dinsdag 12 maart 2013

Make-up challenge: dag 11, 12 en 13

Het heeft even geduurd, de random theme's van 30 days make-up challenge hebben wat opstartproblemen opgelopen, maar het is mij toch gelukt. :) Deze 10 dagen (of in mijn geval: gewoon 10 looks) beginnen met smokey, glitter en contouring. Benieuwd naar mijn uitvoering? Kijk maar mee.

Smokey
Bij smokey kon ik natuurlijk alle kanten op. Ik hou van smokey eye en draag dit het liefst dagelijks. Bruin, zwart, welke kleur dan ook. Voor deze look besloot ik om iets natuurlijker te gaan. Nou ja, heel natuurlijk is het ook weer niet, maar het staat net even iets zachter.Voor deze look gebruikte ik vooral de paarse kleur uit mijn J'ouvert trio palette. Prachtige tint met een koelere ondertoon, zodat je er alles behalve ziekjes mee uitziet. Het enige wat ik verder heb gedaan is deze kleur te combineren met nog een favoriet: Naked pigment van MAC. Deze heb ik in de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw aangebracht. Super simpel, maar van het resultaat wordt ik blij. Sofisticated smokey, als je het mij vraagt. Tip voor het werken met 1 kleur: bouw het op voor meer diepte (laag voor laag).

Glitter
Oorspronkelijk was dit bedoeld als een matte look... voor uitgaan. Dat vond ik dus een beetje saai klinken en daarom heb ik er wat glitter aan toegevoegd. Et voilĂ , de glitter-look van de make-up challenge was ontstaan.Ik weet alleen even niet meer zeker welke kleuren ik voor de basis van deze look gebruikt heb. De glitter is een shimmery pigment die ik op Kreta gekocht heb (zie ook mijn shoplog hier). Ik dacht dat deze kleur voor een subtiel accent zou zorgen, totdat ik er een beetje mee los ging. En ja hoor, een mooie glittery look als resultaat. Het bleef ook nog eens perfect op zijn plek zitten, dus mijn stap-avond was weer eens geslaagd.

Contouring
De grootste uitdaging van de drie (en de reden waarom het zo lang geduurd heeft :P). Contouring zou betekenen dat het niet meer om de ogen gaat (of hoe dan?) en het zou ook betekenen dat ik weer eens uit mijn comfort zone (neutrale blush en geen bronzer) zou stappen. Maar dat kan ook leuk zijn. Vooral om je oude favorieten weer te herontdekken. En toch heb ik het best veilig gehouden.Om echt te contouren heb ik mijn good "oldies" gebruikt in de vorm van Sleek Honor blush die voor mij altijd de bronzer vervangt en MAC Rosy Outlook die perfecte natuurlijke roze blushkleur heeft. Om de rest van mijn gezichtskleur ook een beetje op te warmen (vooral langs de neus en langs de haarlijn) heb ik de mooie Sisley blush lichtjes aangebracht. Ook heb ik de oppervlakte onder mijn ogen flink ge-highlight met mijn nieuwe Catrice concealer. Voor de ogen (ik kan er nooit omheen) heb ik de geweldige Senna Mystic palette gebruikt. Het resultaat is niet super over-gecontoured (is dat een woord? :P), maar ik vind het nog steeds wel wat hebben. Vooral met die concealer ernaast, ik zag duidelijk een verschil.

11 opmerkingen:

 1. Prachtig die glitter look! Jij staat toch echt met alles... *jaloers*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt super pretty die glitter look!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die met glitter is mijn favoriet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind glitter erg mooi.
  Liefs,xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, allemaal erg mooi, maar de eerste is mijn favoriet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de glitter ook het mooist!
  Liefs Lieke Schmienk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer prachtige looks! De glitter is mijn favoriet, love glitter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De 2e look draagt nu mijn voorkeur weg !

  BeantwoordenVerwijderen