zondag 31 maart 2013

De week van... jezelf ontwikkelen

Ik heb het zo druk. Dat is iets wat ik heel veel roep, maar dan is het ook echt zo. Keer 100. Wat ik ook vaak roep is dat ik gek ben op mijn baan. Bloggen is natuurlijk super leuk en het blijft de leukste hobby ter wereld, maar mijn werk... tja, dat is ook een beetje mijn hobby aan het worden. En al helemaal sinds een maand of twee. En nee, het is niet omdat ik zoveel met mijn werk bezig ben dat ik nog nauwelijks vrije tijd overhoud (ik ben 's ochtends altijd heel vroeg weg en ik kom rond 20:00 weer terug... laatst zelfs na middernacht, maar dat was echt een uitzondering).... nou ja, dat klinkt zielig, kwestie van tijd managen, maar dat is weer een ander verhaal. Het leuke aan mijn werk is dat ik op dit moment bijna elke dag in mijn ontwikkeling groei. Daar is ook ruimte voor, er komen kansen voorbij en die grijp ik met beide handjes aan. Als je eind vorig jaar mij zou vertellen wat ik nu allemaal aan het doen ben, dan zou ik het niet geloven of niet begrijpen... "Waarom ik en kan dat wel allemaal zo snel?" - ja, dat zou waarschijnlijk mijn reactie zijn geweest. Maar nu denk ik: "Ja, graag! Kom maar op met die uitdagingen!" Ik ben ook iemand die mezelf altijd met anderen vergelijkt (slechte eigenschap, kan vaak in je nadeel werken, trouwens)... als ik zie hoe anderen dit soort dingen oppakken dan denk ik dat ik het ook kan, en in vergelijking met sommigen misschien zelfs beter... hoe stom dat ook klinkt. Dus ja, of ik mijn baan leuk vind en of ik gemotiveerd ben? Hell yeah!
Maar het leuke is, ik mag dit soort dingen ook overbrengen. Sinds kort ben ik begonnen met het coachen van mensen en dat vind ik eigenlijk veel leuker dan ik had verwacht. Nee, ik moet het anders zeggen... ik denk dat het ook echt in mij zit. Coachen, begeleiden, motiveren, in de juiste richting duwen.... hoe je het ook wilt noemen, het is gaaf! Het is ook echt nadenken op een heel ander niveau. Terwijl wij op mijn werk best veel met cijfertjes bezig zijn, is het nu nadenken vanuit een persoon... lastig uit te leggen, maar jullie snappen mij denk ik wel. Van de week had ik dus mijn officiële eerste coachingsgesprek en die was best pittig maar wel erg leuk! Vond mijn collega trouwens ook! ;) En toch zijn het weer hele andere dingen waar je op moet letten... Gelukkig ben ik nieuwsgierig genoeg om daar ook iets mee te doen. En ik krijg hulp van mijn baas, die zelf een hele goede manager is. Het aparte vind ik nog wel dat mensen die ik coach ongeveer net zo oud of zelfs iets ouder zijn dan ik... maar dat bewijst nogmaals dat de leeftijd eigenlijk niks zegt over datgene wat je kunt en wat je ervaring is. Maar ja, het is wel heel leuk. En ik ben blij. En dankbaar. En een beetje hyper als ik er weer aan denk. :)

7 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij ook leuk om mensen te coachen, hoe leuk is het om te zien dat ze door jou vooruitgaan?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor je! Heel leuk om te lezen dat je volledig in je werk opgaat en dat je happy bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat fijn voor je ! Echt leuk om te horen hoe goed je het doet op het werk :-) ! Good for you !
  Ik kreeg deze week te horen dat ik meer verantwoordelijkheden zal krijgen op het werk, ondanks het feit dat het nog veel te vroeg is, vond mijn baas dat ik het wel aan kan, hoera !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een ontzettend leuke baan! Is inderdaad een heerlijk gevoel, jezelf ontwikkelen en voelen groeien ;-) Super dat je het zo naar je zin hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf dat je nu mensen coacht, het straalt gewoon van dit stuk af dat je het goed naar je zin hebt, maar pas een beetje op jezelf hè.

  BeantwoordenVerwijderen