vrijdag 8 maart 2013

Chanel Raffinement look

Deze week liet ik al mijn nieuwe mooie Chanel aanwinsten zien. Een look kon natuurlijk niet ontbreken. Voor de look van afgelopen zaterdag heb ik zowel het paletje als lippenstift van Chanel gebruikt en ik was zelf erg tevreden over het resultaat. Op de face-foto's die volgen zien jullie trouwens naast de lippenstift en oogmake-up alleen nog een beetje concealer... ik moest foundation/blush-loos de deur uit, omdat ik op jacht naar een nieuwe foundation ging. Dus let verder niet op mijn kleurloze huid. :P Oké, het gaat uiteindelijk om Chanel... maar eerst nogmaals de kleuren die ik heb gebruikt...Met zulke mooie oogschaduws kun je zowel een smokey look creëren als een hele natuurlijke barely there nude look. Ik besloot om voor iets daar tussen te gaan. Hoe deze look gemaakt werd heb ik al vaker op YT en tv gezien en elke keer vond ik het maar niks. Waarom zouden visagisten zo'n simpele look zo vaak maken? En toch vind ik het resultaat heel geslaagd. Niet te veel, maar toch ook wel opvallend. De dame bij de parfumerie vond mijn ogen expressief (thanks to... Chanel) en haar collega gaf mij een groot compliment daarover en dacht eerst dat het daarnet door haar gedaan werd. Kleinigheid, maar toch wel leuk om te horen!Eigenlijk is het best simpel om te maken. The key is goed blenden en de intensiteit opbouwen. Ik begon met een donker-bruine oogpotlood en heb deze vanaf het midden van mijn bovenste wimperrand tot aan de buitenste ooghoek aangebracht. Ook heb ik een dik lijntje op de waterlijn getekend en iets eronder. Daarna pakte ik de donker-bruine Chanel kleur en ik heb het lijntje daarmee uitgevaagd. In de buitenste ooghoek heb ik gelijk een schaduw gecreëerd door een soort dikke wing te tekenen zonder echte wing-uiteinde te maken (dus wat meer kleur in de buitenste ooghoek). De taupe Chanel kleur heb ik daarnaast aangebracht, vanaf de buitenste ooghoek richting de binnenste ooghoek, ik stopte ongeveer op 1/3 van mijn ooglid. Over die 1/3, dus de binnenste ooghoek, heb ik de highlighter kleur aangebracht, die ik ook onder mijn wenkbrauw gebruikte. De neutrale rozige beige Chanel kleur heb ik gebruik om de boel in de arcadeboog te blenden.Daarna heb ik nog meer donker-bruine kleur toegevoegd om de buitenste ooghoek nog iets intenser te maken. In plaats van liquid liner heb ik donker-bruine gelliner gebruikt die ik gelijk met een kleine smudge kwast (van Louise Young) heb aangebracht zodat het effect gelijk zacht en smokey werd. Twee goede lagen mascara en klaar is de look. Nou ja... nu nog de ippen...De mooie Chintz kleur... hij is heel neutraal, maar het is alles behalve een saaie kleur. Hij voelt heerlijk aan, maakt mijn lippen zachter en, zoals jullie kunnen zien, kunnen ze het ook goed gebruiken. Ja, mijn lippen kunnen dit weer niet helemaal waarderen en ik geef ze, denk ik, ook niet genoeg aandacht. Maar goed, zelfs op zulke lippen ziet deze Chanel lippenstift er mooi uit. Kortom, ik ben heel blij met deze look. Zat er zelfs aan te denken dat dit wel hele mooie kleuren zijn voor een wedding look... en over wedding gesproken, vandaag zijn wij er ook mee bezig, maar hier een andere keer wel over. :)

13 opmerkingen:

 1. Super mooi! :-) Welke mascara heb je hier gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. van Sephora! diegene die ik gisteren liet zien :)

   Verwijderen
 2. Erg mooie look! Hij is niet too much, maar valt toch meteen op, op een of andere manier. Ik denk dat ik het oogschaduwpalet maar op mijn wishlist zet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hetzelfde palette...en toch ziet het er bij mij helemaal anders uit. Gek hoe zo'n huid ondertoon dingen kan veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Vooral de lippenstift. En wat heb jij lange onderwimper zeg, waauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg mooie look ! Heel elegant en classy. Het is het soort look dat ik graag draag eigenlijk. Ik moet het paletje maar es gaan bekijken in de parfumerie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je lippen vind ik zeer mooi!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat je prachtig! Het doet je blauwe ogen heel mooi uitkomen vind ik :). En Chintz ziet er ook geweldig uit bij jou, ik droeg hem laatst ook nog eens :).

  BeantwoordenVerwijderen