zondag 10 februari 2013

Stopwoordjes

Iedereen heeft vast wel een stopwoordje. Alhoewel ik dat "stopwoordje" best wel negatief vind klinken.... Dingen die je vaak zegt! Ik heb het er al een keer over gehad in een van de "de week van" artikelen, maar ik heb er nog veel meer... en volgens mij komen er ook wel steeds meer bij... Nou ja, ik vind het wel grappig... Oké, ik merk nu al dat ik weer begin. Kijk maar even mee naar mijn meest gebruikte woorden/zinnen die ook wel een stopwoordje genoemd kunnen worden. ;)


foto van weheartit.com

Serieus?
Jep, nog steeds. Ik let er wel meer op, maar toch blijf ik het gebruiken. Eigenlijk is dit een stom woordje. Je gebruikt het namelijk altijd ongepast. Alsof die persoon echt tegen je zou liegen zodat je om een bevestiging zou moeten vragen. Heel soms wissel ik het nog af met "echt waar?", maar ook dat is eigenlijk nergens voor nodig. Maar ik denk dat iedereen dit soort woordjes/zinnen gebruikt. Sommigen zeggen ook "dat meen je niet!", maar dat vind ik weer te lang. :P

Damn
Engelse woorden! Daar heb ik wel meer van. "Damn" begon ik eerst op Twitter te gebruiken, maar nu hoor ik het mezelf ook IRL zeggen. Ah ja, dat klinkt nog best stoer... vind ik dan.

Oh My God
Uitgesproken woord voor woord. Duidelijk gearticuleerd. Heel soms zeg ik het op zijn Nederlands, maar in het Engels klinkt het leuker. Don't ask... ;)

Super
Dat zeg ik vooral bij een zakelijk gesprek. "Oh, hebben jullie dit gedaan? Super." Mijn gesprekspartner vroeg een keer of ik alles "super" vond en dat was heel eventjes genant, vooral omdat je daarna dat woord juist extra vaak gaat gebruiken. Maar ook hier let ik steeds meer op.

Precies & Klopt
Een paar collega's lachen mij uit hoe ik die twee woorden uitspreek. Het is niet heel gek, maar blijkbaar doe ik het niet op de goede manier. :P Geen idee hoe ik dit mezelf aangeleerd heb, maar ja, niks aan te doen. Het is vooral de eerste klinker die ik blijkbaar grappig uitspreek... zolang je er niet op let en ik het niet al te vaak herhaal, valt het niet op.

Vet +*voeg hier een woord in*
Van vet cool en vet leuk tot vette sh*t, ik gebruik het allemaal. Geen idee waarom, maar dit stoort gelukken niemand.

Volgens mij was dit het zo een beetje. Ik heb het gevoel dat ik er nog een paar mis, maar misschien zal ik er dan nog een artikel over maken. ;) Maar nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie stopwoordjes. Tell me!

9 opmerkingen:

 1. Hmm volgens mij heb ik er nu geen 1. Dus, zei ik heel veel en vroeger had ik ook best veel stopwoordjes maar kan even niet meer bedenken wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, herkenbaar! Heel veel 'o my god' en 'o mijn god', 'heel veel super' en 'ahh fijn'!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "serieus" is er ook wel 1 van mij XD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik stoor me zelden aan stopwoordjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, grappig :-) Ik gebruik zeg is heel vaak 'he' en 'dat is'.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies & klopt! Inderdaad die zeg jij heel vaak! Net zoals Serieus? Ik hoor je ze zo zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Serieus , echt? en helemaal goed, dat zijn wel echt stopwoordjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel! Ik let er nooit echt op moet het van anderen horen wat mijn stopwoorden zijn haha. Mijn moeder zegt altijd als ze moe is ' ik ben helemaal total los' zo irritant! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik gebruik serieus ook heel veel, maar mijn stopwoordjes wisselen nogal vaak, haha!

  BeantwoordenVerwijderen