woensdag 27 maart 2013

Budget tip: Big Bazar (mini haul + swatches)

Ik heb wel vaker over de winkels van Big Bazar gelezen. Het is ook een keten, net als Op=Op Voordeelshop, die misschien een beetje fout lijkt maar waar je wel de leukste beauty koopjes kunt vinden. Het voordeel van Big Bazar is dat er ook bekende merken worden verkocht, maar dan voor een hele lage prijs. Toevallig kwam ik een winkel van Big Bazar vorige week in Zaandam tegen. Het zit vlakbij het centrum en het was echt een aangename verrassing. Natuurlijk moest ik even binnen kijken! En ik kon niet met lege handen weggaan... ook niet toen een vriendin, die mee was, mij er steeds probeerde aan te herinneren dat ik midden in een no-buy zat... :PBiz Bazar verkoopt een aantal onbekende merken (vooral interessant om verschillende kleuren nagellak), maar je vindt er ook een aantal producten van Calvin Klein (nog van toen het nog geen CK One was, dus oude lijn), Revlon en MNY (nu het weg is bij de Etos moeten de restjes wel ergens verkocht worden). Ik was vooral geïnteresseerd in Revlon... het is al zo'n fijn merk dat niet makkelijk te vinden is. De producten die bij Big Bazar verkocht worden gaan dus uit het assortiment bij de "gewone" winkels, maar ik vermoed dat het ook om oude voorraden kan gaan... wat geen nadeel hoeft te zijn voor de kwaliteit, maar je kunt in ieder geval van de lage prijzen profiteren.Ik wilde in ieder geval wat oogschaduws van Revlon meenemen. Ik geef toe, de verpakking van Molten Metal oogschaduwduo ziet er behoorlijk cheap uit... don't like that kind of plastic... maar ik heb dit duo puur om de kleuren gekozen. Dit soort tinten draag ik heel graag en daarom was ik er extra benieuwd naar. Dan maar zo'n Essence-look-a-like verpakking door de vingers zien...Dit Molten Metal duo heeft ook een naam: #001 Onyx/Jade. De ene kleur is licht zilver en de andere kleur leek eerst donker blauw/grijs, maar bleek uiteindelijk donker grijs met een beetje paarsige ondertoon te zijn. Erg mooi om te zien en ik kan nu al niet wachten om ermee te spelen.Dan nog twee lipproducten! Bij de eerste moest ik wel even goed kijken of dit nou een concealer was of een gloss. Bleek toch een ColorStay Mineral Lipglaze te zijn! Erg mooie en natuurlijke nude kleur die hele fijne shimmer bevat. De tweede is een product dat ik wel eens op de buitenlandse blogs heb gezien: Just Bitten. Dit is een combinatie van een stift/stain aan de ene kant en een lippenbalsem aan de andere kant. De kleur die ik heb meegenomen heet Desire, een lieve lichte roze tint.De swatches! De nude gloss ziet er zo wel een beetje eng uit, maar het past perfect bij mijn lipkleur. En in combinatie met een nude lipliner staat het nog mooier, love it so far! De roze stain is vrij sheer, waar ik al een beetje bang voor was. Lichte stains zie ik vaak niet op mijn lippen en bij deze bleek dit ook een beetje het geval te zijn. Maar ik ga er nog meer mee spelen zodat ik de kleur zoals op de swatch op mijn lippen zal krijgen. En het oogschaduw-duo... pretty! De zilveren kleur is het meest gepigmenteerd uit deze twee, maar de combinatie van beide vind ik nu al erg mooi.Tot slot nog een nagellakje in de kleur Gold Coast. Dit is een gouden kleur met gouden en peachy shimmer. Hier werd ik gelijk verliefd op, dus ik kan niet wachten om hem te dragen! Bij Big Bazar heb ik nog drie grote geurkaarsen gekocht en in totaal moest ik 17 euro voor alles betalen.... dat bedoel ik dus met goedkoop. :P Mocht je trouwens willen weten of er een Big Bazar bij jou in de buurt zit, check hun website voor de verkooppunten.

10 opmerkingen:

 1. Love big bazar! Leuke aankopen ;3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amai, dat is inderdaad voordelig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Huh, nog nooit van Big Bazar gehoord :-) Wel leuke spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ga vaak genoeg even naar de big bazar, kan daar lekker shoppen voor weinig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die producten heb ik nog nooit gezien van Revlon. Zijn dat er van de oude collectie ofzo? Want hun oogschaduw duo's, trio's en quads hebben een totaal andere look normaal gezien.. Maar anyway: dat oogschaduwduo'tje is wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of niet in het NL'se assortiment. Ik weet dat die stiften wel in Amerika verkocht worden, dus de rest vast ook wel. Of idd uit het assortiment. Vandaar ook de prijs.

   Verwijderen
 6. Ik kreeg ook meteen een 'eikes bah' effect toen ik de gloss zag dus ik ben benieuwd om hem op je lippen te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had ook al Revlon en CK make-up zien liggen, het zag er best wel netjes uit. Heb het (nog) niet gekocht. Voor mij worden de big bazar e.d. beetje saai, omdat ze nu ook heel dichtbij zitten, maar voor zulke koopjes blijf ik altijd wel binnen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke aankopen, ik geloof dat er hier ook een in Hilversum zit, als ik op die site zoek, geeft hij alleen geen adres.. :-(

  BeantwoordenVerwijderen