zondag 3 februari 2013

De week van... totale chaos in je hoofd

Je hoofd vol met gedachtes. Ze lijken van het ene eilandje in je hersenen naar het andere te hoppen, maar ze passen er nog net in. Je voelt je een robot, vooral als iemand je een vraag stelt die even niet op de "planning" stond. Even uit je systeem kruipen, waar ben ik, wat doe ik... oh ja, hoe zat het ook alweer. Probeer een normaal en vooral vriendelijk antwoord te formulieren.... ja, vriendelijk. Dat je vanbinnen aan het koken van stress (kan dat?) bent, hoef je niet op anderen af te reageren. Niet dat anderen dat ook niet merken... Maar zolang ze niet bang zijn om iets aan je te vragen is het goed. En dan komt de vraag of je je agenda wil omgooien zodat je last minute nog een mega klus (met mega verantwoordelijkheid) erbij krijgt.... Kookpunt! Rustig, ik kan het, ik zie het als een uitdaging, dus ik doe het gewoon. Is het erg als je deze drukte stiekem gewoon leuk vindt? Je voelt je belangrijk en verantwoordelijk voor van alles en nog wat. Anders komen mensen niet met allerlei vragen naar je toe. Misschien is het een beetje extreem dat je nauwelijks tijd hebt om te eten of om een gezellig praatje te doen... vooral dat laatste.... een kwestie van balans vinden. En volop van je vrije tijd profiteren. Even bijkomen, je batterij met andere drukte opladen en dan weer maandag met nieuwe energie aan de slag.


bron weheartit.com

Sinds een week of 2 (of 3?) heb ik weer iets nieuws op mijn werk. Een nieuwe rol waar ik nog een beetje in moet groeien, waar ik nog goed aan moet wennen, maar aan de andere kant - volgens mij pas ik het aardig goed als een fleurig jasje. Over een paar weken zal het wel weer rustiger zijn, en plus - dit zou geen fulltime rol moeten zijn, maar op dit moment vreet het al mijn energie en tijd op. 's Avonds thuiswerken deed ik nooit graag, maar nu hoort het overwerken en na het avondeten nog je laptopje openklappen er opeens bij. Nou ja, dat balans gaat nog wel komen. Zeker over een paar weken. Voor nu zijn dit mijn hersenspinsels....

"Ben je naar de sportschool geweest?
Wat? Ik? Was dat maar zo... Ik zit gewoon op een andere afdeling..."
true story....

5 opmerkingen:

  1. Hoop dat het betert binnen een paar weken :-) ! Ik ken het gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, oei, klinkt heavy... Veel succes. Hopelijk vind je snel je draai en hou je wat meer tijd over voor ontspanning!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel sterkte meid, ik ben er zeker van dat je het goed aanpakt...en lekker uitkijken naar rustigere momenten!

    BeantwoordenVerwijderen