maandag 18 februari 2013

REN Ultra Moisture Day Cream

Eigenlijk wil ik altijd een maand of 3-4 wachten voordat ik een dagcrème ga reviewen, maar meestal vergeet ik het tegen die tijd te doen... Deze crème van REN heb ik al bijna 2 maanden in mijn bezig en vanaf het eerste moment was ik helemaal tevreden. Hoe langer ik hem gebruik des te meer mijn huid ervan profiteert. Ik vond dat het nu een goed moment was voor een review. Mag ik jullie aandacht voor mijn favoriete moisturizer van dit moment?Sinds ik veel meer op de ingrediënten in mijn verzorging let, vind ik dat ik vooral niet zomaar een dagcrème op mijn gezicht kan smeren. Een dagcrème is de laatste stap in je dagelijkse verzorging en het kan je huid helemaal verpesten door de poriën af te sluiten of door niet voldoende hydratatie te bieden. Dat laatste is bij mij al vrij snel. Ook al heb ik een vette huid, in de koudere periodes moet ik vooral heel goed letten op de hydratatie. Een vette huid die niet voldoende gehydrateerd wordt betekent een onrustige huid en dus "hallo, onzuiverheden". Toen ik merkte dat mijn huid onvoldoende gehydrateerd werd, ging ik op zoek naar een goede hydraterende crème die ook nog eens geen parabenen, siliconen en dat soort troep zou bevatten. Het antwoord vond ik in REN Ultra Moisture Day Cream die ik in de Bijenkorf in Rotterdam heb gekocht. Het is een dagcrème die belooft: langdurige hydratatie, zachtheid van de huid, helpt de huidbarrières te herstellen en het zorgt ervoor dat de huid comfortabel aanvoelt en beschermt wordt tegen vroegtijdige veroudering. Eigenlijk is dit een crème voor droge huid, maar voor mijn winterse vette huid bleek hij ook heel geschikt te zijn.Heel even inzoomen op de ingrediënten:

Als eerste wordt Rosa Damascena Flower Water genoemd - rozenwater als basis, hoe fijn is dit! Rozenwater staat trouwens bekend om zijn milde antibacteriële eigenschappen. De volgende is Caprylic/Capric Triglyceride, deze wordt verkregen uit kokosolie. De ingrediënten die verder bovenaan het lijstje staan zijn: vette soort van alcohol (dus niet uitdrogend), olie van Camellia Oleifera (oliehoudende theeplant uit China) en shea boter. Er zitten veel meer oliën en extracten in deze crème, voor meer informatie klik hier.

Kortom, hier wordt een bewuste beautyliefhebber heel blij van. :) Maar wat doet het dan precies voor mijn huid? Allereerst het is niet te vet. Mijn huid gaat niet heel erg glimmen na het aanbrengen, bijna alles trekt meteen in. Het gevoel van comfort en hydratatie kan ik ook zeker bevestigen, je voelt dat je huid zich beter gaat voelen zodra deze crème is ingetrokken. Na een paar dagen merkte ik al dat de meeste onzuiverheden weg waren en dat mijn huid er beter uitzag. Nu, na bijna 2 maanden is mijn huid volkomen rustig, geen trekkerig gevoel meer te merken. Een hele blije huid dus. :) Je kunt dit vast ook als een nachtcrème gebruiken en dat ga ik misschien ook doen als het buiten weer warmer wordt, maar voor nu is dit voor mij een hele fijne dagcrème. Hij heeft een fijne lichte structuur, wel iets dikker dan een fluide. De geur is heel subtiel en natuurlijk, het ruikt fris naar rozen. De prijs is € 39,78, maar als ik kijk hoe goed de ingrediënten zijn dan heb ik het er persoonlijk zeker voor over. Een favoriet... die mij nog meer nieuwsgierig maakt naar andere verzorgingsproducten van REN. Dit merk kun je trouwens ook online vinden bijvoorbeeld in de webshop van Skins.

14 opmerkingen:

 1. klinkt goed :D alleen denk ik dat niet iedereen die hoge prijs zou betalen >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een fijne dagcreme zeg! Ik ben me ook veel meer bewust van ingredienten, toch handig he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, ik probeer steeds meer op de ingredienten te letten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt inderdaad als een fijne dagcrème. Eigenlijk vind ik de prijs meevallen, ik zie dat het een 50 ml-verpakking is. Ik ken in elk geval duurdere crèmes van dat formaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook al een aantal keer besteld bij Skins, onder andere badproducten van REN, en die vond ik heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat hij zo top werkt! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben blij dat deze voor de droge huid goed zijn werk doet op jouw huid! TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor wat, hoort wat. Dat blijkt maar weer aan de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt als een erg fijne dagcrème!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt fijn! Mijn favoriet is die van vitamine e van de bodyshop

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel, lijkt me een fijne crème!

  BeantwoordenVerwijderen