denkt "nee hé!".... dus dat was de afsluiting van mijn vrijdagavond vorige week... Dat zou niet eens zo erg zijn geweest totdat je thuis komt en ontdekt dat er behoorlijke schaafwonden op je gezicht zitten... En vanaf dan begin je te beseffen hoe belangrijk uiterlijk voor je is. Het begin van afgelopen week heb ik mij een beetje een monster gevoeld...Die avond had ik voorzichtig met een removerdoekje de restjes van mijn foundation verwijderd. Ik gebruikte een hele zachte tonic om de boel nog schoner te krijgen. En dan is het een kwestie van je huid met rust laten. De volgende ochtend had ik een missie: herstellen en de schade minimaliseren. Maar ook bedenken hoe ik dit slachtveld met make-up ging verbergen, omdat ik ´s avonds naar een feestje moest. Ik besloot om hier een mini-fotoverslag van te maken door o.a. mijn verzorgingsproducten in hun natuurlijke omgeving (lees: op de plank) te fotograferen. The key van mijn verzorging was op dat moment "mild". Iets wat niet prikt of uitdroogt, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Ik begon met mijn reinigingsgel van Lavera. Deze heb ik maandenlang gebruikt en ik vond hem geweldig. Super zacht, irriteerde niet mijn huid en bevatte een boel natuurlijke ingrediënten. Van de week toevallig opgegaan. Daarna heb ik de fysiologische lotion van La Roche Posay gebruikt. Deze heb ik al eerder gehad, lees hier de review. Dat is ook de lotion die ik de avond ervoor gebruikte. Hij is heel mild, want: speciaal voor hele gevoelige huid. Soms vind ik hem zelfs iets te mild, maar voor nu was het perfect.Daarna was het tijd om het herstellen een handje te helpen... arganolie was het eerste waar ik aan dacht! Deze heb ik vrij royaal over mijn gezichtshuid aangebracht, misschien iets te royaal voor 's ochtends... uiteindelijk heb ik de boel laten intrekken. Mijn dagcrème heb ik voor de verandering overgeslagen, ik besloot om daarna gelijk een dekkende BB cream te gebruiken. Ik ging voor Garnier voor vette huid. Hij heeft ervoor gezorgd dat het ergste rode eraf was (ook al is het op de foto's hieronder niet te zien, maar geloof me.. het was dus een stuk erger, ik wilde jullie niet nog banger maken :P).Jep, ik zag eruit alsof ik van iemand een mep kreeg... :P Twee foto's links - met BB cream (ook te zien in de video van gisteren ;)), twee foto's rechts - na foundation/concealer/het hele gebeuren (deze ooglook komt trouwens nog online!). De eerste paar dagen was het voor mij echt uitvinden op welke manier ik de beste resultaten kreeg. Welke concealer dekt het beste en blijft het langst zitten. Aan het begin kon je nog wel zien dat het geen oppervlakkige wonden waren, maar gelukkig trok dat al op dinsdag weg. Vanaf donderdag kon ik al een foundation met een natuurlijke dekking dragen en nu, zondag, kun je er praktisch niks van zien. Ik ben echt blij dat het zo snel is gegaan! Op zulke dagen ben ik echt blij dat ik geen blijvende wonden op mijn gezicht heb en dan juist heb ik extra medelijden met mensen die dat niet kunnen zeggen. Ik vind het fijn als ik mijn gezicht flawless kan laten uitzien en word helemaal gek als ik denk dat mensen er iets anders aan kunnen zien. Noem het ijdel of wat dan ook, maar zolang dat besef er is, is het goed zo... En laten wij nu hopen dat ik nooit meer zoiets lomps zal meemaken :P

12 opmerkingen:

 1. Aww, ocharme ! Blij dat het alweer wat beter is :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je toch uitgespookt! Gewoon pats boem? De grond op? Je hebt het in ieder geval goed opgelost, op de rechtse foto's zie je er niets van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh nee, wat een ongelukkige val, zeg! Schaafwonden op je knieën of handen, oke, maar op je gezicht? Oh no not the face, not the faaaace! :-) Hopelijk is het snel helemaal beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aii, dat ziet er niet al te best uit! Hopelijk gaat het allemaal snel weer weg. Je hebt het goed gecamoufleerd in elk geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik dacht al dat ik zoiets gezien had in je haar-filmpje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het weer wat beter is! Ik heb vaak van die lompe acties dat ik wat laat vallen. (nieuwe producten zoals palettes haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei dat ziet er vervelend uit, maar je hebt het wel mooi weggewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er vervelend uit maar je weet het goed weg te werken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat erg dat je zo verschrikkelijk gevallen bent! Zó pijnlijk en erg schrikken. Je hebt het perfect weggewerkt (echt knap!!)! Fijn dat je weer bijna hersteld bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik las het eerste stukje en dacht meteen *auw*! Mooi gecamoufleerd wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oef, ik begrijp wat je bedoeld. Ik heb het al bij een puistje in mijn gezicht. Laat staan wat jij hebt meegemaakt....totale paniek. Maar je hebt het mooi weggewerkt, complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me voorstellen dat het pijn heeft gedaan en dat je toch even licht in paniek raakt van hoe je alles weg moet moffelen. Je hebt het heel netjes gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen