donderdag 28 maart 2013

Tegen droge huid: Lush + Unique

Ik zou zo graag willen zeggen dat ik overgestapt ben naar de lichtere verzorging omdat het voorjaar is, maar helaas... met zulk winters weer buiten kunnen wij alleen maar blijven smeren om daarmee onze huid te beschermen. Met mijn gezichtshuid heb ik een oplossing allang gevonden, maar mijn lichaamshuid is altijd een lastige. Vandaag wil ik met jullie een tip delen... of eigenlijk meer een combinatie van twee diep hydraterende producten die ervoor zorgen dat het trekkerige gevoel verdwijnt en dat de jeuk stopt.Niet mijn hele lichaamshuid is droog. Ik gebruik dagelijks een bodybutter of een lotion en daarom is het al vrij verzorgd. Maar aan de onderkant van mijn rug (met name dat deel waar de bovenkant van mijn spijkerbroek tegenaan komt) en mijn heupen zijn vaak nog net iets droger waardoor de reguliere verzorging eigenlijk niet meer genoeg is. Daarom verzorg ik deze delen van mijn lichaam nog altijd extra met deze twee producten. Onder de douche gebruik ik Ro's Argan Body Conditioner. Deze heb ik een keer van mijn vriend gekregen en ik wist er eerlijk gezegd eerst geen raad mee. Maar de principe is eigenlijk hetzelfde als bij de nieuwe "bodylotion voor onder de douche" van Nivea. Na het reinigen van je huid met een douchegel breng je een beetje van deze conditioner aan (ik breng het dan alleen op de droge "probleemplekken" aan). Je laat het een beetje intrekken (een paar seconden) en daarna heb je eigenlijk geen bodylotion meer nodig. Het voelt vettig aan, dus ik snap heel goed hoe dit goedje kan werken. Het legt eigenlijk een soort laagje over je huid, ik weet dus niet hoe diep het echt hydrateert. Maar ik ben er in ieder geval heel tevreden over. Het maakt mijn huid rustig en zacht. Je hoeft in principe daarna geen bodylotion meer te gebruiken... maar ik doe het toch nog wel. Misschien vooral uit gewoonte. Deze conditioner ruikt trouwens goddelijk, de warme oosterse geur is echt heel erg aangenaam.Over de bodylotion van Unique heb ik al eerder geschreven. Korte samenvatting: hij ruikt heerlijk naar kruiden en hydrateert als een malle. Precies wat ik nodig heb als mijn huid extra droog aanvoelt. Meestal verdeel ik deze lotion ook alleen over de droge plekjes, maar je kunt hem net zo makkelijk over je hele lichaam gebruiken. Nadat ik deze combo gebruikt heb voelt mijn huid heerlijk aan. Geen droogte of jeuk, alleen een zacht velletje. Heerlijk! Tja, als je je huid toch nog moet redden, dan maar met zulke heerlijke producten.

9 opmerkingen:

 1. nog nooit van unique gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. love die ro's argan body conditioner, ruikt zo lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Unique ken ik niet maar ro's argan body conditioner wel, ik vind hem heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Unique is mij ook onbekend, en gelukkig ben ik niet zo'n 'droge' de baby olie van Johnson doet nog steeds prima zijn werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ro's argan body conditioner is zo lekker die geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeer fijne producten! Ik heb ze de afgelopen weken ook vaak gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen van beiden al geprobeerd maar het klinkt heel goed! Die body conditioner wil ik wel eens proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt heel fijn :) <3 Lush!

  BeantwoordenVerwijderen