vrijdag 22 maart 2013

Kiko Sugar Mat #640

Ik heb een nieuwe verslaving op nagellak-gebied... Terwijl ik vorig jaar helemaal gek was op holo nagellak, is er dit jaar nog een trend die mijn hart voor 100% heeft gestolen: liquid sand (ook al moet ik toegeven dat alle credits voor deze naam naar OPI gaan). Steeds meer merken brengen de zanderige nagellakjes uit, zo ook de goedkope merken. In Duitsland kocht ik twee Kiko Sugar Mat kleurtjes, en vandaag wil ik alvast eentje aan jullie laten zien. Ik wil er wel gelijk bij zeggen dat het niet vaak voorkomt dat ik zoveel foto's van een nagellak plaats... deze is dus heel bijzonder.Dit was mijn eerste ervaring met dit soort zanderige nagellakjes. Natuurlijk heb ik er vele swatches van gezien, vooral van Barry M lakjes. Maar uiteindelijk werd het aanbrengen al een hele beleving. In het flesje ziet het er al spectaculair uit. Het lijkt of het een rode basis en oranje shimmer heeft. Ik was eerst een beetje huiverig over deze kleur. Zou dit echt zo'n 30-april-kleur zijn? Maar uiteindelijk ben ik enorm blij dat ik hem uitgekozen heb. Oh ja, dit is dus een shimmer liquid sand, er zijn ook kleuren zonder shimmer en die zien er dus nog matter uit.Maar goed, over het aanbrengen en de hele ervaring... Op de foto hierboven rechts zien jullie mijn nagels na 1 laagje, links - na 2 lagen. Met 1 laag leek de kleur meer roze, terwijl het er met 2 lagen veel feller en oranje uitzag! Heel apart, wat een kleur verschil (in het echt was het nog opvallender). Op deze foto's ziet het er nog best wel glanzend uit. Dat betekent dat de kleur op dat moment nog niet helemaal droog was. Dan snap je namelijk pas waarom dit sugar mat heet...En dit is dus het uiteindelijke resultaat. Ik moet wel zeggen dat deze nagellak nog best wel snel droogt. De dekking is echt top, maar dat hebben jullie op de vorige foto al kunnen zien. Na het opdrogen heb je geen gladde, glanzende nagels. Nee, het is precies andersom. Dat je nagellak textuur heeft is misschien aan het begin wel even wennen, maar hij is het waard. Ik heb ook het gevoel dat al die voelbare glitters na een paar uur wat minder ruw worden, omdat mijn nagels tegen allerlei dingen aan kwamen. Nu voelt het helemaal niet gek aan, juist heel apart op een prettige manier.Mocht je het nog niet weten: liquid sand of sugar mat nagellak is een soort glitterlak. Er zitten allemaal fijne en wat grovere glitters in die dus voor textuur zorgen. Ik ben nu al huiverig voor het verwijderen van dit lakje... het wordt een grote drama. Maar ik heb er echt voor over. Ik raak niet uitgekeken op mijn nagels. Wat een prachtig effect!Ik vind het nog steeds zo bijzonder! Echt wauw! In het echt glinstert het nog wat meer, het doet mij op een of andere manier ook een beetje aan de glinstering van een Kerstbal denken... nou ja, maar dan niet in de foute zin. Het ziet er heel feestelijk uit, maar doordat het zo mat is kun je het eigenlijk altijd wel dragen. Het is niet schreeuwerig en het effect is niet enorm opvallend... totdat je er goed naar kijkt of totdat het licht erop valt. Het mag duidelijk zijn... I'm hooked...

14 opmerkingen:

 1. ziet er gaaf uit :D mooie kleur ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleur en ik vind het effect ook erg mooi. Het eraf halen zal denk ik niet meevallen, maar daar moet je nu nog maar ff niet aan denken en genieten van je mooie nagels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook 2 van KIKO en tot nu toe zijn dat wel mijn favorieten op texture gebied! Ik ben benieuwd naar de anderen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwwww deze wil ik hebben! Super mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er normaal echt geen fan van maar deze kleur is een uitzondering. Ik denk dat het de kleur en de glitters zijn die me zo bekoren, echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Alleen geeft die textuur me de kriebels, lol :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er een beetje uit zoals de Liquid Sand nagellak van OPI! Maar ik vind dat deze wel een veel mooier effect geeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze is echt héél mooi! Ik heb zelf de liquid sand lakjes van OPI, dus ik vind het leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Liquid sand, wist niet dat deze textuur deze naam had. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen