woensdag 13 februari 2013

Got me some Chanel...

Ik weet niet wat ik heb, maar toen ik laatst voor Chanel make-up stond groeide mijn wishlist in hoog tempo met allerlei producten van dit merk... Ik begon te swatchen en werd verliefd. What the hell gebeurt hier nou weer? Natuurlijk is het een mooi merk, maar ik heb een no-buy en hoor vooral dit soort producten niet noodzakelijk te vinden... Maar Chanel deed de redelijkheid vervliegen... en opeens stond ik met twee kleuren illusion d'ombre in mijn handen... een donker-rode en een gouden... Welke moest ik nou kiezen? Alhoewel de andere kleuren mij ook enorm mooi leken....Gelukkig was er een vriendelijke verkoopster in de buurt... "De gouden kleur kun je met allerlei andere kleuren combineren." Ik was verkocht... Schuldgevoel ook een beetje verdwenen. Deze mooie kleur heb ik met veel plezier aan mijn stash toegevoegd.Illusion d'Ombre is een cream eyeshadow, maar eigenlijk ook weer meer dan dat. Cream kun je het namelijk niet echt noemen. Het voelt zelfs een beetje jelly aan. Heel apart, maar wel erg aangenaam. Eenmaal op je huid wordt het een "normale" compacte oogschaduw. Het verdeelt zich makkelijk over je ooglid en laat zich mooi blenden met andere kleuren.In de verpakking zit ook een mini kwastje die mij stevig genoeg lijkt om deze oogschaduw mee aan te brengen. Ideaal voor als je deze oogschaduw wilt meenemen. Toch gebruik ik zelf liever mijn eigen vertrouwde kwasten. Het maakt niet zo veel uit of je deze oogschaduw met je vinger aanbrengt of een stevige of wat zachtere kwast. De pigmentatie is namelijk uitstekend. En nu is het tijd om de kleur goed onder de loep te nemen...Ik heb gekozen voor #89 Vision. Deze kleur heeft mij met de eerste swatch veroverd. Het is een prachtige gouden kleur. Met goud bedoel ik ook echt goud, puur goud. Niet te geel of te oranje, het is een chique gouden kleur. Het is alsof je echt goud laat smelten en op je ooglid aanbrengt... lijkt mij trouwens pijnlijk zoals ik het nu zeg... Kortom, een prachtige kleur.Uitgeblend laat de kleur een soort hele fijne shimmer achter die heel erg mooi gaat glinsteren bij direct licht. Je kunt het heel subtiel aanbrengen, maar wat grover aangebracht zie je meer van de gouden kleur dan van de shimmer. Erg mooi om te zien! Natuurlijk kon ik niet wachten om deze kleur in een look te verwerken. Ik heb Vision al een paar keer gedragen en dit was mijn laatste look ermee...Vision heb ik gecombineerd met een bruine creamy oogschaduw, met daar overheen een bruine compacte kleur. Over Vision zelf heb ik geen kleur meer aangebracht, omdat ik hem duidelijk wilde laten zien. Maar, zoals met alle cream-achtige oogschaduws, kun je hem dus ook als basis voor bijvoorbeeld pigmenten gebruiken. Om het geheel nog iets spannender te maken heb ik een bordeaux-rode oogschaduw vooral boven mijn arcadeboog aangebracht. Ik weet trouwens niet of illusion d'ombre zonder basis lang blijft zitten, dat durf ik nou eenmaal niet te doen met mijn vette oogleden. Maar met basis blijft mijn make-up net iets langer op zijn plaats dan normaal. De prijs kunnen jullie denk ik inschatten... als ik mij niet vergis heb ik er ongeveer 25 euro voor betaald.

14 opmerkingen:

 1. Deze is ook erg mooi! Ik heb twee andere kleuren en gebruik ze vrij vaak

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pretty! Ik heb Epatant, maar zou ook graag Emerveillé hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wow wow, echt zooo mooi dat goud!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaauw wat een mooie kleur zeg! Ik zorg er voor dat ik nooit iets van Chanel swatch, ik weet namelijk nu al dat ik dan ook ALLES wil haha:D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh erg mooi ! Kan me inbeelden dat ie niet echt blijft zitten zonder primer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooi product zeg! Mooie ooglook heb je er mee gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige kleur idd! Ik vind hem ook heel mooi over andere oogschaduws want de sparkles zijn zo mooi gedaan en zijn nog intenser over een donkere basis :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die heb ik ook, toen ik hem voor het eerst open maakte had ik er volgens mij een half uur naar lopen staren, zo mooi is ie :P en idd, met alles te combineren

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij staat je super mooi! Vind het wel een beetje jammer dat bij de lichtere kleuren de kleur verdwijnt en er meer glitter blijft maar anderen vinden dat dan weer net erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen