woensdag 6 maart 2013

Favoriet: bareMinerals Prime Time Eyelid Primer

Too Faced Shadow Insurance was tot nu toe mijn favoriete oogschaduwbasis ooit. Was... Tot ik iets beters ontdekt heb. Nooit gedacht dat een ander merk dit zal overtreffen, maar toch is het waar. Het blijft natuurlijk heel persoonlijk, en wat voor mij werkt hoeft niet gelijk voor iedereen te werken. Maar ik wil toch even vertellen hoe geweldig deze bareMinerals Prime Time Eyelid Primer is en waarom hij in mijn ogen beter is dan die van Too Faced.Ik heb jarenlang de primer van Too Faced gebruikt, omdat dit de enige primer is die werkt op mijn vette oogleden. Primer van Urban Decay blijft bij mij nog geen halve dag zitten, maar Too Faced houdt het wel de hele werkdag vol. En dat is dus uniek. Er zitten echter twee nadelen aan... nou ja, dingen waar ik steeds tegenaan liep. De hoeveelheid primer die je aanbrengt is bij Too Faced bepalend, vooral met mijn oogleden. Het moest niet te veel of te weinig zijn, het regulieren was vrij lastig, maar het went op zich ook wel weer. Punt nummer twee - het blijft een siliconen primer, Ik merkte dat mijn gevoelige ogen er op een gegeven moment niet meer blij van werden. Elke dag dezelfde siliconen laag was te veel van het goede. Dat was eigenlijk voor mij het moment waarop ik een andere primer begon te overwegen. En gelukkig zat er een mini van bareMinerals primer in het Star Treatment setje. Sindsdien ben ik verkocht en heb ik laatst dus een fullsize aangeschaft.Een minerale primer! Natuurlijk zitten ook hier een paar siliconen in, maar wel aanzienlijk minder. Daarnaast zitten er echt een paar verzorgende ingrediƫnten tussen. Deze primer bevat geen parabenen, sulfaten, synthetische geuren en dat soort onnodige dingen. Heel geschikt voor gevoelige ogen dus. Op de verpakking staat dat deze primer de ideale basis vormt voor de bareMinerals oogschaduws, maar hij is dus te combineren met alle merken oogschaduws (niet dat iemand anders ooit in die marketing-trucjes is getrapt... toch? :P). Eigenlijk wilde ik de original versie van deze primer kopen, omdat het een neutrale matte finish heeft. Maar die hadden ze niet... en wanneer het weer op voorraad was kon die mevrouw van Sephora mij niet vertellen. Dan maar eentje met een kleurtje...Brightening primer bevat gouden shimmer. Het is eigenlijk al heel mooi op zichzelf, vooral bij kunstlicht is het nog mooier dan op de foto. Hij maakt elke oogschaduw nog iets meer bijzonder, vooral als je hem door de oogschaduw heen ziet. Bij hele gepigmenteerde oogschaduws kun je die shimmer ook laten verdwijnen. Ik heb deze primer nu een paar keer met een matte look gedragen en het werkte perfect. Het bleef mat ondanks de shimmery basis. Kortom, ik kan hier echt alle kanten mee op. Over een paar maanden wil ik toch wel de original halen, maar voor nu ben ik heel tevreden met deze. Qua hoeveelheid met het aanbrengen - hier heb ik geen problemen mee. Het moet nog steeds een dun laagje blijven, maar ik moet deze primer goed over mijn hele ooglid kunnen zien. Dan weet ik dat dit de perfecte basis is die de boel de hele dag op zijn plaats zal houden. En met de hele dag bedoel ik ook zelfs na werktijd... 10 uur lang haalt hij bij mij makkelijk en daar had die van Too Faced toch net iets meer moeite mee. Dus ja, jullie snappen wel waarom ik er niet meer zonder kan. De beste die ik tot nu toe gehad heb. De prijs weet ik helaas niet meer zeker, maar ik geloof dat het ongeveer 25 euro was.

9 opmerkingen:

 1. Heb hem zelf ook en vind hem ook erg fijn. Aleen vind ik de tube wel heel erg klein....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zal die in m'n achterhoofd houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie primer, zie dat we toch de zelfde hebben haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende deze nog niet. Klinkt wel heel goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er echt geweldig uit! Ik ben wel verbaasd dat ud niet werkt voor je want bij mij werkt die net iets beter en ik heb vettige oogleden. Wat ik zo leuk vind aan deze lijn is dat ze ook hele mooie kleurige versies hebben. Je kunt BM trouwens ook op Beautybay vinden mocht je het interesseren ^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Had hem goedkoper verwacht maar hij lijkt me wel erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt in ieder geval veelbelovend, maar best prijzig!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen