woensdag 6 februari 2013

Happy new (ombre) hair!

Jaja, het werd weer tijd voor een nieuwe look! Vroeger wisselde ik elk seizoen van haarkleur. Nu heb ik het al best lang volgehouden met mijn blonde lokken en lowlights. Het werd dus echt tijd voor iets nieuws. En ja hoor, voor de verandering doe ik mee met de trend. Ombré wordt steeds populairder, in elke tijdschrift zie je ten minste 10 celebritie looks met ombré haar. Maar ook op straat... ombré ombré ombré! Een felle kleur aan de onderkant ziet er altijd zo gaaf uit, maar dat kan ik natuurlijk niet maken met mijn werk. Dan maar een combinatie van bruin en blond. Als jullie mij op Instagram volgen dan hebben jullie én mijn inspiratie-foto's gezien én het eindresultaat. Het is tijd om er iets meer over te vertellen.Dit is het resultaat! Alle foto's zijn trouwens gemaakt met mijn iPhone, blijkbaar pikt hij veel beter de haarkleur op dan mijn camera.... (nog meer reden om na de bruiloft voor een spiegelreflex camera te gaan sparen). Anyways, de twee foto's rechts heb ik gemaakt toen ik afgelopen zaterdag uitging. In het donker of bij slecht licht is het contrast veel duidelijker, maar het is dus allemaal echt niet zó donker. De kleur op de bovenste helft is officieel donker-blond, maar bij het meeste licht zou je het ook licht tot midden bruin kunnen noemen. De onderkant is dus echt heel licht blond. Mijn kapster was trouwens super blij toen ik vertelde wat ik wilde. Ik dacht, ik houd de termen zoals "ombré" voor de beauty-nerds zoals ik en ik probeerde simpel uit te leggen wat ik ongeveer wilde... en toen riep ze opeens: "Dus jij wilt ombré hair!" Juist... Wat bleek? Zij wilde het al heel lang bij iemand doen, maar niemand durfde het... totdat ik met mijn idee kwam. :P En zoals altijd heeft zij haar werk super gedaan. Zij is ook de hele tijd bij mijn haar gebleven (aaaaah) om de kleur voorzichtig in te maseren zodat er een mooie overgang zou komen. En dat is zeker prima gelukt. I loooove it!Ik schrok eerst wel voor die donkere boven-kleur, maar nu valt het mij echt steeds meer mee. Sterker nog, juist deze kleur past perfect bij mij. Mijn kapster kan dit soort dingen na zoveel jaar goed inschatten. De kleur heeft een beetje warmte erin, maar hij is alles behalve oranje. En hij is zeker niet te donker... aldus een goede vriendin die altijd kritisch met dat soort dingen is. ;) Ook opmerkelijk: het valt blijkbaar niet iedereen op... en dan heb ik het niet eens alleen over mannen. Als het echt heel donker was, dan was het een ander verhaal, maar deze overgang is blijkbaar niet extreem. Kortom, de kleuren zijn weer super gekozen. Eigenlijk wilde ik nog highlights erin hebben, maar dat heeft mijn kapster mij voorlopig afgeraden... a) mijn haar heeft het al zwaar gehad met al dat blonderen en b) het ombré effect is op deze manier duidelijker te zien en highlights zouden het verzachten. Toch wil ik het voor de volgende keer er wel in hebben om nog meer van dat beachy "mijn haar is geraakt door de zon" effect te versterken. Want ja, dat is hoe ik ombré zie. Eerst dacht ik altijd dat dit een soort lange uitgroei -ding was, maar dan zou het lang niet zo mooi zijn. Ik hou juist van het speelse van ombré. Mijn kapster heeft de overgang van de kleuren nog best hoog gemaakt juist omdat zij weet dat blond mijn gezicht zachter maakt. Jaja, ik ben er dus zeker blij mee. En niet omdat het per se hip is, maar gewoon omdat het eigenlijk anders dan anders is. :)

19 opmerkingen:

 1. heel mooi gedaan :) zo zie ik het liefst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kleur past inderdaad perfect bij jouw. Ik vind het echt heel erg mooi.
  Wat een schattig telefoonhoesje.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Je hebt zowieso prachtige haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt gaaf! ik wil ook zo iets maar dan met blond haar met bruine lokken onder in!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil het IRL zien, op foto ziet het er alvast super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gedaan! Ik hou van ombre haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw, super mooi! Ik wil zelf ook nog graag ombre, maar ik hou het eerst nog even op bruin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het is heel mooi ! Ik ga binnenkort ook mijn haar terug zo doen, vind het zo leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi! Wat heb je trouwens prachtig veel haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw!! ik had het wel verwacht dat jij ook nog met deze trend zou verschijnen ;) staat je echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, super mooi! Ik wil mijn haar al super lang ombre doen, maar ik heb niet zo'n lang haar dus ik twijfel nog een beetje... Leuk artikel verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het staat je onwijs goed en dat komt inderdaad omdat de kleuren mooi in elkaar overlopen, het lijkt totaal niet op uitgroei!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er goed uit. Mooi gedaan.

  www.shoeaholicandmore.com

  X

  BeantwoordenVerwijderen