zaterdag 9 maart 2013

Luxe vs. Budget

Mijn smaak verandert wel vaker. Maar dus ook qua prijsklasse in make-up. Zeker een jaar geleden was ik niet zo onder de indruk van luxere merken. Waarom kopen, terwijl je ook zo naar het Kruidvat kunt en daar zul je ongeveer dezelfde kleuren maar dan veel goedkoper scoren? Dat was toen... Terwijl nu (en vooral de laatste tijd) ik helemaal gek ben op wat luxere merken. Dat betekent overigens niet dat ik budget niet meer waardeer. En misschien komt het zelfs doordat ik al zoveel budget producten geprobeerd heb, dat ik weet wat hun valkuilen zijn. Zo valt het mij bijvoorbeeld op dat de kwaliteit van vele budget producten al binnen enkele maanden minder wordt, zelfs met oogschaduws is het zo. Misschien ligt het aan mij en mijn hoge eisen (alhoewel...), maar het valt mij op. Dit betekent helemaal niet dat er tussen luxere producten ook geen "rotte appels" zitten. En ik kan het weten. Een paar jaar geleden was ik ook al helemaal into luxe make-up, maar toen heb ik ook een paar keer spijt gehad van mijn aankopen.


Wat is het dan toch? Is het de drang om zoveel mogelijk make-up te kopen voor dezelfde prijs als dat je voor een luxe oogschaduw zou uitgeven? Gaat het inderdaad om het geld en de kwantiteit, terwijl het eigenlijk om kwaliteit zou moeten gaan? Volgens mij zijn er dan ook drie soorten beauty-liefhebbers: budget lovers, luxepoezen en dromers (mensen die het leuker vinden om naar luxe make-up te kijken terwijl zij in het dagelijkse leven meer budget varianten gebruiken). Ik zal vast een categorie missen, maar help mij er dan zeker mee. Ik was even benieuwd: waar ligt jullie hartje en vooral waarom? En nogmaals, begrijp mij niet verkeerd, ik ben hartstikke blij als ik weer een budget product ontdek dat top werkt, maar het is inmiddels een uitzondering geworden.... of wij hebben in NL niet genoeg mooie budget merken, dat kan ook. :P Geef mij maar een dagje Amerika en ik kan misschien zo het tegendeel bewezen... maar ik zal misschien ook weer op mijn woorden terugkomen als ik uitgespeeld ben met budget goodies. Ah ja, Amerika, dat wordt een ander verhaal. Oh ja, en nog even over de definities: onder budget versta ik drogisterij-merken en onder luxe - parfumerie-merken (met uitzondering van bijv. NYX en ArtDeco die er tegenwoordig ook verkocht worden). Let me hear you!

19 opmerkingen:

 1. Ik heb een combinatie van budget n luxe merken.
  Maar ik pak toch eigenlijk voor mijn dagelijkse make up 80% luxe merken. Deze vind ik fijner in gebruik en ze blijven ook beter zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het meeste luxe merken denk ik. Catrice en Essence wordt ik gewoon kriebelig van. Mijn budget merk is meer Bourjois Paris of Rimmel lager als dat ga ik niet snel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Essence en catrice doen zeker hun best op blushes en daarvan heb ik er ook best wat, maar ik vind hun oogschaduw niet zo fijn. Dan merk ik dat bv UD een stuk beter is in kwaliteit en dat blend makkelijker. Best of both worlds!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wissel persoonlijk graaf af. Essence en Catrice vind ik echt top, vooral hun Limited Edition, maar stiekem ben ik steeds meer fan van Chanel,Dior en Urban Decay :) Voor mij is alles prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou wel van de luxe merken, maar ik heb eveneens budget in mijn stash liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aangezien ik al heel veel make-up heb hou ik toch wel heel veel van luxe merken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja... nu moet ik zeggen dat ik een goede mascara van Max Factor heb waar ik helemaal blij mee ben maar toch...voorkeur gaat vooral uit naar duurdere merken. Laura Mercier heeft geweldige oogschaduws, Burberry geweldige oogpotloden, Guerlain heeft gewoon de beste lipsticks,... ik kan nog wel even doorgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou onwijs veel van luxe merken, maar vind het ook erg leuk om budget te shoppe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vind het vaak zonde om voor high end producten te gaan terwijl ik weet dat ik voor minder geld meer verschillende producten kan scoren die hetzelfde resultaat geven XD

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vooral de wat luxere producten...Maar daarvoor koop ik dan ook niet elke week wat, maar eerder één keer in de zoveel maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben definitely een luxe poes tegenwoordig. Het is ook gewoon omdat ik al zoveel make-up heb dat ik geen behoefte heb aan nog veel meer make-up. De make-up die ik dan nog erbij koop mag dan zeker goed en mooi zijn :). Hoewel ik ook wel af en toe iets leuks en goedkoop vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Luxepoes, zeker weten. Ik vind kwaliteit belangrijk (en dan mag een mooie verpakking ook meteen erbij) en ik zoek dat altijd, of ik nu in het Kruidvat of in de parfumerie sta. De meeste van mijn make-up is duurder, maar ik heb wel enkele budgettoppertjes waar ik ook blij mee ben. En zoals altijd: overal zijn er wel producten die net niet dat zijn, ook in het duurdere segment.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn hart ligt pal in het midden! Ik heb zowel luxe -als budgetproducten in mijn kast staan :-) Maar als ik mag kiezen, dan ga ik wel voor de high end spullen, dat geef ik toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat ik een dromer ben en dat vind ik helemaal niet erg. Het ligt er een beetje aan op welk gebied je budget en luxe wilt vergelijken, maar ik zie steeds vaker dat luxe merken een hoop gebakken lucht verkopen. Van een budget merk verwacht je tenminste niet al te veel. In die zin zijn we allemaal dromers: we hopen dat een luxe product ook echt beter is, jouw ervaring is dat dat vaak zo is en ik ben blij dat jij die ervaring wel hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook een luxepoes ! Ik kan zoveel genieten van mijn duurdere make-up, maar toch net zoveel van een budget make-upje. Zeker de producten van Catrice, die blijf ik maar kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eerlijk gezegd word ik wel blijer van Luxe producten.
  Als ik een lipstick van MAC koop, ben ik daar toch veel blijer mee en trotser op dan dat ik 3 lipsticks van Maybelline koop.
  En luxe merken gebruik ik ook liever.

  Dus ik koop gewoon wat minder. Ik kan me dan heel lang verheugen om een product te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vroeger (tot vijf jaar terug ofzo) had ik enkel budget, tot ik MAC leerde kennen. Toen werd het plots enkel nog MAC en varianten à la Make Up Store. Valt mee van prijs, maar is ook niet goedkoop. Sinds ik werk en nog wat extra budget heb om uit te geven aan beauty heb ik terug wat meer budget producten toegelaten & komen er ook wat pure luxeproducten bij (Chanel, Guerlain, ..). Ik vraag me de laatste tijd wel af of ik niet meer budget zou moeten gaan doen.. Ik heb bijvoorbeeld geen enkele budget blush of bronzer liggen, maar heb ook nog niet geprobeerd om om te switchen ernaar. Het ligt soms ergens ook aan vooroordelen denk ik. Bij budget mascara, eyeliner of oogschaduw heb ik dat dan weer niet.

  Mijn doel dit jaar: ietsje meer budget. Ik ben al gestart met de Bourjois Healthy Mix foundation. En ik ben er nog content van ook! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben ook wel een luxepoes. Ik hou gewoon van de look & feel van die producten, ze geven je instantly een goed en luxueus gevoel à la "kom maar op, niets aan m'n dag kan nu nog stuk gaan".
  Maar ik hou ook enorm van - GOEDE - drugstore make-up. Niets zo leuk dan een product dat even goed (of soms beter) werkt als een higher-end product voor maar een fractie van de prijs, toch? Enfin, zo denk ik er toch over.

  BeantwoordenVerwijderen